Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 20 december 2017

Avalex rust containers uit met slimme sensoren

Afvalbedrijf Avalex gaat de komende maanden 3.500 ondergrondse containers uitrusten met slimme sensoren. Deze sensoren meten hoe vol een container is, of de container geleegd is en waar de container zich bevindt.

IMG_3125.JPGAvalex investeert in efficiëntere afvalinzameling.
Foto: Avalex

De voorspellende vulgraad van de container, zorgt ervoor dat containers op tijd geleegd worden. Hierdoor gaat het serviceniveau van Avalex omhoog en moeten klachten over bijvoorbeeld volle containers afnemen. Ook zijn er door deze innovatieve methode minder vervoersbewegingen nodig. Dit is gunstig voor het milieu en scheelt tijd en kosten. In april 2018 zijn alle containers in het Avalex-gebied voorzien van een vulgraadsensor.

Vooruitlopend op de plaatsing van de sensoren startte Avalex dit najaar al een zoektocht naar routeoptimalisatie- en modelleringssoftware voor al haar inzamel- en transportactiviteiten en voor de modellering van nieuwe inzamelroutes en aanbiedlocaties.

Avalex is het reinigingsbedrijf van de gemeenten: Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar.

Gerelateerde artikelen