Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 20 juli 2022

Aalsmeer kiest voor inbesteding bij Omrin

Het hing al even in de lucht, maar nu is het definitief. De gemeente Aalsmeer laat haar restafval per 1 januari 2023 nascheiden en verwerken bij Omrin.

De Rec in Harlingen verwerkt vanaf volgend jaar ook restafval uit Aalsmeer.
Foto: Omrin

Omrin gaat voor Aalsmeer zo’n 6,45 kton restafval nascheiden en verwerken in de Reststoffenergiecentrale (Rec) in Harlingen. Afgelopen week koos het college van Aalsmeer definitief voor inbesteding van de restafvalverwerking bij het Friese bedrijf. Begin maart was de gemeenteraad al unaniem akkoord. Toen was het echter nog de vraag of Aalsmeer zelf aandeelhouder zou worden van Omrin of dat aan haar publieke inzamelaar Meerlanden zou laten. De gemeente laat nu weten voor de eerste optie te hebben gekozen. Advocatenkantoor Van Doorne adviseerde Aalsmeer eerder over de kwestie.

Inbesteden of aanbesteden

Op dit moment gaat het restafval uit Aalsmeer nog naar AEB. Omdat AEB wordt verkocht aan AVR, kan dit contract echter niet worden verlengd. Aalsmeer moest inbesteden of opnieuw aanbesteden. Het werd dus inbesteden. Andere Meerlanden-gemeenten maken een andere keuze: zijn gaan met hun restafval de markt op.