Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 23041 items gevonden.

Sorteren op  

Van Veldhoven houdt vast aan statiegeldplan

stientje-van-veldhoven-2.jpg

Ondanks aanhoudende kritiek van de oppositie houdt staatssecretaris Stientje van Veldhoven vast aan het traject, dat ze afgelopen maart bekendmaakte voor statiegeld op kleine plastic flesjes. Pas in het najaar van 2020 wordt duidelijk of die wet er in het tweede kwartaal van 2021 komt. Eerder kan niet, volgens haar. “We volgen rustig dit pad.”

"Preventie van kunststofafval moet de eerste prioriteit zijn”

20180606_140121.jpg

Burgemeester André van de Nadort van Weststellingwerf stelt in een advies aan al zijn Europese collega's dat er minder en betere plastics nodig zijn.

Joint venture voor productie pef-flessen op losse schroeven

PEF-fibers-Avantium-fiber2.jpg

BASF dreigt uit de joint venture Synvina te stappen als Synvina niet voor het eind van het jaar aan bepaalde criteria heeft voldaan.

Wat voor mest gaat Twence eigenlijk verwerken?

cow-dung-2489558_1280.jpg

Om de milieueffecten van de mestverwerkingsinstallatie die Twence wil gaan bouwen beter te kunnen beoordelen moet Twence verduidelijken welke typen mest ze wil gaan verwerken.

Impact 'no deal' Brexit op afvaltransporten

Brexit.jpg

Wat voor impact heeft de Brexit op de afvalimport en -export van Groot-Brittannië als er geen overeenkomst wordt bereikt (oftewel een 'no deal'-scenario) met de Europese Unie?

Duitsland: meer bouwafval gestort op minder stortplaatsen

recycling bouw en sloopafval.jpg

Het aantal stortplaatsen in Duitsland voor bouw- en sloopafval neemt af, maar de acceptatie van die stroom heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen.

Dwangsommen voor illegale inzameling opk en metalen

Fotolia_169171947_M.jpg

Een bedrijf dat op last van een dwangsom geen opk en metalen in de gemeente Cuijk meer mag inzamelen, stapte naar de Raad van State om een voorlopige voorziening. Tevergeefs.

Kamer zet vraagtekens bij verdubbeling afvalstoffenbelasting

euro-1660456_1280.jpg

De Tweede Kamer lijkt in meerderheid de verhoging van de belasting voor storten en verbranden te ondersteunen, maar hikt wel aan tegen de forse verhoging die de regering heeft vastgesteld.

Intensievere samenwerking tussen Münster en Twentse gemeenten

20161221_162150.jpg

De Duitse stad Münster en de Nederlandse aandeelhouders van Twence willen een nieuwe samenwerking aangaan rond afval.

Nederlanders noemen afval scheiden voor CO2-reductie

Fotolia_136346503_S.jpg

Nederlanders zijn gemotiveerd om mee te werken aan maatregelen tegen klimaatverandering. De overstap naar duurzame energie zien velen als een economische bedreiging.

PvdD wil reactie staatssecretaris op brand Dongen

Fotolia_115657251_M.jpg

Tweede Kamerlid Frank Wassenberg (PvdD) vraagt staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat om een reactie op de brand bij Tuf Recycling in Dongen. Het gaat om een zeer grote brand die donderdag 11 oktober uitbrak.

Impact harde brexit op handel in RDF lijkt mee te vallen

Brexit.jpg

De export van RDF vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland lijkt ook bij een harde brexit relatief ongehinderd voortgezet te kunnen worden. Dit tot opluchting van de voorzitter van de RDF Industry Group Robert Corijn.

Ziekenhuis laat operatie-instrumenten recyclen

Flag_of_the_Red_Cross.png

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) laat instrumenten die worden gebruikt voor operaties recyclen tot nieuwe medische instrumenten, spoelsystemen en onderdelen.

EC gaat biobased economie versterken

Fotolia_85950980_S.jpg

Met onder meer een investering van 100 miljoen euro wil de Europese Commissie (EC) biobased innovaties helpen om op de markt te komen. Dit is in haar ogen nodig om de circulaire economie in Europa te versterken, die in 2030 een miljoen nieuwe 'groene' banen moet opleveren.

Extra raadsvergadering Harlingen over Rec

Afbeelding 020.jpg

De gemeente Harlingen houdt maandag 15 oktober een extra raadsvergadering over de situatie bij de reststoffenenergiecentrale (Rec). Aanleiding zijn storingen bij de centrale van Omrin.

Raad Roosendaal tegen nieuw plan biomineralenfabriek Suez

suez logo.jpg

De gemeenteraad van Roosendaal heeft donderdagavond (11 oktober) een voorbereidingsbesluit genomen waarmee zij eventuele ongewenste ontwikkelingen rond een biomineralenfabriek tegen kan gaan. Suez kondigde donderdag aan de voorgenomen bouw van zo'n fabriek aan de Potendreef te verplaatsen naar het eigen terrein, om daarmee tegemoet te komen aan bezwaren van omwonenden.

Speciale containers voor keukenafval bij alle Assense flats

dreamstime_l_15592017.jpg

Het afgelopen halfjaar belandde er dagelijks gemiddeld 100 gram keukenafval per huishouden in de speciale verzamelcontainers voor keukenafval bij de Speenkruidflats in Assen. Dankzij dit resultaat gaat deze gemeente in 2019 deze containers bij alle 8.000 huishoudens in appartementen en flats in Assen plaatsen.

Catering-app als antwoord op vele 'no shows'

Fotolia_96317725_S.jpg

Bij cateringbedrijven belanden er elk jaar tonnen voedsel in de vuilnisbak, met name door 'no shows'. Catering Lokaal ontwikkelde daarom in samenwerking met ICT-bedrijf Axians de No Waste App.

Suez sectoraal derde op mondiale duurzaamheidsindex

Dow Jones Sustainability Indexes.jpg

Voor het tiende jaar op rij is Suez opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI).

Fead viert feest na Envi-besluit, milieuorganisatie kritisch

Fotolia_86198256_S.jpg

Hoewel er van een aangepaste wet nog geen sprake is, vierden Fead en de Vereniging Afvalbedrijven feest na de stemming van de Europese milieucommissie (Envi) over het verbod op wegwerpplastics. Milieuorganisatie Rethink Plastic Alliance toonde zich kritisch.