Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 25440 items gevonden.

Sorteren op  

Directie en gemeente strijden om toekomst AEB

AEB NACHT 9788.jpg

Amsterdam is klaar met het noodlijdende afval- en energiebedrijf AEB. Een verkoop lijkt onvermijdelijk. College en directie zijn het alleen oneens over de beste toekomstroute: publiek bij HVC, of privaat bij Beelen? Ondertussen lijkt ook de deur voor andere private partijen niet dichtgegooid.

Gemeenteraad Lisse zet streep door diftar

IMG_5931.JPG

Omdat een financiële prikkel niet nodig is, stapt de gemeente Lisse vanaf 2020 af van een gedifferentieerd tarief op restafval.

Van plastic soep naar plastic Coca-Colafles?

coca-cola-1449843_1280.jpg

Coca-Cola heeft 300 petflessen laten maken die voor 20 tot 25 procent bestaan uit plastic afkomstig uit de Middellandse Zee en de stranden daaromheen.

EEW bouwt verbrandingsinstallatie voor zuiveringsslib

Stavenhagen_Luftbild.jpg

In Mecklenburg-Voor-Pommeren gaat EEW haar eerste slibverbrandingsinstallatie bouwen.

Bedrijf nam onvoldoende maatregelen om ongeval te voorkomen

Fotolia_164581217_S.jpg

Een aanrijding door een heftruck op de milieustraat van een bedrijf leidde tot een rechtszaak. Het bedrijf vond de boete die het opgelegd had gekregen onterecht, omdat het slachtoffer niets te zoeken had op de milieustraat.

Zorgen om groeiende wereldmarkt van afvalbanden

DSC_2047.JPG

In vijf jaar tijd is de wereldhandel in afgedankte banden bijna verdubbeld met India als grootste afzetmarkt.

PBL: effect importheffing is onduidelijk

snel-20082018-ao-111.jpg

De belasting van geïmporteerd afval kan leiden tot een vermindering van CO2-emissie, maar of dat zal plaatsvinden en of dat ook 0,2 Mton zal zijn zoals de regering zegt, is lang niet zeker.

Lancering Green Deal Circulaire Festivals

festival.jpg

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft tijdens Ade Green de Green Deal 'Circulaire Festivals' gelanceerd.

Ministerie gedwongen deze week te besluiten over Wobverzoek

Fotolia_182907819_S.jpg

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft tot vrijdag 25 oktober de tijd om een besluit te nemen over het openbaar maken van de CO2-berekening van de importheffing. Attero en AVR mogen zich niet voegen als belanghebbenden in de zaak tussen vakblad Afval!/AfvalOnline en het ministerie.

'Inzet robots kost afvalsector nauwelijks banen'

Fotolia_162238460_S.jpg

In 2018 gebruikte 7 procent van de bedrijven robots. Het gaat hierbij vooral om bedrijven in de industrie en onderzoeksinstellingen. Het effect op banen bij de ingebruikname van robots in de afvalsector is naar verwachting nihil.

Europees Parlement kan aan het delen slaan

Annie Schreijer Pierik EVP CDA.jpg

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) heeft in Brussel een zogenoemde deelcontainer van Twente Milieu in ontvangst genomen.

Duh bekritiseert LCA-onderzoek drankverpakkingen

Tetra_pak_New_packaging.jpg

De Duitse milieuorganisatie Duh heeft kritiek geuit op onderzoek voor een nieuwe LCA-beoordeling van drankenkartons door het Instituut voor Energie- en Milieuonderzoek in Heidelberg.

Attero lanceert website rondom importheffing

Fotolia_71461452_S.jpg

Om informatie rondom de importheffing op afval eenvoudig toegankelijk te maken, heeft Attero een speciale landingspagina aangemaakt over de heffing.

Hogeschool Rotterdam en Blue City gaan samenwerken

Fotolia_86198256_S.jpg

Een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam en Blue City moet studenten kansen gaan bieden om vanuit een circulaire praktijksituatie aan de slag te gaan en hen voor te bereiden op de arbeidsmarkt van de toekomst.

Afval inzamelen 'op het ritme van de stad'

2177282141_4454bf83b1_o.jpg

De gemeente Amsterdam wil de handhaving, afvalinzameling en reiniging zo gaan organiseren dat deze het meest effect sorteren. Dat betekent meer ambtenaren de stad in buiten kantoortijden en in het weekend.

Wegwerpbare e-sigaret is e-waste

blokhuis-31082018-ao-2431.jpg

Een e-sigaret die door een consument wordt afgedankt valt binnen de reikwijdte van de Nederlandse regelgeving voor afgedankte elektrische en elektronische apparaten en dient te worden beschouwd als e-afval.

Externe onderzoekscommissie AEB ingesteld

image_filter.png

Een kleine drie maanden nadat de gemeente Amsterdam bekend maakte een onafhankelijke commissie in te stellen om de situatie bij AEB te onderzoeken, is dit ook daadwerkelijk gebeurd.

Stikstofuitspraak raakt ook aan vergunning derde lijn EEW

36419110_m.jpg

De Rechtbank Noord-Nederland heeft besloten dat het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen opnieuw moet beslissen over een vergunning voor de derde verbrandingslijn van EEW in Delfzijl.

'Sigarettenfilters niet van biologisch afbreekbaar kunststof'

stientje-van-veldhoven-1.jpg

Net als sigarettenpeuken vallen biologisch afbreekbare kunststoffen onder de Europese richtlijn Single Use Plastics (SUP). Het duurt te lang voordat de biologisch afbreekbare kunststof daadwerkelijk is afgebroken, daarom geeft de richtlijn geen ruimte voor biologisch afbreekbare sigarettenfilters.

EU-subsidie naar groene waterstofregio Noord-Nederland

cashbox-1642989_1280.jpg

Dankzij de 20 miljoen euro subsidie van de Europese Commissie aan Noord-Nederland als waterstofregio, komen er waterstoftankstations in Groningen en Emmen.