Nieuwsoverzicht


Er zijn 21942 items gevonden.

Sorteren op  

'Batterijrecycling noodzakelijk voor groei elektrische auto's'

Fotolia_178683050_S.jpg

In 2050 zijn wereldwijd 220 megafabrieken nodig om de vereiste lithium-ioncellen voor batterijen te produceren, die nodig zijn voor elektrische auto's. Vanwege deze snelle groei is recycling van batterijen van groot strategische belang.

Recycler met LZV naar Vlaanderen

LZV Area.jpg

Lang lobbyde vervoerdersorganisatie TLN voor grensoverschrijdend vervoer voor LZV's tussen Nederland en Vlaanderen. Inmiddels is het mogelijk. Een recycler uit Uden maakt er direct gebruik van.

Nieuwe commercieel directeur voor Den Ouden Groep

Joris3.jpg

Joris van de Vleuten is toegetreden tot de directie van de Den Ouden Groep. Vanaf 1 januari is hij aangesteld als commercieel directeur.

Biogasinstallatie Chemelot werkt op mestoverschotten

cow-dung-2489558_1280.jpg

Met de komst van de grootschalige biogasinstallatie Zitta Biogas op het Limburgse industriepark Chemelot kunnen veehouders hun mestoverschotten laten opwerken tot een brandstof voor de nabijgelegen industrie.

AMCS kondigt overname van Recy Sytems aan

Fotolia_292069_S.jpg

Leverancier van geïntegreerde software en voertuigtechnologie voor de afval- en recyclingsector AMCS heeft de overname aangekondigd van Recy Systems, een Duitse specialist in software voor recycling en afvalbeheer.

Afvalproductie Europese huishoudens nagenoeg stabiel

Eurostat Municipal waste.png

Inwoners van de Europese Unie produceerden in 2017 per persoon gemiddeld 487 kilo huishoudelijk afval. Dat is één kilo meer dan in 2016.

Renewi introduceert slimme prullenbak

Renewi IQubic Slimme Prullenbak.jpg

Met de introductie van de Iqubic heeft Renewi voor een prullenbak gezorgd, die zelf aangeeft wanneer hij geleegd moet worden.

Minder compost ondanks meer gft

dreamstime_l_15592017.jpg

Het composteren en vergisten van gft is in 2017 voor het derde jaar op rij toegenomen, dit keer met 4 procent naar 1,7 Mton gft. Hiervan is 0,7 Mton compost gemaakt. Dat is 7 procent minder dan in 2016.

'Circulair beleid mist in strijd tegen klimaatverandering'

Fotolia_79489868_S.jpg

In het klimaatbeleid van overheden is vooralsnog te weinig aandacht voor de bijdrage die de circulaire economie kan leveren aan de strijd tegen klimaatverandering. Dat stelt Circle Economy in het Zwitserse Davos.

Duitse afvalexpert bekritiseert plastic recycling

Fotolia_201277513_S.jpg

Hoewel onze oosterburen koploper zijn in het inzamelen en scheiden van afval, wil het met de recycling maar niet lukken. En dat is vooral duidelijk bij plastic.

Omrin verbeurt wederom dwangsommen

Afbeelding 010.jpg

Omdat de Reststoffenenergiecentrale (Rec) van Omrin bij een storing te veel schadelijke stoffen heeft uitgestoten, heeft het bedrijf 40.000 euro aan dwangsommen verbeurd.

Staatssecretaris bekijkt ontheffingen AVV's opnieuw

Fotolia_162238460_S.jpg

Na een uitspraak van de Raad van State is de staatssecretaris van zins enkele ontheffingsaanvragen voor de afvalbeheersbijdrage vlakglas af te keuren. De uitspraak krijgt ook een staartje voor de afvalbeheersbijdrage voor autobanden.

Mineralz gunt uitbreiding deponie aan Boskalis Nederland

Uitbreiding Maasvlakte Mineralz.jpg

Mineralz heeft de uitbreiding van zijn stortplaats voor gevaarlijke afvalstoffen op de Maasvlakte gegund aan Boskalis Nederland.

Eurogrit grotendeels aansprakelijk voor schade klanten

Anthophyllite_asbestos_SEM.jpg

Kan de vervuiling met asbest van door Eurogrit geleverd straalgrit ook aan Eurogrit toegerekend worden? Dat is een complexe vraag voor de rechter.

Veolia en Yara stappen samen in recycling nutriënten

Fotolia_292069_S.jpg

Afval- en grondstoffenbedrijf Veolia heeft samen met Yara, leverancier van gewasvoedingen, een overeenkomst getekend om voedingsstoffen te recyclen en nutriëntketens te creëren.

Aanpak kleine plastic flesjes in zwerfafval vaster omlijnd

Fotolia_111819212_S.jpg

De hoeveelheid kleine plastic flessen die als zwerfafval eindigen, is afgenomen maar het aandeel kleine plastic flessen op het totaal aan zwerfafval blijft min of meer gelijk. Het actieplan om hierin verandering aan te brengen, telt nu drie sporen in plaats van vier.

Kras Recycling start joint venture in Kosovo

Kras Recycling, Kivo Volendam en Kivo Kosovo gaan middels de joint venture Reks in Kosovo plastic afval sorteren en recyclen.

'Plasticalliantie pakt bron probleem niet aan'

Fotolia_200491985_S.jpg

De Alliance to End Plastic Waste (AEPW) wil dan wel 1,5 miljard dollar in het aanpakken van plastic afval investeren, de bedrijven erachter steken het tienvoudige in de productie van nog meer kunststof.

'VN moeten circulaire economie leiden'

Fotolia_143580038_S.jpg

Er moet een wereldwijd initiatief komen om de circulaire economie te bespoedigen, geleid door de Verenigde Naties en met inspraak van de G20, het World Economic Forum en de industrie.

Circulair verdienmodel: leverancier langer verantwoordelijk

Fotolia_86198256_S.jpg

De transitie naar een circulaire economie gaat sneller als producenten langer verantwoordelijk zijn voor hun producten.