Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 07 januari 2016

526 zonnepanelen op het dak van Avri

Avri heeft 526 zonnepanelen op het dak van het kantoor van in Geldermalsen officieel in gebruik genomen. En het bedrijf heeft de smaak van zonne-energie te pakken: volgend jaar start het met de aanleg van “het grootste energiepark van Nederland”, aldus directeur Erik de Vries.

Vlnr voor de nieuwe panelen: Erik de Vries (directeur Avri), Ronald van Meygaarden (wethouder Geldermalsen) en Adrie van Kessel' (directeur Solar Comfort).

De 526 panelen gaan 80.000 kilowattuur per jaar aan elektriciteit leveren. Dit is bijna de helft van het elektriciteitsverbruik van het Avri-kantoor en te vergelijken met het verbruik van 25 huishoudens.

De Vries: “Het aanleggen van panelen op het dak van het kantoor past in het beleid van Avri om een belangrijke bijdrage te leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Deze  panelen leveren een besparing op van 33.000 kilo CO2 per jaar. Om de CO2-uitstoot verder te verminderen starten we volgend jaar met de aanleg van het grootste energiepark van Nederland, op de oude afvalstortplaats langs de A15 bij Geldermalsen. Daar wordt een solarpark aangelegd met een oppervlakte van 10,5 hectare en met een vermogen van bijna 10 megawatt. Beide projecten worden ondersteund door Qing Sustainable.”