Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 11 oktober 2022

Recyclingsymposium in teken van 'grip op grondstoffen'

Op het tiende Recyclingsymposium maken sprekers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de SER en de TU Delft hun opwachting. Slopers, bouwers en recyclers gaan er in debat over de weg naar een meer circulaire economie.

Tijdens het vorige Recyclingsymposium hielden bezoekers nog afstand van elkaar in verband met de toen gelden coronamaatregelen.
Foto: Deuxbleus Fotografie

Met het lichten van dit tipje van de sluier heeft de organisatie achter het Recyclingsymposium de inschrijving van het evenement geopend. Het symposium vindt ook dit jaar plaats tijdens de Vakbeurs Recycling in de Evenementenhal in Gorinchem en wel op woensdag 16 november.

De sprekers van IenW, de SER en TU Delft laten hun licht schijnen over het symposiumthema ‘grip op grondstoffen’. Dagvoorzitter Marieke van der Werf leidt vervolgens een paneldiscussie tussen slopers, bouwers en recyclers over de relatie tussen hergebruik, recycling en circulaire economie. Ook wordt de Student Recycling Award 2022 uitgereikt. Het symposium wordt afgesloten met een (netwerk)lunch, waarna de bezoekers de gratis vakbeurs kunnen bezoeken en verder kunnen netwerken.

Net als vorig jaar wordt het Recyclingsymposium georganiseerd door BRBS Recycling, Envaqua en Veras. De rol van medeorganisator is Veras vorig jaar dus goed bevallen. Toen pakte de vereniging van sloopaannemers en asbestverwijderingsbedrijven die rol namelijk voor het eerst op. Het symposium wordt verder mede mogelijk gemaakt door mediapartners Afvalgids, BEwerken, Recycling Magazine Benelux en AfvalOnline.

Meer informatie over het programma en de sprekers is binnenkort te vinden op  www.recyclingsymposium.nl. Via deze website kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden. Leden van de betrokken verenigingen en donateurs bezoeken het symposium gratis, anderen betalen 100 euro (exclusief btw). Nu er geen coronamaatregelen gelden, is er in principe plaats voor 300 aanmeldingen.