Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 08 augustus 2017

HVC wordt aandeelhouder PVNED

Energiedienstverlener PVNED krijgt een andere samenstelling van aandeelhouders. Naast Eneco en KAS Energy krijgt ook afval- en energiebedrijf HVC een derde van de aandelen in handen.

De wijziging in samenstelling van aandeelhouders in PVNED hangt samen met het terugtrekken als aandeelhouder van Provinciale Zeeuwse Energiemaatschappij (PZEM). PZEM heeft hiertoe besloten in verband met interne wijzigingen in het bedrijfsvoeringsbeleid. Tot nu toe was PVNED een joint venture (50/50) van Eneco en PZEM.

In de nieuwe situatie krijgen KAS Energy, Eneco en HVC ieder een derde van de aandelen. Op deze manier is het voortbestaan van energiedienstverlener PVNED en daarmee die dienstverlening gewaarborgd, aldus de partijen. Het bekent dat HVC en andere energiebedrijven die al gebruik maakten van de dienst van PVNED, dit onveranderd kunnen blijven doen.

PVNED biedt diverse diensten aan op het gebied van sectorprocessen en toegang tot de energiemarkt, voor een diverse klantengroep. Het bedrijf faciliteert energieproducenten, energieleveranciers, grootverbruikers en netbeheerders bij de wettelijke taak van de programmaverantwoordelijkheid, de optimale afstemming van vraag en aanbod van elektriciteit op elk moment van de dag. Daarnaast biedt PVNED toegang tot de spotmarkt APX en aanverwante dienstverlening.

De wisseling van aandeelhouders heeft geen effect op dienstverlening. Deze moet nog wel goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Meer weten over HVC?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website