Nieuwsoverzicht


Er zijn 23800 items gevonden.

Sorteren op  

Pleidooi voor stop op subsidies nieuwe biomassacentrales

Fotolia_166789261_S.jpg

De milieuorganisaties Milieudefensie en Greenpeace willen dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat stopt met het toekennen van nieuwe subsidies voor biomassacentrales in Nederland.

Vlamingen moeten zuiniger omgaan met batterijen

BEBDTP1306_AnnonceGEZOCHT_50x170_HD.jpg

Na een campagne om Vlamingen te bewegen meer lege batterijen in te leveren, vragen Ovam en Bebat in de Europese Week van de Afvalvermindering aandacht voor het zuiniger omspringen met batterijen.

Geen taakstaf maar geldboete vanwege tag-opslag

Fotolia_130528307_S.jpg

Vanwege de opslag van teerhoudend asfaltgranulaat (tag) langer dan drie jaar is de eigenaar van A. Jansen veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 10.000 euro. Van een milieudelict is echter geen sprake: het recyclebedrijf wilde wel, maar kon de tag niet reinigen.

'Inzet van schroot voor staalproductie belangrijk voor klimaat'

DSCN4255.JPG

Het gebruik van staalschroot bij productie van staal vermindert de kosten van klimaatverandering tot maar liefst 20 miljard euro per jaar.

'Nieuwe, tijdelijke norm voor PFAS moet per direct gelden'

stientje-van-veldhoven-4.jpg

In het Kamerdebat over de kabinetsmaatregelen om de problemen met stikstof en PFAS te verminderen, heeft minister Van Veldhoven van Milieu en Wonen nog maar eens benadrukt dat ze alles op alles zet om ruimte in de wet te vinden om de PFAS-crisis het hoofd te bieden.

McDonald's gaat recyclebaarheid verpakkingen testen

McDonald's restaurant Muntbergweg, Amsterdam Zuid-Oost (entree).jpg

Met de lancering van het programma 'Better M' wil McDonald's initiatieven testen die het gebruik van plastic verminderen en de recyclebaarheid van verpakkingen verbeteren.

Tweede Kamer laat plannen voor importheffing ongemoeid

20191113_092838.jpg

De Tweede Kamer heeft ingestemd met het Belastingplan 2020 en zo ook met de importheffing op buitenlands afval die het kabinet volgend jaar wil invoeren.

'Beschouw recyclaat als materiaal met eigen eigenschappen'

KVG eindsymposium 1.jpg

Door gerecycled kunststof als een materiaal met zijn eigen identiteit en eigenschappen te beschouwen, zijn er genoeg kansen om kunststof verpakkingsafval een tweede leven te geven.

Veolia ondertekent Guide to Circular Bioeconomy

Veolia_Christophe Majani   antoine.frerot v2 (1).jpg

Als voorzitter en CEO van Veolia heeft Antoine Frérot de 'Guide to Circular Bioeconomy' ondertekend. Deze gids moet leiden tot een circulaire bio-economie.

ASN Bank geeft circulaire ondernemingen steuntje in de rug

Twenty.jpg

De startende circulaire ondernemingen Twenty en CaffeInk krijgen de komende tijd coaching, training en een financiële impuls van de ASN Bank.

ChemSec wil dat PFAS-stoffen 'moeten worden vermeden'

poison-325515_1920.jpg

ChemSec heeft PFAS-stoffen geplaatst op haar lijst van giftige chemicaliën die in de wereldwijde toeleveringsketen moeten worden vermeden. Ook koolstofnanobuisjes staan op deze lijst.

Tien interventies om beter met voedsel om te gaan

Fotolia_96317725_S.jpg

In een nieuw rapport van het World Resources Institute worden overheden en bedrijven opgeroepen om de voedselverspilling en het voedselverlies in de wereld te halveren.

Mol Group neemt Aurora Group over

Fotolia_201077252_S.jpg

De Mol Group, leverancier van virgin polymeren, heeft de Duitse plastic compounder Aurora Group overgenomen.

Kamerlid pleit voor grenssamenwerking op afvalgebied

Tweede_kamer.jpg

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt wil dat staatssecretaris van Financiën Menno Snel in overleg treedt met de afvalsector om de samenwerkingsmogelijkheden aan de grens te bekijken.

'Plastic uit rivieren kost wereldwijd miljarden'

Fotolia_200491985_S.jpg

Deloitte stelt dat lokale overheden, bedrijven en NGO's meer maatregelen moeten nemen om verdere vervuiling door plastic uit rivieren te voorkomen. Nog los van de effecten op het milieu kost de vervuiling de wereld namelijk vele miljarden euro's.

Afvalpreventie vooral op papier een topprioriteit

20171012 Foto 2 boekpresentatie Ad Lansink Brussel door Sophie van Kempen.jpg

Op de 40e verjaardag van de Ladder van Lansink moest de naamgever van de ladder constateren dat er in Nederland veel te weinig terecht is gekomen van preventief afvalbeleid. Recycling Netwerk wil daar verandering in brengen.

Ondernemers bereiden schadeclaim voor vanwege PFAS-beleid

euro-1660456_1280.jpg

Brancheorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en TLN laten weten dat ondernemers negatief hebben gereageerd op het PFAS-beleid van het kabinet. Ze bereiden daarom een schadeclaim voor.

Chemours op de vingers getikt voor fout afvaltransport

DSC_0114.JPG

Opsporingsambtenaren van de ILT maken proces-verbaal op tegen Chemours. Het chemiebedrijf voerde eerder dit jaar een partij GenX-houdend afval onder een bestaande Evoa-vergunning af naar België, terwijl het daar een nieuwe vergunning voor had moeten aanvragen. 

Investeringen nodig voor hogere Schotse recyclingcijfers

Schotse vlag.png

Om de recyclingcijfers in Schotland te verbeteren zijn verhoogde investeringen nodig, zegt Steven Heddle namens de lokale Schotse overheden in reactie op de voorgestelde circulaire-economiewet.

Inzameling Venlo blijft bij Renewi

Een aanbestedingsprocedure brengt geen verandering in de huisvuilinzameling in Venlo: Renewi blijft het afval ophalen.