Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 24678 items gevonden.

Sorteren op  

Stikstofuitstoot mogelijk risico bij CO2-afvang Twence

20161221_162150.jpg

De Commissie m.e.r. adviseert om in het milieueffectrapport voor de CO2-afvang-installatie bij afvalverwerker Twence in Hengelo de risico's van stikstofuitstoot voor de volksgezondheid en natuur te onderzoeken.

Woerden promoot afvalscheiding met glossy

euro-1660456_1280.jpg

Inwoners van Woerden krijgen een heuse glossy over afvalscheiding op de mat. Daarmee wil de gemeente afvalscheiding stimuleren.

Biffa veroordeeld voor illegale export

23372917_s.jpg

Een van de grootste Britse afvalbedrijven is veroordeeld voor het exporteren van restafval naar China. Het afval werd als oud papier gelabeld, maar inspecteurs troffen een uitgebreid scala aan vervuiling aan.

Samenwerking Zuidoost-Azië en EU in strijd tegen plastic

Schildpad eet plastic.jpg

Tien landen in Zuidoost-Azie willen werk maken van een circulaire economie voor plastics. Met hulp van de EU hopen ze plastickringlopen duurzaam te sluiten.

'Risico op blootstelling aan zzs moet verwaarloosbaar zijn'

stientje-van-veldhoven-1.jpg

Recycling is voor staatssecretaris Stientje van Veldhoven alleen een optie als er sprake is van een verwaarloosbaar risico wat betreft de blootstelling aan zeer zorgwekkende stoffen (ZZS).

Oostenrijk brengt circulariteitsgat in kaart

austria-1489720_1280.png

De Oostenrijkse economie is 9,7 procent circulair en scoort daarmee net boven het wereldwijde gemiddelde van 9,1 procent.

Omvorming Cyclus voltooid in 2018

cyclus logo.jpg

In 2018 vond het nieuwe Cyclus haar definitieve vorm. De laatste Bor-activiteiten werden afgestoten, zodat het bedrijf zich puur op het afvalbeheer kan richten. Dat had wel consequenties voor de financiën.

Sociale partners streven naar cao-akkoord voor zomer

arbo & kwaliteit CAO-vergelijking.jpg

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de vakbonden hebben na twee verkennende gesprekken besloten de onderhandelingen over een nieuwe Cao Gemeenten te hervatten.

Henk Knip zwaait af als directeur van Circulus-Berkel

Henk Knip foto Circulus-Berkel.jpg

Na meer dan achttien jaar aan het roer te hebben gestaan van Circulus, Berkel-Milieu en Circulus-Berkel, zal Henk Knip eind 2019 om gezondheidsredenen terugtreden als algemeen directeur.

Geen voorlopige voorziening voor nieuwe handeling

jurisprudentie vrouwe justitia afbeelding.jpg

Wie bezwaar maakt tegen een last onder dwangsom, moet wel zorgen dat het bezwaar ook echt over de dwangsom gaat. Anders zet de rechter er snel een streep door.

Zoektocht van Ikea naar schone gerecyclede producten

494946 tomat plantenspuit.jpg

Als een van de grootste grondstofgebruikers wil Ikea een serieuze bijdrage leveren aan de circulaire economie. In 2030 wil het concern klimaatpositief en circulair werken. Dat is een weg zonder gebaande paden. Hoe ver is het concern, en dan vooral in Nederland?

Frankrijk wil statiegeld invoeren

dreamstime_m_16777622.jpg

Frankrijk zet de eerste stappen richting de invoering van een statiegeldsysteem. Een stuurgroep gaat de benodigde voorwaarden en mogelijke vormen onderzoeken.

Eerste certificaat van Asfaltkwaliteitsloket voor duurzaam zoab

asphalt-1180599_1280.jpg

Het Asfaltkwaliteitsloket heeft het eerste certificaat uitgereikt aan KWS voor hun asfaltinnovatie Dzoab 16 50% PR, dat wordt gemaakt met 50 procent oud zoab.

Laag risico volksgezondheid door mogelijk afval in veevoeder

Fotolia_182264988_S.jpg

De risico's voor de volks- en diergezondheid als gevolg van mogelijke vermenging van afval met diervoeder door een bedrijf, worden als laag ingeschat.

Chroom-6 leidt tot problemen voor afvalverwerkers

bruno-bruins.jpg

Eindverwerkers van chroom-6 weten niet hoe ze dit afval moeten verwerken. Rijkswaterstaat gaat met de verwerkers in gesprek.

'Normale' hoeveelheden gft bij Twence weer gecomposteerd

20161221_162150.jpg

Uitbreiding van een tijdelijke composteerverwerkingslijn bij Twence moet ervoor zorgen dat er een einde komt aan het verbranden van gft.

AEC's zorgen niet voor meer geboorteafwijkingen

Fotolia_170110092_S.jpg

Dichtbij een AEC wonen levert gemiddeld genomen geen verhoogd risico op geboorteafwijkingen op. Voor specifieke hart- en genitale afwijkingen is er een klein verhoogd risico, maar of dat aan de AEC's ligt, is niet met zekerheid te zeggen.

Omgevingsvergunning en beperking van transport

Stijn_Boot_foto_2016.jpg

Afvalbedrijven zijn er voor de bedrijfsvoering vaak afhankelijk van: vervoersbewegingen. Maar voor de omgeving en het milieu kunnen vervoersbewegingen van en naar een bedrijf belastend zijn.

Fead kiest nieuwe voorzitter

BDE voorzitter peter Kurth.jpg

BDE-voorzitter Peter Kurth is gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Europese vereniging voor afvalbedrijven, Fead.

ACV bedekt dak hoofdkantoor met zonnepanelen

Zonnepanelen ACV.jpg

21 juni is de langste dag van het jaar met in potentie de meeste zonuren. De 210 zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor van ACV in Ede zijn dus net op tijd geplaatst.