Artikelen


Er zijn 1724 items gevonden.

Sorteren op  

Alles uit één hand bij HSM

HSM_Fulda-18.jpg

Op het bedrijfsterrein van Schmitt Recycling in het Duitse plaatsje Besges staan een kanaalbalenpers, een papiervernietiger en een hardeschijfvernietiger - allemaal van HSM. Een bewuste keuze van eigenaar van het bedrijf Wolfgang Schmitt. Hij is dik tevreden over de machines en koopt dergelijke machines graag uit één hand.

Solution provider voor de circulaire economie

SK Polymers 3.jpg

Wereldleider in afvalrecycling, gevierd in de VS, maar in Nederland nog te vaak gezien als maker van machines voor de recyclingindustrie. Tijd voor een inkijk bij Bollegraaf Recyling Solutions. We gaan in gesprek met CEO Edmund Tenfelde, de man die trots propageert én mensen op technologisch en automatiseringsgebied zoekt.

Wie heeft de oplossing voor het plasticprobleem?

Tijmen Sissing op een strand voor en na zijn opruimactie.jpg

De mondiale berg van zwerfafval - met heel veel plastic - blijft maar groeien, zo liet de Wereldbank in september weten. Steeds meer initiatieven willen deze berg reduceren. Vakblad Afval! licht er drie uit: de Plastic Soup Surfer, de Plastic Soup Foundation en Trashpackers.

SDE+ verandert niet ondanks onderbenutting

dreamstime_4862533.jpg

Voor het eerst sinds jaren is dit voorjaar minder SDE+-subsidie aangevraagd dan het budget van 6 miljard euro. Sterker nog, honderden aanvragen zijn vroegtijdig teruggetrokken en na beoordeling heeft RVO slechts 3,6 miljard euro toegekend. Het bedrag voor biomassaprojecten is daarentegen meer dan verdrievoudigd. Het kabinet ziet geen reden om in te grijpen.

Gevolgen 'no deal' brexit beperkt voor export RDF

Brexit.jpg

Of de Britse regering en de EU tot een positieve brexit-deal komen, is medio oktober nog onduidelijk. Daarom bereiden de Britten zich ook voor op een 'no deal'-scenario. Tot tevredenheid van de RDF Industry Group hebben zij daarbij ook nagedacht over de impact van een harde brexit op de handel in RDF.

Zonder shredders geen circulaire economie

Metso M&J-4000, Proefopstelling AEB Amsterdam.jpg

Is er nog plaats voor shredders in een samenleving waarin alle ketens gesloten zijn? Zeker weten, stellen onafhankelijk adviseurs Cees Duijn en Bob Leeftink. Tenminste, als leveranciers blijven innoveren en zich beter weten te profileren. Want nu is nog onduidelijk hoe doorslaggevend shredders kunnen zijn voor de kwaliteit van secundaire grondstoffen.

Aardappelzakken in de rechtszaal

Een handelaar wilde verontreinigde aardappelzakken als groenelijstafvalstof naar China overbrengen. Ten onrechte, zo oordeelt de Amsterdamse rechtbank. Een uitspraak waar de nodige kanttekeningen bij geplaatst kunnen worden.

Teuton Z55 veelzijdige traagdraaiende shredder

TEUTON_real_freigestellt (2).jpg

Met de Teuton Z55 uit de Eggersmann groep kan Van Bemmel Recycling, onderdeel van de Van Laecke Group, klanten de meest veelzijdige traagdraaiende shredder op de markt aanbieden.

Vernieuwd concept voor Recycling 2018

181016 Recycling-Afb-HR-CMYK5.jpg

Vakbeurs Recycling richt zich de aankomende editie op de gehele afvalketen. Behalve aandacht voor ontwikkelingen in recycling en verwerking van afval is er ook aandacht voor inzameling, transport, sortering en opslag van afval. Verder zijn er een Bouw en Sloop Area, Schroot en Metaal Area en wordt er hard gewerkt aan het realiseren van een demoplein.

Arbeidsmarkt afvalsector: lastig maar geen paniek

De arbeidsmarkt barst uit zijn voegen. Veel bedrijven kunnen hun vacatures niet meer vervullen. Hoe zit het eigenlijk in de afvalsector? Lastig, zo blijkt. Vooral de vijver met chauffeurs is vrijwel leeg. En dus boren afvalbedrijven hun creativiteit aan om operationeel personeel aan zich te binden. Dat lukt aardig.

