Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 24 augustus 2017

USP onderzoekt markt van enkel glas voor VRN

Vlakglas Recycling Nederland heeft USP Marketing Consultancy gevraagd een onderzoek uit te voeren naar de grootte van de Nederlandse markt van enkel glas.

Vlakglas Recycling Nederland (VRN) wil een compleet beeld krijgen van de markt en weten hoeveel van welke vlakglassoort er in 2016 is geïmporteerd. De organisatie heeft de informatie nodig om aan Europese en Nederlandse doelstellingen op het gebied van afvalbeheer te blijven voldoen, maar ook in het kader van de circulaire economie en het Grondstoffenakkoord.

Periodiek ontvangt VRN gegevens over geproduceerde en geïmporteerde vierkante meters isolatieglas via de recyclingbijdrage. De vlakglasinzameling wordt geregistreerd in kilo's en heeft betrekking op alle soorten vlakglas. Met deze gegevens kan echter niet worden beoordeeld of al het vlakglas dat op de Nederlandse markt komt en uiteindelijk afval wordt ook daadwerkelijk gerecycled wordt.

Om een completer beeld te krijgen schakelt VRN nu dus USP Marketing Consultancy in voor een marktonderzoek. VRN roept benaderde partijen op alle medewerking te verlenen aan het onderzoek van het bureau.