Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 24249 items gevonden.

Sorteren op  

Ministerie komt met ontwerpbesluit AVV lampen

Inzameling oude lampen.jpg

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een ontwerpbesluit gepresenteerd voor een Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) voor de inzameling en recycling van lampen.

Albert Heijn duurzaamste supermarktketen

2270-3b3688056fae8792c6633e5c3d770ce8.jpg

Albert Heijn is door consumenten uitgeroepen tot duurzaamste supermarktketen in Nederland. De grootgrutter nam hiervoor de Sustainable Brand Award 2019 in de categorie Supermarkten in ontvangst.

Belgische boeren pleiten voor statiegeld op blik

Fotolia_41292354_S.jpg

De boeren in België willen dat de volgende Vlaamse regering onmiddellijk statiegeld invoert op blikjes. Hun koeien worden ziek of gaan dood van de vele blikjes en het zwerfafval dat in hun weilanden ligt.

Neste wil in 2030 jaarlijks 20 Mton CO2 besparen

personnel from research and technology (3).jpg

Met haar hernieuwbare diesel wil het Finse Neste zich inspannen om haar klanten te helpen de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met ten minste 20 miljoen ton te verminderen.

Lakse implementatie milieuwetgeving kost EU bakken geld

geld belastingen.jpg

Een nieuw rapport, gepubliceerd door het DG Milieu van de Europese Commissie, schat dat het niet uitvoeren van milieuwetgeving EU-lidstaten in 2018 zo'n 55 miljard euro heeft gekost.

'2018 was goed jaar voor Duitse schrooteconomie'

Fotolia_42503490_S.jpg

De schrooteconomie in Duitsland kan terugkijken op een goed 2018, ondanks dat geopolitieke onrusten in de tweede helft van vorig jaar voor tekenen van zwakte zorgde.

KPN en Apple recyclen iPhones met robotarm

iPhone-Family-34L_PR-PRINT.jpg

KPN en Apple zetten een robotarm in om oude iPhones te recyclen. Het apparaat kan 1,2 miljoen telefoons per jaar uit elkaar halen en de materialen sorteren voor gebruik in andere apparaten. De consument kan sinds donderdag 18 april zijn oude iPhone inleveren bij een KPN-winkel.

'Meer metaalschroot naar binnenlandse industrie'

terneuzen-gent-canal-2825915_1280.jpg

Binnenlandse metaalresten beschikbaar maken voor de Nederlandse en Europese maak- en staalindustrie biedt kansen. De metaalketen wordt transparanter en een hoger percentage metaalproductie op basis van schroot helpt Nederland klimaatdoelen te halen.

EP akkoord met verordening CO2-uitstoot vrachtwagens

Fotolia_89735533_S.jpg

Het Europees Parlement is akkoord gegaan met de eerste EU-verordening rond CO2-uitstoot door vrachtwagens. De emissie van zware voertuigen moet in 2030 met 30 procent zijn gedaald, met een tussentijds reductiedoel van 15 procent in 2025.

VVD Drenthe wil dat Attero biomonitoring weer oppakt

Essent_Milieu_Wijster_Fruggo.jpg

Als het aan de VVD Drenthe ligt, dringt de provincie er bij Attero op aan om de biomonitoring weer uit te gaan voeren. Ook wil de Statenfractie dat er snel wordt gecommuniceerd over de gevolgen van branden bij het bedrijf voor de omgeving.

GP Groot start met bedrijfsmatige pmd-inzameling

ovnh gp groot.jpg

Om meer grondstoffen uit het afval te halen is GP Groot deze maand gestart met het apart inzamelen van pmd-afval bij bedrijven.

Amstelveen kampt met pmd-vervuilingen

Kleurkader - Plastic-blik-drink - Scherm.png

De gemeente Amstelveen heeft te maken met een plotselinge forse toename van de hoeveelheid afgekeurde pmd. De gemeente onderzoekt de oorzaak.

Problemen met belastingvrijstelling asbestdaken bij tussenopslag

asbest.jpg

SGP-Kamerlid Chris Stoffer wil van de staatssecretaris van Financiën weten hoe hij problemen met de belastingvrijstelling voor asbestdaken bij tussenopslag gaat oplossen.

'FloraHolland voor rechter vanwege plantentrays'

Fotolia_20013993_S.jpg

De topbestuurders van Royal FloraHolland moeten voor de rechter onder ede komen getuigen wat de bloemenveiling heeft gedaan om herbruikbare plantentrays met statiegeld te bevorderen.

Raad Berkelland toch achter aankoop aandelen Twence

20161221_162150.jpg

Een meerderheid in de gemeenteraad van Berkelland heeft besloten geen wensen en bedenkingen kenbaar te maken ten aanzien van de aankoop van bijna 31.000 aandelen Twence.

EP steunt programma's Horizon Europe en Life

cashbox-1642989_1280.jpg

Het Europees Parlement heeft haar steun uitgesproken voor twee financieringsprogramma's voor de periode 2021-2027: een voorlopig gedeeltelijk politiek akkoord over Horizon Europe en een verlenging van het Life-programma.

Afvalfonds beoordeelt recyclebaarheid met KIDV Recyclecheck

Fotolia_81945606_S.jpg

Afgelopen najaar maakte het Afvalfonds Verpakkingen bekend een lagere afvalbeheersbijdrage te introduceren voor goed recyclebare kunststof verpakkingen. Inmiddels is duidelijk hoe de beoordeling van de recyclebaarheid van deze verpakkingen in zijn werk gaat.

Ovam ondersteunt bij bronscheiding bedrijven

744px-Flag_of_Flanders.png

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (Ovam) gaat lokale besturen ondersteunen om de afvalscheiding bij bedrijven te verbeteren.

Impact materialenbeheer op klimaat een 'overlooked truth'

Koen VDH.jpg

In aanwezigheid van koningin Mathilde van België opende World Resources Forum Antwerpen eind februari de deuren. Belangrijkste conclusie van het evenement na drie congresdagen: circulaire economie is een hulpmiddel voor klimaatbeleid. De twee agenda's moeten aan elkaar gekoppeld worden.

Waste Management heeft miljarden over voor concurrent

dreamstime_4862533.jpg

Het Amerikaanse Waste Management neemt Advanced Disposal Services over voor bijna 3 miljard dollar. De overname heeft een ondernemingswaarde van 4,9 miljard dollar, inclusief de schulden van de prooi.