Nieuwsoverzicht


Er zijn 21696 items gevonden.

Sorteren op  

Alweer minder afval in Vlaanderen

744px-Flag_of_Flanders.png

De trend van afnemend afval wist de Vlaming ook in 2017 vol te houden. Reductie van zwerfafval lukt echter een stuk minder goed. Ook een tekort aan verbrandingscapaciteit in 2018 vormt een aandachtspunt voor de toekomst.

Natuur & Milieu pleit voor afschaffen SDE-subsidie voor biomassa

12966071_s.jpg

Milieuorganisaties Natuur & Milieu roept het kabinet op maatregelen te nemen om de groeiende vraag naar biomassa als brandstof in te dammen.

'Duitse kca-inzameling schiet tekort'

Fotolia_83838829_S.jpg

In veel Duitse gemeenten en steden is het voor burgers moeilijk of zelfs onmogelijk om zich naar behoren van kca te ontdoen. De Duitse Umwelthilfe (Duh) roept gemeenten op een dekkende en servicegerichte inzameling aan te bieden.

Virtueel instituut voor circulaire kunststofketen

Fotolia_143003325_S.jpg

Vijf Duitse Fraunhofer-instituten hebben een virtueel instituut opgericht om de kunststofindustrie van lineair, naar circulair te transformeren.

BBL vindt nieuwe AEC van Isvag overbodig

Congres.jpg

De Belgische milieuvereniging BBL is een actie gestart om te voorkomen dat in Antwerpen een nieuwe verbrandingsoven wordt gebouwd.

Verontreinigde grond Vink op meerdere locaties toegepast

Vink_logo.png

De vervuilde grond die is gebruikt voor woningbouw in de gemeente Barneveld, is ook in andere gemeenten toegepast. Er zouden echter geen gezondheidsrisico's zijn voor bewoners of bijvoorbeeld spelende kinderen. Ondertussen bestrijdt Vink dat het bedrijf vervuild zand zou hebben toegepast.

EPR-club kiest Cees de Mol van Otterloo als voorman

Cees de Mol van Otterloo _PNB6458.jpg

De directeur van het Afvalfonds Verpakkingen is gekozen tot president van de wereldwijde vereniging van non-profit organisaties die de producentenverantwoordelijkheid uitvoeren.

Duitse container webshop overgenomen

Fotolia_200609719_S.jpg

Na 15 jaar wordt de leidende onlinewinkel voor containers voor alle afvalstromen in Duitsland volledig door een afvalbedrijf overgenomen.

'Cultuurverandering nodig voor circulair gebouwde omgeving'

Hoogbouw.jpg

Om tot een circulair gebouwde omgeving te komen, dient de bouwsector met meer criteria rekening te houden in zijn materialenselectie. Zo worden de herbruikbaarheid en recyclebaarheid van materialen belangrijker. Een cultuurverandering is hiervoor vereist.

EC krijgt handen niet opeen voor strenge repareer-regels

Fotolia_134941263_M.jpg

Repareerbaarheid van elektrische apparaten lijkt een ondergeschoven kindje te worden in de nieuwe EU-regels.

AVR start nascheidingsinstallatie op

AVR_-185.jpg

Op 5 december is het eerste restafval over de nieuwe nascheidingsinstallatie bij AVR in Rotterdam gegaan. Voor Utrecht is het nog een proef.

Openbare raadpleging EC over productbeleid

Fotolia_131635832_S.jpg

De Europese Commissie wil weten wat inwoners van de EU vinden van het Europese beleid om producten circulair te maken. Daarvoor houdt de Commissie een openbare online raadpleging.

'Productontwerp moet hergebruik aanmoedigen'

Fotolia_177296626_S.jpg

Om de circulariteit van plastic te verhogen, is het van belang om met het productontwerp het hergebruik aan te moedigen. Ook dienen hiervoor reparatieoplossingen te worden ontwikkeld om de levensduur van plastic producten verlengen.

Amsterdammers scheiden te weinig afval

Logo-Gemeente-Amsterdam.png

De gemeente Amsterdam haalt de doelen niet, die zijn gesteld rond afvalscheiding. In 2020 zou 65 procent van het huishoudelijke afval gescheiden moeten zijn, maar uit tussenresultaten blijkt dat dit niet haalbaar is.

Consortium dichter bij gerecycled plastic in producten

Fotolia_125460495_S.jpg

Een consortium met onder meer Morssinkhof Rymoplast en Philips is erin geslaagd om gebruikt polypropyleen (PP), uit gescheiden afval, te verwerken tot een hoogwaardige grondstof voor gerecycled plastic in consumentenproducten.

Fabrikanten achter duurzamere tapijtindustrie

carpet-3184170_1280.jpg

Tapijtproducenten staan achter regels om de tapijtindustrie in de EU duurzamer te maken. Onderzoeksbureau Eunomia publiceerde een toolkit waarmee EU-lidstaten beleid kunnen voeren om het recyclingpercentage van tapijten te verhogen.

Eerste circulaire viaduct geplaatst bij Kampen

circulair-viaduct-kampen_desktop_generated_tcm21-196689.jpg

Vlakbij Kampen is het eerste circulaire viaduct van Nederland geplaatst. De komende maanden wordt het prototype getest.

Eric Herman nieuwe directeur Maltha

Eric Herman 02 (1).jpg

Maltha Glasrecycling Groep heeft een nieuwe directeur gevonden in Eric Herman.

Bioplasticproductie groeit met 25 procent tot 2023

Global-Prod-Capacity_Total_2018_ende-01.jpg

De wereldwijde productie van bioplastics zal in de komende vijf jaar met een kwart toenemen tot 2,6 Mton in 2023. De productie van de grondstoffen hiervoor zal niet concurreren met voedsel en voer.

Loop Industries gaat r-pet leveren aan Coca-Cola

Coca_Cola-bxyz.jpg

De Canadese recycler Loop Industries mag de komende vijf jaar r-pet gaan leveren aan Coca-Cola bottelaars.