Categorie: Management | Gepubliceerd: 26 februari 2016

Saver investeert in 360 graden camera's

De regionale afvalinzamelaar Saver uit Roosendaal heeft twee nieuwe inzamelvoertuigen in gebruik genomen die zijn uitgerust met 360 graden camera's.

Het camerasysteem moet er voor zorgen dat de chauffeurs van Saver hun werkzaamheden nog veiliger uit kunnen voeren. Het systeem werkt met een viertal camera’s, geplaatst aan de voor-, zij- en achterkant van het voertuig, die tezamen een beeld vormen van het gebied rondom het voertuig. Op het beeldscherm lijkt het net alsof er een camera zich recht boven het voertuig bevindt. Binnen een straal van 3 meter kan de chauffeur al het verkeer in de gaten houden. 

Extra ogen 

Voor vrachtwagenchauffeurs is het lastig om al het verkeer in de gaten te houden tijdens hun werkzaamheden. De dode hoek is hier een bekend voorbeeld van. Veel voertuigen maken hiervoor al gebruik van hulpmiddelen zoals spiegels en camera’s. Toch blijft het ook met deze hulpmiddelen lastig om alles tegelijk in de gaten houden. Door middel van de 360 graden camera, waarmee de chauffeur op één monitor direct de omgeving rondom het voertuig kan zien, hoopt Saver dit probleem te ondervangen.

Meer weten over Saver NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website