Categorie: Grondstoffen | Gepubliceerd: 15 december 2023

Oscar Circulair breidt uit naar Den Haag en Utrecht

Met emissievrije, fijnmazige inzameling wil Oscar Circulair vanaf 2024 ook de markt voor bedrijfsafval in Den Haag en Utrecht veranderen. Een langjarig partnerschap met Impact door Groei moet dit mogelijk maken.

Oscar Circulair heeft financiering gevonden om verder te groeien.
Foto: Photo 217980180 © Kontakt5956 | Dreamstime

Oscar Circulair wil in het nieuwe jaar Den Haag en Utrecht helpen meer circulair én sociaal te worden. Het bedrijf focust op zowel het terugdringen van de hoeveelheid restafval van bedrijven en het tegengaan van de verspilling van grondstoffen, als het verminderen van vervoersbewegingen. Het zet in op emissievrije, fijnmazige inzameling van bedrijfsafval en dat dan met medewerkers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Om de uitbreiding richting de twee steden mogelijk te maken, sluit Oscar Circulair een langjarig partnerschap af met Impact door Groei, een programma van vermogensfonds FNO. Het partnerschap bestaat uit een financiële investering in de vorm van een lening van 2,4 miljoen euro en een samenwerking rond de Transitieagenda Impactondernemingen. Samen willen de partijen het ecosysteem van impactondernemingen verbeteren en knelpunten in het systeem oplossen.

Minder bedrijfsafval in AEC's

Oscar Circulair is al actief in Amsterdam en Rotterdam. In die steden probeert het bedrijf het aandeel bedrijfsafval dat wordt verbrand, nog zo’n 60 procent, om te buigen naar 10 procent. Op het Westergasterrein en bij het Olympisch Stadion in Amsterdam wist het dit percentage eerder in drie maanden tijd terug te brengen naar 30 procent met het Oscar Circulair-model. Ook kon het aantal vrachtautobewegingen flink worden teruggebracht.

Oscar Circulair is eind 2019 opgericht door Remco Wagemakers en Jan Willem van Bokhorst. Het bedrijf kreeg al steun van impactfinanciers als DOEN Participaties, Social Impact Fonds Rotterdam en Rabo Foundation.