Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 26030 items gevonden.

Sorteren op  

Kort geding EEW tegen 'disproportionele' Avu-aanbesteding

Rechtbank Utrecht.jpg

Is de aanbesteding van de verwerking van gft en restafval van de gemeenschappelijke regeling Afval Verwijdering Utrecht (Avu) rechtmatig? Tijdens het kort geding voor de voorzieningenrechter in Utrecht bleek dat EEW Energy from Waste deze aanbesteding buiten proporties vindt. Avu is juist van mening dat EEW heeft zitten slapen.

Nederlanders te positief over klimaatbeleid

104076282_s.jpg

Nederlanders maken zich grote zorgen over het klimaat, maar hun perceptie over hoe goed Nederland het doet met het terugdringen van broeikasgassen strookt niet helemaal met de werkelijkheid.

Utrechtse Heuvelrug wil containers leasen

20161107_145128.jpg

Een nieuwe stap in het betalen voor gebruik in plaats van eigendom: de gemeente Utrechtse Heuvelrug wil afvalcontainers leasen.

K+S doet Zwitsers afvalbedrijf van de hand

flag-999687_1280.jpg

De kunstmest- en zoutproducent K+S wil met de verkoop van K+S Entsorgung (Schweiz) haar zware schuldenlast terugdringen.

Mook en Middelaar van gewicht naar frequentie-diftar

Fotolia_9967769_M.jpg

De gemeente Mook en Middelaar gaat het restafval weer met aparte zakken inzamelen in plaats van een container. De betaling verschuift dan van gewicht naar frequentie.

Geen 50 miljoen euro extra nodig voor AEB

geld belastingen.jpg

Het AEB ontkent na berichtgeving in de Telegraaf met klem dat het bedrijf in 2020 nog eens 50 miljoen extra nodig heeft.

Stientje van Veldhoven en Ellen MacArthur in bestuur Pace

PACElogo2-1-1030x1030.png

Het bestuur van het internationale platvorm voor versnelling van de circulaire economie heeft er vier nieuwe bestuursleden bij.

Overleg over btw-heffing bijdrage Afvalfonds

Fotolia_99268994_S.jpg

De VNG en andere partijen gaan overleggen met het ministerie van Financiën over de btw-heffing over de bijdragen die gemeenten ontvangen van het Afvalfonds Verpakkingen.

Renewi gaat naar Nederlandse beurs

blur-1853262_1280.jpg

Renewi krijgt naast de beursnotering in Londen een secundaire notering op de Amsterdamse Euronext-beurs.

China verbiedt eenmalig plastic en zet in op afbreekbaar plastic

136769687_s.jpg

China gaat de productie en verkoop van eenmalig plastic in fasen verbieden. Tegen 2025 zullen wegwerpverpakkingen, plastic tasjes en ook landbouwfolie verboden zijn. De maatregel geeft een enorme impuls aan de markt van afbreekbare kunststof.

Britse verpakkingsdoelen waarschijnlijk gehaald

Fotolia_82417692_S.jpg

Het lijkt erop dat de recyclingdoelstellingen voor verpakkingen in het Verenigd Koninkrijk in 2019 behaald zijn.

Europese bouw- en sloopsector kan meer uit materialen halen

Fotolia_122737932_S.jpg

De bouw- en sloopsector produceerde in 2016 374 Mton afval in Europa. Hoewel een aanzienlijk deel daarvan wordt hergebruikt, is de sector volgens het Europese milieuagentschap EEA nog lang niet écht circulair bezig.

Overname Baetsen door Remondis aangemeld bij ACM

Baetsen_vrachtwagen_klein.jpg

Baetsen en Remondis hebben de Autoriteit Consument & Markt (ACM) officieel om toestemming gevraagd voor de overname. Belanghebbenden met bezwaren kunnen deze nog bij de mededingingsautoriteit kenbaar maken.

Plastic Soup Foundation zet juridische stappen tegen vervuiling

131223460_s.jpg

De Plastic Soup Foundation (PSF) heeft naar eigen zeggen als eerste in Europa juridische stappen gezet om vervuiling door plasticpellets te voorkomen.

Invest-NL: stevige impuls voor duurzaamheid en innovatie

Fotolia_39804024_M.jpg

Marktpartijen hebben in Nederland moeite grote maatschappelijke transities te financieren en jonge, snel groeiende bedrijven merken dat er minder risicokapitaal beschikbaar is dan in Duitsland, het VK of de VS. Invest-NL moeten deze problemen tackelen.

Waterschap vraagt om soepelere regels maaiselgebruik

krinkels.jpg

Waterschap Brabantse Delta vraagt het ministerie van Infrastructuur en Waterschap om de regels voor het gebruik van maaisel van oevers, bermen en natuurgebieden te versoepelen.

Milieugevolgen Verda Delfzijl nog niet controleerbaar

image_filter.png

De Commissie Mer vindt dat afvalverwerker Verda de milieugevolgen van een nieuwe afvalverwerkingsinrichting in Delfzijl beter in kaart moet brengen.

Fead tevreden met EP-resolutie Green Deal

BDE voorzitter peter Kurth.jpg

Brancheorganisatie Fead reageert positief op een resolutie van het Europees Parlement (EP) inzake de Europese Green Deal, en benadrukt dat de vraag naar gerecycled materiaal de sleutel is tot een circulaire economie.

Out-of-home sector komt met plan voor duurzamere verpakkingen

Fotolia_201277513_S.jpg

Koplopers uit de out-of-home sector hebben in samenwerking met het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) een brancheplan opgesteld met concrete maatregelen om verpakkingen te verduurzamen en zwerfafval tegen te gaan.

Nestlé zorgt voor markt gerecyclede plastic voedselverpakkingen

geld belastingen.jpg

Voedingsmiddelenconcern Nestlé gaat 2 miljard Zwitserse frank (zo'n 1,9 miljard euro) investeren om over te stappen van nieuwe naar gerecyclede plastic verpakkingen.