Een appchauffeur is een nepchauffeur

Paul van der Linde 2012.JPG

Het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden is een belangrijke oorzaak van het sterk toenemend aantal ongevallen in het verkeer. Nog niet onderbouwd door keiharde cijfers, maar een vermoeden zo hard als staal. De transportsector, bij monde van TLN, neemt zijn verantwoordelijkheid en wil maatregelen om het gebruik überhaupt te voorkomen.

Circulaire traditie in Nijmegen

wethouderTiemens10.jpg

Nijmegen is dit jaar European Green Capital. De gemeente heeft die eretitel onder meer te danken aan de toewijding aan de circulaire economie. Tijdens het Recyclingsymposium 2018 vertelt wethouder Tiemens over de successen, de rol die een gemeente kan spelen in regionale verduurzaming en het samenspel met de afvalsector.

Door de ogen van ... Roger Beuting

DSC_2402.JPG

Managing director Van Scherpenzeel, Utrecht

Doppstadt introduceert de Inventhor Type 9

DS_INV_EINSATZ-6045-1026.jpg

Met de intelligente verkleiningsmachine Inventhor Type 9 presenteert Doppstadt een nieuwe langzaamdraaiende verkleiner in de hoogste prestatieklasse. De verkleiner herdefinieert de maatstaven in kwaliteit en prestatie op de markt.

Exportvergunningen AEC's op de tocht

iStock_000018845410_Medium.jpg

De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat wil een eind maken aan de export naar Duitsland van gevaarlijke stoffen die vrijkomen bij het verbranden van afval. Nederlandse afvalbedrijven lijken deze stoffen hierdoor op termijn gedwongen naar Renewi op de Maasvlakte te moeten sturen. De Raad van State moet uitmaken of dit terecht is.

'Wereld zonder plastic bestaat niet'

Biologisch afbreekbare wegwerpartikelen.jpg

Om de hoeveelheid zwerfafval op zee terug te dringen, wil de Europese Commissie (EC) strengere regels instellen voor plastic producten voor eenmalig gebruik, zoals rietjes, flesjes en wegwerpbekers. De industrie moet zo gestimuleerd worden om minder vervuilende alternatieven te ontwikkelen. Zijn die er al?

Interview met Cees de Mol van Otterloo

Cees de Mol van Otterloo _PNB6585.jpg

Gemeenten gaan volgens klimaatminister Eric Wiebes een 'heldenrol' spelen in de energietransitie. Als het aan Cees de Mol van Otterloo van het Afvalfonds Verpakkingen ligt, pakken gemeenten een dergelijke rol ook in het zwerfafvaldossier. “Als ik naar de Kamer luister, lijkt het wel alsof het bedríjfsleven het afval allemaal op straat dondert.”

Samsom schudt Afvalconferentie op

Diederik Samsom.jpg

De NVRD en de Vereniging Afvalbedrijven kwamen op de Afvalconferentie voor het eerst met een gezamenlijk statement richting de overheid. De vonken sprongen er nog niet vanaf. Diederik Samsom had een verheffender verhaal, al trof de kritische bezoeker ook daar de nodige hiaten in aan.

Dynamiek in afvalmarkt kleurt aanbestedingsklimaat

20180309 AVR Nascheidingsinstallatie_027.jpg

Gemeenten moeten bij het aanbesteden van afvalverwerking rekenen op een minder gunstige markt en forse tariefsverhogingen. Tegelijkertijd is het niet meer vanzelfsprekend dat ze hun duurzaamheidsambities in een aanbesteding kunnen realiseren. Dit verwacht Aiko Klein van adviesbureau KplusV.

Eigen afval eerst

rdf-balen-schip-vk-zweden.jpg

De groei van de economie resulteert in Nederland in meer afval. Er wordt meer gerecycled, gecomposteerd en verbrand, maar ook meer gestort. Om het 'eigen afval' zo goed mogelijk te kunnen verwerken, importeren afvalbedrijven inmiddels fors minder Brits afval. Om het storten van afval terug te dringen, lijkt echter meer nodig.