Categorie: Politiek en beleid | Gepubliceerd: 24 oktober 2017

Vang-HHA introduceert nieuwe vorm van ondersteuning

Vang-support gaat publieke afvalbedrijven en gemeenten ondersteunen met maximaal 32 uur toegespitst advies door deskundigen.

Het gaat hierbij om kortlopend advies door deskundigen die kunnen helpen om processen vlot te trekken of projecten van de grond te krijgen. Vang-Support is bedoeld als een laagdrempelige voorziening waar eenvoudig gebruik gemaakt van kan worden. De procedure is kort en simpel en zoveel mogelijk ontdaan van organisatorische ballast. De ondersteuning werd in augustus al aangekondigd onder de werktitel 'Aanjaagteams', maar is nu officieel gelanceerd met een definitieve naam.

In de praktijk bestaat Vang-Support uit een poule van (externe) adviseurs met specifieke deskundigheden op het gebied van beleidsontwikkeling en uitvoering. Met deze personen of bedrijven is vanuit het programma Vang-HHA een raamcontract gesloten. Ondersteuningsaanvragen worden door Vang-HHA aan minstens drie deskundigen toegestuurd die op basis van de aanvraag op relatief korte termijn een beknopt plan van aanpak opstellen en de adviseur(s) voorstellen die daarbij worden ingezet. De aanvrager maakt vervolgens een keuze, waarna Vang-HHA een concrete opdracht verstrekt en de financiële zaken rechtsreeks met de betrokken adviseur(s) afhandelt.

De uitvoering van deze activiteit is door het programma Vang-HHA in handen gegeven van de NVRD.