Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 22 juli 2022

Vakbeurs Recycling moet afvalloos evenement worden

Afvalmanagement wordt dit jaar een centraal thema op Vakbeurs Recycling. De organisatie van de beurs gaat er zelf ook mee aan de slag.

Vakbeurs Recycling hoopt dit jaar weer zo'n 4.500 bezoekers te trekken.
Foto: EasyFairs

Beursorganisator Easyfairs is volop in voorbereiding op de komende editie van de Vakbeurs Recycling die gepland staat op 15, 16 en 17 november 2022 in Evenementenhal Gorinchem. Deze editie wordt al het afval dat vrijkomt tijdens de op- en afbouwdagen van het evenement volledig gescheiden ingezameld. Het past helemaal in de ambitie van de organisatie om binnen drie jaar een afvalloos evenement te worden.

“Tijdens Vakbeurs Recycling 2021 hebben we hierin de eerste stappen gezet”, zegt Robin Vissers, Marketing Event Manager Industrial. Dit traject begon met een goede analyse vooraf door onder andere het inventariseren van de disposables die tijdens de beurs ingezet worden. “Helaas zorgt corona ervoor dat we niet om deze disposables heen kunnen. Wel hebben we heel bewuste keuzes gemaakt welke disposables we goed kunnen recyclen.” Tijdens beursdagen werd afval al gescheiden ingezameld met de inzamel-Qubics van Ecosmart Renewi. Rond de opbouw en afbouw van de beurs is daar vanaf dit jaar dus ook aandacht voor.

Afvalmanagement is gezien de circulaire doelstellingen vanuit de overheid niet alleen voor Easyfairs een belangrijk thema, maar voor veel meer bedrijven. Het onderwerp zal dan ook een belangrijk thema zijn op de beursvloer. Dit gaat van exposanten die gemeenten en mkb kunnen adviseren rond grootschalige afvalvraagstukken tot kennissessies van onafhankelijke kennispartners en best practices. Afvalgids bekleedt centraal op de beursvloer weer het Match & Meet Point. Hier kunnen bedrijven met specifieke afvalstromen ontdekken welke exposanten hen kunnen adviseren.

Recyclingsymposium

Easyfairs is blij dat ook tijdens de editie van dit jaar verschillende branchepartijen zich aansluiten bij het event. Zo organiseren BRBS Recycling, Veras en Envaqua het jaarlijkse Recyclingsymposium op de woensdagochtend. Dit jaar extra bijzonder, omdat het de tiende editie is. Het thema is ‘Grip op Grondstoffen - Zonder Hergebruik en Recycling geen Circulaire Economie’. Recycling is een belangrijk fundament in de circulaire economie en de sloop- en recyclingsector investeren veel om de hoge ambities vorm te geven. Dit symposium laat zien dat er nog veel moet worden gedaan om de circulaire economie te realiseren, beoogt het goede voorbeeld te geven en moet de luisteraar op weg helpen.

Vakbeurs Recycling is een vakevenement waar ruim 4.500 afvalprofessionals (in ieder geval pre-corona) de innovaties, diensten en producten op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement zien, voelen en ervaren bij 150 exposanten. De beurs staat bekend om haar laagdrempeligheid en gastvrije ontvangst met gratis toegang en catering.