Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 42 items gevonden.

Sorteren op  

International Electronics Recycling Congress 2020

Tweedaags internationaal congres over AEEA-recycling met beurs, netwerkdiner en excursie voor autoriteiten, industrie en academici.

Het einde van zwerfafval

Een debat over de invloed van burgers, politiek en bedrijven in een wereld vol plastic. Met onder meer Zwerfinator Dirk Groot, de winnaar van de Trouw Duurzame 100 2019, en Floor Uitterhoeve (McDonalds).

NE20 Festival

NE20 staat voor Nieuwe Economie '20 en is een zakelijk duurzaamheidsfestival. De doelgroep bestaat uit ondernemers, experts en beslissers.

Talkshow over plastic soep

Het Maritiem Museum Rotterdam organiseert een talkshow over de plastic soep. Drie innovatieve maritieme organisaties vertellen wat zij doen om dit mondiale probleem op te lossen: The Ocean Cleanup, The Great Bubble Barrier en de WasteShark.

Wat betekent de 'European Green Deal' voor Europa en Vlaanderen?

Vleva en Minaraad organiseren een infosessie over de European Green Deal. Dé topprioriteit van de nieuwe Commissie von der Leyen. Zij wil van Europa het eerste klimaatneutrale continent maken. Dhr. Kurt Vandenberghe van de Europese Commissie verzorgt een keynote over de Green Deal.

Publiekslezing: 'Plastic Pollution'

Thijs Bosker bespreekt in een Engelstalige lezing hoe milieuwetenschappers het risico van plasticvervuiling beoordelen, met een focus op microplastics.

Week van de Circulaire Economie 2020

Week georganiseerd door circulairondernemen.nl waarin bedrijven kunnen ontdekken of de circulaire economie ook iets voor hen is. Bijeenkomsten voor verschillende bedrijfstakken en specialisaties over circulaire oplossingen, ideeën businesscases.

Nationale Conferentie Circulaire Economie

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en partners organiseren de tweede jaarlijkse Nationale Conferentie Circulaire Economie.

Economische missie naar Israël en de Palestijnse Gebieden

Economische missie naar Israël en Palestijnse Gebieden met minister Kaag, met aandacht voor onder meer circulaire innovaties, afvalverwerking en -management, circulair bouwen en slopen en plastic en verpakkingen.

Sustainability Leaders Forum

Bijeenkomst over duurzaamheid in het Verenigd Koninkrijk, georganiseerd door Edie.

Nieuwe banen in de circulaire economie

In 2050 moet Amsterdam een circulaire stad zijn, die al haar grondstoffen hergebruikt. Volgens werkgeversorganisaties levert dat zomaar tienduizenden nieuwe banen op, maar welke banen zijn dat dan? Wie gaan daar handen en voeten aan geven? En hoe leiden we de duurzame werknemers van de toekomst op?

Circulaire economie, ook in het laboratorium

Programma over circulaire economie in het lab, georganiseerd door LabMakelaar Benelux.

Algemeen overleg PFAS

Algemeen Overleg over PFAS en het tijdelijk handelingskader.

Vakdag NVRD en O&O Geo

NVRD en O&O Fonds GEO organiseren de tweede jaarlijkse Vakdag. Een dag speciaal voor (en door!) de praktische uitvoerders van de branche. Tijdens deze dag wordt dieper ingegaan op persoonlijke ontwikkeling, vernieuwing in de branche en de vertaling van beleid naar uitvoering.

Economische missie Indonesië

Een economische missie naar Indonesië met ministers Kaag, Van Nieuwenhuizen en Bruins. De focus ligt op de sectoren Agri & Food, Life Sciences & Health, Maritiem en Integraal kust- en waterbeheer of Afvalbeheer (circulaire economie) en Watertechnologie.

Internationaal Congres Autorecycling (IARC) 2020

Het Internationale Auto Recycling Congres met verschillende vertegenwoordigers uit de autoketen, academici en autoriteiten

Circular Materials Conference

Congres voor de Noordse regio over het gebruik van circulaire materialen.

Nationaal Recycling Congres 2020

Op 18 maart is het Global Recycling Day. Ter gelegenheid hiervan organiseren FNOI (oudpapier industrie), MRF (metaalrecycling) en VHT (herwinning textiel) een Nationaal Recycling Congres. Ze vieren tevens dat het 100 jaar geleden is dat voorlopers van de organisaties zich in verenigingsverband organiseerden.

Gemeentelijk Grondstoffencongres 2020

Het jaarlijkse Gemeentelijk Afvalcongres is omgedoopt tot Grondstoffencongres. Er is aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen en taken op het gebied van gemeentelijk afval- en grondstoffenbeheer en de mogelijkheid te netwerken. Het thema dit jaar is 'Een goed verhaal begint bij jezelf: Laten we afvalscheiding eenvoudig en beter uitlegbaar maken.'

Building Holland 2020

Het thema van de bouwbeurs is dit jaar 'Building the Future Together'. Er is aandacht voor de energietransitie naar een gasloos Nederland en het hergebruik van grondstoffen.