Nieuwsoverzicht


Er zijn 25465 items gevonden.

Sorteren op  

Isvag krijgt toch omgevingsvergunning voor AEC

744px-Flag_of_Flanders.png

De Antwerpse afvalintercommunale Isvag heeft een omgevingsvergunning gekregen voor de bouw en exploitatie van een nieuwe afvalenergiecentrale, vlak naast de bestaande installatie aan de Boomsesteenweg.

'Britse verbrandingsinstallaties vaker in arme gebieden'

32047541_s.jpg

Het Verenigd Koninkrijk werkt aan meer verbrandingscapaciteit, maar de locatie van de nieuwe avi's roept vragen op. Ze blijken onevenredig vaak in gebieden met lage inkomens en veel inwoners van kleur te belanden.

'Schaf kennisgeving Evoa binnen EU af'

DSC_0114.JPG

Het Duitse duurzaamheidsplatform DGAW pleit voor een einde aan de kennisgevingsprocedure voor afval dat binnen de EU vervoerd wordt.

Sterke resultaten recyclingtak Umicore compenseren corona-impact

logo umicore.jpg

In de eerste helft van 2020 is Umicore er in geslaagd financiële resultaten neer te zetten die in grote lijnen overeenkomen met de resultaten uit dezelfde periode vorig jaar. De recyclingtak floreerde zelfs.

Gebruik plastic tasjes blijft dalen in Engeland

Fotolia_57294891_M.jpg

De grote Engelse supermarkten hebben het afgelopen jaar 59 procent minder plastic tasjes verkocht.

Woningcorporaties aan de slag met circulaire renovatie

Fotolia_162238460_S.jpg

Pianoo en Cirkelstad gaan woningcorporaties ondersteunen om circulaire en CO2-besparende renovatietrajecten in de markt te zetten.

Lansingerland wil gescheiden afval op scholen zelf inzamelen

P3291711.JPG

De gemeenteraad van Lansingerland wil dat de gemeente pmd, opk en gft gaat inzamelen op scholen die meedoen aan het project Afvalvrij.

Cramer: “Voor luierrecycling niet bij gevestigde bedrijven”

baby-9.jpg

Het recyclen van luiers is ingewikkeld. Ex-minister Jacqueline Cramer stuitte op een muur bij de gevestigde bedrijven toen ze naar oplossingen zocht. Ook startups boden geen uitkomst. Dus deed ze het zelf.

Kunstgras koel houden met gerecycled materiaal

artificial-turf-3456849_1280.jpg

De temperaturen op kunstgrasvelden kunnen op zonnige dagen extreem oplopen. Slecht voor de spelers en de stad. Een oplossing lijkt nu gevonden.

Loodvergiftigingen bij kinderen door illegale recycling

25485833142.jpg

Eén derde van alle kinderen wereldwijd lijdt aan loodvergiftiging. Unicef wijst illegale en gevaarlijke recycling aan als één van de oorzaken.

'Europa moet afval voor zichzelf houden'

DSC_0137.JPG

De herziening van de Evoa wordt door de Europese federatie van AEC-leveranciers met instemming begroet.

Gehele Nederlandse kust schoner, Ameland spant de kroon

sluis schoonste strand van nederland 2008.jpg

Het Schoonste Strand van Nederland is dit jaar het strand van Ameland. Belangrijker is echter dat de jury en inspecteurs constateren dat het langs de gehele Nederlandse kust dit jaar schoner is geworden.

Prijsdaling olie kleiner, afzetprijzen industrie minder laag

afzetprijzen-industrie-n.jpeg

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in juni gemiddeld 5,4 procent lager dan in juni 2019, meldt het CBS. Een maand eerder waren de producten van de industrie nog 7,9 procent goedkoper dan een jaar eerder.

Remondis en Morssinkhof samen in joint venture

Fotolia_60019422_S.jpg

Het Duitse afvalbedrijf Remondis en de Nederlandse recycler Morssinkhof willen gezamenlijk de kringloop van petflessen duurzaam sluiten.

VK presenteert eigen CE actieplan

Rebecca Pow - Brits staatssecretaris Defra.jpg

Alsof er geen Brexit is, het Verenigd koninkrijk doet gewoon mee met het EU-actieplan voor de circulaire economie. Maar ook niet meer dan dat.

Veolia hoopt in vierde kwartaal weer te draaien zoals in 2019

Veolia_Christophe Majani   antoine.frerot v2 (1).jpg

Ondanks dat de resultaten van Veolia sinds juni sterk verbeteren, heeft het bedrijf besloten dit jaar nog 250 miljoen euro extra te snijden in de kosten.

'Normalisatie rondom circulair bouwen kans voor Nederland'

NEN 2.jpg

In juni 2019 haalde een voorstel uit Denemarken om een Europese Technical Committee (TC) te starten voor Circulair Bouwen het net niet. Nu ligt er een nieuw voorstel om alsnog een Europees normalisatiewerk op dit onderwerp te starten.

Oproep aan politiek: controleer of transitie eerlijk is

Fotolia_199834787_S.jpg

Naar Schots voorbeeld moet er een commissie komen die de transities waar Nederland nu op aanstuurt gaat controleren op een eerlijke verdeling in de samenleving.

Decentrale overheden missen gemaakte afspraken in Warmtewet

leiding hangt klaar.jpg

In een gezamenlijke reactie op een wetsvoorstel voor een collectieve warmtevoorziening stellen decentrale overheden in de wet een aantal toezeggingen te missen die het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hen eerder deed.

Indaver weer stap verder met Noord-Ierse AEC

Becon Project Overview -as of March 2014.jpg

Het consortium dat de eerste afvalenergiecentrale in Noord-Ierland gaat bouwen heeft zich verzekerd dat de op te wekken elektriciteit ook afgezet kan worden.

25465 Results  │1  2  3  9  38  215  1274  │    Volgende