Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 07 februari 2024

Oscar Circulair en De Clique samen verder voor afvalvrije steden

Om hun positie op de markt voor bedrijfsafval te verbeteren, zijn de circulaire social enterprises Oscar Circulair en De Clique onder één management gebracht.

Door De Clique over te nemen hoopt Oscar Circulair een stevigere positie te verwerven in de bedrijfsafvalmarkt.
Foto: Oscar Circulair

Sinds 2019 richten zowel Oscar Circulair als De Clique zich op de transitie van stedelijke bedrijfsafvalinzameling, waarbij meer grondstoffen van bedrijven kunnen worden hergebruikt door ze emissieloos en goed gescheiden in te zamelen. Ze bundelen nu hun krachten voor een sterkere gezamenlijke positie op de markt.

Diensten in G4

Oscar Circulair werkt in Amsterdam en Rotterdam met haar emissievrije, fijnmazige inzameling aan de transitie van de afvalmarkt, maar maakte eind vorig jaar al bekend ook actief te worden in Den Haag en Utrecht. In die laatste stad timmert De Clique aan de weg met een bio-grondstoffenservice aan circulaire ketens, waarbij organische reststromen kunnen dienen als voedingsbodem voor nieuwe producten, zoals oesterzwammen.

In Den Haag willen Oscar Circulair en De Clique dit jaar samen dienstverlening op zetten. Achter de schermen worden op dit moment teams samengevoegd, kennis uitgewisseld en organisatorische zaken gesynchroniseerd. Uiteindelijk moeten klanten gaan profiteren van schaalvoordelen.

Overname

Oscar Circulair heeft De Clique officieel per 1 januari 2024 overgenomen, waarbij de impact-investeerders betrokken blijven bij het bedrijf. Vanmorgen (7 februari) kwam het bedrijf naar buiten met dit nieuws.