Categorie: Duurzaamheid | Gepubliceerd: 27 juni 2017

Gunter Pauli moet Almere afvalloos maken

Almere wil als organisator van de duurzame wereldexpo Floriade vóór het jaar 2022 uitgroeien tot een energie-neutrale en afvalloze stad. Gunter Pauli moet daar een steentje aan bijdragen.

De gemeente heeft de duurzaamheidsgoeroe uitgenodigd om een ‘circulaire scan’ van de stad te maken. De scan kijkt naar wat er lokaal voor handen is en gaat daarmee aan de slag om in de basisbehoeften van mens en milieu te voorzien.

Bezoeken

Pauli gaat op uitnodiging van de gemeente van 11 tot en met 13 juli naar Almere. Daar voert hij gesprekken met wethouders, ondernemers en inwoners van Almere. Ook bezoekt hij verschillende locaties en geeft hij in de avonduren congressen. Aan de hand hiervan maakt hij een circulaire scan en brengt hij advies uit over de circulaire kansen die de gemeente heeft.

'Blauwe Economie'

Een aantal jaar geleden introduceerde Gunter Pauli de zogenoemde Blauwe Economie. In die economie wordt op een andere manier gedacht over productie en consumptie. Niet concurrentie en efficiëntie staan centraal, de economie gaat eerder uit van wat lokaal voor handen is en wat de basisbehoeften zijn van mens en planeet.

 Gunter Pauli over de Blauwe Economie. Bron: YouTube/GunterPauli

Meer weten over Gemeente Almere?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website