Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 21 september 2017

Coolrec nieuwe partij bij goudconvenant

Recyclingbedrijf Coolrec sluit zich aan bij het Convenant Verantwoord Goud . De dochteronderneming van Renewi herwint onder andere goud uit afgedankte apparaten.

De goudsector in Nederland zet zich met het convenant in voor een internationaal verantwoorde goudketen. Doel van het convenant is dat in de hele keten, van winning tot en met recycling, de mensenrechten en milieu- en biodiversiteitstandaarden beter gerespecteerd worden. Het goudconvenant is officieel van kracht sinds juni van dit jaar en heeft een looptijd van vijf jaar. Coolrec kan als nieuwe partij bij het convenant nog tijdig aansluiten bij de plannen die de partijen gezamenlijk maken voor de komende periode.

Arjen Wittekoek, directeur van Coolrec: “Afgedankte apparaten bestaan voor een groot deel uit waardevolle materialen. Door gebruik te maken van innovatieve technieken zijn wij in staat deze specifieke materialen, zoals edelmetalen, terug te winnen zodat deze weer als grondstof hergebruikt zijn in de vervaardiging van nieuwe producten. Onze circulaire gedachte en doelstelling daarbij is om bijvoorbeeld goud uit afgedankte elektronica te leveren voor de productie van nieuwe elektronica. Met dit proces beschermen we de wereld tegen vervuiling, behouden we de eindige bronnen en stellen wij onze klanten in staat om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Het gedachtegoed van dit goudconvenant sluit hier naadloos bij aan.”

Coolrec

Coolrec biedt met negen locaties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk een integraal en internationaal netwerk voor de verwerking van AEEA (afgedankte elektrische en elektronische apparatuur) op het hoogste niveau. Coolrec recyclet elektrische apparaten en elektronicaproducten tot hoogwaardige secundaire grondstoffen.

Ondertekenaars convenant

Het Convenant Verantwoord Goud werd eerder onder andere getekend door Philips, Solidaridad, Stop Kinderarbeid, Unicef, Fairphone en Fairtrade. Ook recyclingorganisatie Closing the Loop en Sims Recyling Solutions tekenden voor de samenwerking.

Gerelateerde artikelen