Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 23460 items gevonden.

Sorteren op  

Nestlé opent onderzoeksinstituut voor recyclebare verpakkingen

bottle-of-water-1811019_1920.jpg

In zijn nieuwe onderzoeksinstituut voor verpakkingen in het Zwitserse Lausanne, wil voedingsmiddelenconcern Nestlé zich toeleggen op het vergroten van recyclebaarheid en herbruikbaarheid van verpakkingen.

First Mile en KeyKeg gaan plastic vaten recyclen

Houses of commons van 3- 2018 .jpeg

Het Britse recyclebedrijf First Mile gaat in Londen gebruikte plastic vaten van KeyKeg recyclen tot nieuwe plastic vaten.

'Koelkasten worden eenvoudiger te repareren'

BHS 6002946885 - 3164.JPG

In een serie van onderhandelingen over het ecodesign van verschillende energiegerelateerde productgroepen, hebben de Europese Commissie en de EU-lidstaten een eerste overeenstemming bereikt: consumenten moeten koelkasten eenvoudig kunnen repareren.

Twaalf gemeenten tekenen deal met Münster over Twence

20161221_162150.jpg

Twaalf gemeenten die aandeelhouder zijn van Twence hebben een overeenkomst ondertekend met de stad Münster. Die moet het beoogde aandeelhouderschap van de Duitse stad Münster in Twence een stap dichterbij brengen. Oldenzaal, Almelo en Rijssen-Holten hebben de overeenkomst niet ondertekend.

Coca-Cola investeert in recycle-startup Ioniqa

Fotolia_187739349_S.jpg

Coca-Cola verstrekt een lening aan Ioniqa Technologies om de recycling van petplastic te bevorderen. Het is onbekend hoe hoog de investering is.

'Gebruik circulaire economie om SDG-doelen te halen'

Fotolia_104835927_S.jpg

Door van circulaire economie een prioriteit te maken, kan de Europese Unie stappen zetten om de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG) van de VN te halen. Hierbij speelt onder meer export van afval een belangrijke rol.

Afspraken over EU-wetgeving scheepsafval

dreamstime_s_25634090 zwerfvuil zee.jpg

Het Europees Parlement en EU-landen hebben afspraken gemaakt voor nieuwe wetgeving over scheepsafval. Noorwegen wil intussen plastic zwerfval op zee verder tegengaan met een wijziging in het Verdrag van Bazel, wat op afkeuring kan rekenen van Fead.

Waste Connection krijgt deels gelijk in geschil met Attero

Fotolia_86673402_S.jpg

Attero moet zijn klant Waste Connection inzage geven in hoeveel afval er de afgelopen jaren vanuit Attero's bufferlocatie in Tilburg naar het buitenland is geëxporteerd. Waste Connection kan zo nagaan hoeveel afvalstoffenbelasting het terug moet krijgen van Attero.

Stijging afvalstoffenheffing door hogere belasting

dreamstime_17742999.jpg

Voor het eerst in tien jaar gaan huishoudens in 2019 meer afvalstoffenheffing betalen, voornamelijk omdat gemeenten volgend jaar meer belasting moeten betalen voor het storten en verbranden van afval.

Metropoolregio Amsterdam: 832 miljoen uit benutten reststromen

DSC09686-Edit.jpg

Het benutten van reststromen uit de bouw- en sloopsector en e-waste kan de Metropoolregio Amsterdam op jaarbasis 832 miljoen euro opleveren. Dat meldt consultantbureau Metabolic, dat samen met Dr2 New Economy een inventarisatie heeft gemaakt.

Twence neemt pyrolysefabriek over

20161221_162150.jpg

De Hengelose pyrolysefabriek Empyro wordt vanaf 1 januari 2019 onderdeel van Twence.

Afvalbedrijf Blitz Recycling failliet

image_filter.png

De rechtbank in Zutphen heeft op 11 november Blitz Recycling B.V. failliet verklaard. Het bedrijf uit Doetinchem was actief in de afvalinzameling en -behandeling en voorbereiding tot recycling.

Bouw groter textielsorteercentrum in Deventer gestart

folded-443509_1920.jpg

Leger des Heils ReShare bouwt een nieuw landelijk sorteercentrum voor gebruikt textiel op A1 Bedrijvenpark Deventer. Dit centrum gaat het kleinere, tijdelijke sorteercentrum aan de Rostockstraat vervangen, dat sinds afgelopen juli in gebruik is.

Akkoord over Europese meststoffenwetgeving

Fotolia_85950980_S.jpg

Het voorlopig akkoord van het Europees Parlement, de Raad en de Commissie over nieuwe meststoffenwetgeving voor de EU is ook goedgekeurd door het comité van permanente vertegenwoordigers van de lidstaten Coreper.

'Zelfs lithium kunnen we nu uit een batterij halen'

AMY+BSS.jpg

Een Nederlands-Amerikaanse combinatie claimt de oplossing te hebben gevonden voor het vrijwel volledig recyclen van kathodemateriaal uit afgedankte batterijen.

Door de ogen van ... Gijs Langeveld

DSC_2415.JPG

Zelfstandig consultant afval en grondstoffen, Utrecht

Inkga Group investeert in MDS-sorteeroplossing van Umincorp

Fotolia_56627349_L.jpg

De Inkga Group, het moederbedrijf van onder andere Ikea, gaat investeren in Umincorp, een Nederlandse ontwikkelaar van sorteertechnologie.

Fietskoerier neemt kleine apparaten mee in Rotterdam

fietskoerier-059492.jpg

Rotterdam is de eerste gemeente waar ieder huishouden oude apparaten, zoals elektrische tandenborstels en koffiezetapparaten, aan een fietsende pakketbezorger kan meegeven.

Protest tegen Rec bij aandeelhoudersvergadering Omrin

Afbeelding 020.jpg

Stichting Afvaloven Nee organiseert op vrijdag 14 december een protest tegen de vele storingen bij de Reststoffenergiecentrale (Rec) van Omrin, de gezondheidsrisico's die dat tot gevolg heeft en de slechte communicatie door Omrin over de storingen.

Andusia gaat zich ook op gevaarlijk afval richten

Fotolia_27097366_S.jpg

Andusia gaat zich op de markt voor gevaarlijk afval begeven. Daarnaast blijft de onafhankelijk exportbemiddelaar actief op onder meer de RDF-markt.