Archief van artikelen en berichten


Zoek
in

Er zijn 35255 items gevonden.

Sorteren op

Een gezamenlijke sprong naar duurzaamheid

wilfried2.PNG

In Nederland hebben we al grote stappen gezet in de inzameling van pmd bij huishoudens. Als gevolg hiervan is Engels Logistiek BV nu klaar om de inzameling van PD (plastic verpakkingen en drankenkartons) verder uit te rollen naar bedrijven.

Hergebruik goed voor milieu én portemonnee

adeolu-eletu-ohh8ROaQSJg-unsplash.jpg

Een nieuwe rekenmethode toont aan dat hergebruik niet alleen een positieve milieu-impact heeft, maar ook financieel voordeliger is.

Plasticrecyclers pleiten voor transparantie plastic producten

dreamstime_m_34840303.jpg

Betrouwbare verificatie- en certificeringssystemen moeten garanderen dat nieuwe kunststofproducten die in de EU zijn geproduceerd, enkel gerecycled kunststof uit EU-afval bevatten.

Opnieuw meer boetes voor zwerfafval in Vlaanderen

dreamstime_l_24068144.jpg

Ook in 2023 was de Vlaamse Week van de Handhaving een succes. Opnieuw legden lokale besturen meer boetes op voor het veroorzaken van zwerfafval of het bijplaatsen van afval.

Toolbox voor CE-maatregelen in klimaatplannen

recha-oktaviani-5tYUk7sZzqc-unsplash.jpg

Een op Nederlands initiatief ontwikkelde gereedschapskist moet landen helpen om circulaire economiemaatregelen op te nemen in hun nationale klimaatplannen.

'Dierenklinieken kenden regels afvaltransport niet'

dreamstime_m_34103395.jpg

Bij het wegtransport van diagnostisch materiaal en infectueus afval is een verbetering zichtbaar in hoe dierenklinieken, -ziekenhuizen en -crematoria de regels voor het wegtransport naleven.

ARN: nieuwe EU-Verordening autowrakken wordt aanpoten

dreamstime_l_262553335.jpg

De plannen van de Europese Commissie voor een verordening voor circulaire voertuigen voegen veel ambitie toe, maar het voldoen aan die ambitie zal voor veel lidstaten hard werken worden.

Nederlands bedrijf verdwijnt van EU-lijst scheepsrecyclingwerven

31561053614_86e1aeeba1_k.jpg

De Europese Commissie heeft de twaalfde editie van de lijst van scheepsrecyclinginrichtingen aangenomen. Een van de Nederlandse bedrijven is van de lijst gehaald.

Brancheorganisatie voor opk krijgt nieuwe directeur

Lennert Vermaat.png

De leden van de brancheorganisatie voor de oudpapiersector FNOI hebben de opvolger van hun directeur Hans Koning benoemd.

Academie biedt mkb mogelijkheid om circulariteit te trainen

matt-seymour-8X2siC3gSj4-unsplash b.jpg

Circle Economy Foundation en Circulair West hebben een platform opgericht, dat de acceptatie van circulariteit binnen mkb-organisaties moet gaan trainen en monitoren.

Afvalbedrijven en alu-keten reageren op EU-richtlijn autowrakken

junkyard-1501245_1280.jpg

De Europese brancheorganisaties Fead en European Aluminium zijn blij met het Commissievoorstel om de circulariteit in de auto-industrie te verbeteren, maar zien ook ruimte voor verbetering.

'Geschrokken maar strijdvaardig na verkiezingsuitslag'

peter-visser-medium.jpg

VVM-directeur Peter Visser vindt dat “milieuprofessionals elkaar meer dan ooit moeten opzoeken” nu de PVV de grootste partij in de Tweede Kamer is.

EEB hekelt hiaten in ecodesign-regels

20191009_120759.jpg

Het akkoord over nieuwe Europese regels voor ecodesign brengt de EU een stap dichterbij duurzame producten de norm maken. Toch is de Europese milieuorganisatie EEB niet helemaal tevreden. Ook recyclers hebben nog iets te wensen.

Maltha en PreZero winnen verwerking 64 kton glas

glass-g9a9efb4a1_1920.jpg

De aanbesteding van de overslag, het transport en de verwerking van in totaal 64 kton glas dat afkomstig is van huishoudens, is gegund aan Maltha en PreZero.

Deal over beter classificatie en informatie chemische stoffen

poison-325515_1920.jpg

Het Europese Parlement en de Raad hebben een voorlopig akkoord bereikt over nieuwe regels voor het classificeren, labelen en verpakken van chemische stoffen en mengsels.

Lonen kringloopmedewerkers stijgen 4 tot 11 procent

Medewerkers kringloop Stilema rechtenvrij via BKN.jpg

Branchevereniging Kringloop Nederland en vakvereniging AVV zijn het eens over een nieuwe cao per 1 januari 2024. Daarmee komt er na ruim tien jaar weer een cao voor bijna 3.000 medewerkers van kringlooporganisaties.

Minder polyhistors circulaire economie in Tweede Kamer

dreamstime_l_295591391.jpg

De Tweede Kamer boet flink in aan kennis als het om afval en circulaire economie gaat. Prominente woordvoerders op deze onderwerpen verloren na de verkiezingen hun zetel.

Nederland vreest lagere ambities EU-Verpakkingsverordening

vivianne-heijnen-2.jpg

Als voorzitter wil Spanje tijdens de komende EU-Milieuraad tot een voorlopig standpunt komen over de herziening van de Verpakkingsverordening. Nederland vreest voor flink lagere ambities, onder meer op het gebied van hergebruik.

Internetconsultatie over werken met reprotoxische stoffen

dreamstime_xxl_75488015.jpg

Nederland past het Arbeidsomstandighedenbesluit en de Abeidsomstandighedenregeling aan voor een betere berscherming van mensen die tijdens hun werk worden blootgesteld aan reprotoxische stoffen. Dat is opletten voor afvalbedrijven.

Renewi verlengt samenwerking met Defensie en DJI

20180601_134314.jpg

Ook de komende jaren blijft Renewi verantwoordelijk voor de afvalverwerking van Defensie en de Dienst Justitiële Inrichtingen. Het bedrijf moet het afvalbeheer ook duurzamer gaan maken.

Vorige  1   2   3   8   39   254   1763  Volgende