Nieuwsoverzicht


Er zijn 21374 items gevonden.

Sorteren op  

EA onderzoekt plasticzwendel in VK en mogelijk Nederland

b478322876785cbb_800x800ar.jpg

Het Britse Environment Agency (EA) heeft een team van onderzoekers samengesteld dat onderzoek moet gaan doen naar fraude en corruptie in de kunststofrecyclingindustrie. Het Britse exportsysteem zou misbruikt worden door de georganiseerde misdaad.

Zwerfafval kost Vlaanderen 1 miljard euro per jaar

Fotolia_86510192_S.jpg

Het opruimen van zwerfvuil kost Vlaanderen alles bij elkaar jaarlijks 1 miljard euro. Dat berekent Recover, een samenwerkingsverband tussen elf afvalbedrijven en de stad Antwerpen.

Oldambt gunt opdrachten aan drie partijen

dreamstime_m_15925172.jpg

De gemeente Oldambt zocht partners voor de inzameling en verwerking van diverse huishoudelijke afvalstromen en vond die in Virol, Suez en Renewi.

Afvalmissie naar Saoedi-Arabië toch van de baan

Flag_of_Saudi_Arabia.png

De handelsmissie naar Saoedi-Arabië op 18 november, die in het kader zou staan van afvalverwerking is geschrapt in verband met de verdwijning van - en waarschijnlijk moord op - de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.

Amsterdam moet opschalen in circulaire economie

Logo-Gemeente-Amsterdam.png

Amsterdam wil in 2050 volledig circulair zijn, maar zal daarvoor projecten moeten opschalen. Dat concluderen onderzoekers in een rapport waarin ruim 70 circulaire projecten in Amsterdam zijn geëvalueerd.

'Rijk moet regie over aanpak milieucriminaliteit nemen'

Frank Wassenberg.jpg

Lokale overheden zijn onvoldoende opgewassen tegen bedrijven die het niet zo nauw nemen met milieuwetgeving en dus moet het Rijk onderzoeken hoe het weer de regie kan nemen over de aanpak van milieucriminaliteit.

Attero verwerkt 1 Mton bodemas in Dak van Drenthe

Paul Ganzeboom verwerkt 1 miljoenste ton bodemas.jpg

Attero heeft de miljoenste ton bodemas verwerkt in het Dak van Drenthe. Dit is een 800 meter lange zichtwal die de afscheiding vormt tussen de Vam-berg, die is bedoeld voor recreatie, en een deel waar Attero de komende jaren nog afval mag storten.

Evenementenindustrie zet in op verantwoord plasticgebruik

Fotolia_201277513_S.jpg

Op het Amsterdam Dance Event hebben staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en DJ Sam Feldt de campagne 'Plastic Promise' gelanceerd om verantwoord plasticgebruik binnen de evenementenindustrie te stimuleren.

AEEA-recyclers willen leidend Reach voor broomnormen

Fotolia_178312231_S.jpg

Europese recyclers willen dat maximale concentratieniveaus van broomnormen de beperkingen in de Reach-verordening volgen. Zo blijft de recycling van plastic in AEEA en oude voertuigen mogelijk.

PvdA-leider wil uitstel afvalmissie Saoedi-Arabië

Flag_of_Saudi_Arabia.png

Lodewijk Asscher wil dat de handelsmissie op 18 november naar Saoedi-Arabië, die in het kader staat van afvalverwerking, tot nader order wordt uitgesteld. Minister-president Rutte verwacht aan het eind van de week hierover meer informatie te kunnen geven.

Drie aanhoudingen na vervoeren 400 liter drugsafval

Fotolia_182264988_S.jpg

De politie heeft twee mannen uit Eindhoven aangehouden, nadat er in de bestelauto waarin zij reden 400 liter amfetamine-afval werd aangetroffen. Een derde man uit Waddinxveen werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Criteria voor PMT-stoffen voorlopig niet in Reach

drs.c.-van-nieuwenhuizen-wijbenga-5131.jpg

Recentelijk heeft de Kamer zich in een motie uitgesproken voor het uitfaseren van persisente, mobiele en toxische stoffen (PMT-stoffen). Criteria voor deze stoffen opnemen in de Reach-verordening is echter niet van vandaag op morgen geregeld.

'Hormoonverstorende stoffen voorzien in EU-regelgeving'

kenmerk gevaarlijke stoffen.bmp

De Europese regelgeving is voorzien om de hormoonverstorende werking van stoffen en producten met extra voorzorgen te behandelen, meldt staatssecretaris Van Veldhoven. Eerder gaf Wemos aan dat Reach aanscherping behoeft.

Van Veldhoven neemt Vang-aanbevelingen RIVM over

stientje-van-veldhoven-4.jpg

In het Uitvoeringsprogramma circulaire economie zal expliciet ondersteuning opgenomen worden voor gemeenten die afval nog veel beter kunnen scheiden en een stuk minder restafval kunnen produceren. Daarbij gaat bijzondere aandacht uit naar kwaliteitsverbetering van deelstromen.

Oorzaak brand bij Tuf nog onbekend

Kunstgrasmatten.jpg

Vooralsnog is het onbekend wat de oorzaak van de brand van afgelopen donderdag 11 oktober bij Tuf Recycling in het Brabantse Dongen is. Wel heeft de politie een onderzoek naar de oorzaak ingesteld, voor eventuele aanknopingspunten voor strafrechtelijk onderzoek.

Misdaad loont niet voor Puttense afvalbedrijven

Fotolia_134837857_XS.jpg

Twee afvalbedrijven uit Putten moeten geldbedragen van respectievelijk ruim 1 miljoen euro en 155 duizend euro aan de Staat betalen. Deze bedragen hadden zij verkregen door strafbare handelingen.

Marktconsultatie circulaire afvalbakken voor openbare ruimte

223gCapitole.png

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft het voortouw genomen om een marktconsultatie te starten naar circulaire afvalbakken voor de openbare ruimte. Samen met de gemeenten Utrecht en Amsterdam, Dar, Meerlanden en Cyclus wil ze weten wat mogelijk is.

Festivals als testplaats voor innovatieve ideeën

Werkt een idee in de praktijk? Bijvoorbeeld een beker die lijkt op een melkpak met een waterdichte deksel.

Den Haag heeft locaties ondergrondse containers goed gekozen

Fotolia_101135458_S.jpg

De gemeente Den Haag hoeft het plan voor de locaties voor ondergrondse containers in de wijk Zeeheldenkwartier niet te veranderen. Dat heeft de voorzieningenrechter van de Raad van State bepaald.

AMG ziet groeimarkt voor afgedankte katalysatoren

AMG Vanadium wil de verwerkingscapaciteit van gebruikte katalysatoren verdubbelen.