Nieuwsoverzicht


Er zijn 22317 items gevonden.

Sorteren op  

'Friese mkb-bedrijven zien drempel rond circulaire economie'

friesland_vlag.jpg

Friese mkb-bedrijven ervaren een drempel om met de circulaire economie aan de slag te gaan. Ruim 40 procent hergebruikt al wel afval en grondstoffen.

Midden-Groningen kan afvalbeleid harmoniseren

Gemeente-Midden-Groningen.png

De gemeente Midden-Groningen wil het versnipperde beleid dat ontstaan is na de fusie samenbrengen tot één. En dat vinden de inwoners prima.

Wingens Container Service overgenomen

Milieu Service Brabant heeft het containerbedrijf uit Schaijk per 1 maart overgenomen.

Haagse reinigingsvoertuigen vanaf 2030 emissievrij

Fotolia_89735533_S.jpg

De gemeente Den Haag streeft ernaar dat uiterlijk in 2030 alleen nog wordt gewerkt met emissievrije veegwagens en wagens voor het ophalen van huishoudelijk afval. Hiervoor gaat de betrokken wethouder Liesbeth van Tongeren binnenkort een convenant ondertekenen.

McDonald's actief op Landelijke Opschoondag

logo mcdonalds supporter van schoon.png

De restaurants van McDonald's doen zaterdag 23 maart mee aan de Landelijke Opschoondag. Medewerkers gaan hiervoor samen met scholen, buurtverenigingen en buurtbewoners zwerfafval opruimen.

Isvag in beroep tegen weigering bouw AEC

Fotolia_164581217_S.jpg

De Antwerpse afvalintercommunale Isvag gaat in beroep tegen de weigering van Vlaams minister Koen Van den Heuvel om een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van een nieuwe afvalverbrandingsoven in Wilrijk.

India stelt stop op import afvalplastics definitief uit

globe-1339833_1280.png

Het uitstel van het aangekondigde verbod op de import van afvalplastic is nu ook officieel bevestigd door de Indiase regering.

'Oudpapierbedrijven komen versterkt uit de China-crisis'

IMAG1577.jpg

De Europese OPK-branche zucht onder de invoerbeperkingen van China. Maar over twee jaar is de sector herrezen als nooit tevoren. Speciaal in Duitsland, voorspelt de Duitse brancheorganisatie.

'Onafhankelijkheid TNO niet in geding na glyfosaatonderzoek'

Fotolia_90379285_S.jpg

Monsanto stopte in 2002 een TNO-onderzoek naar de opname van glyfosaat, nadat bleek dat deze mogelijk giftige stof meer in de huid doordringt dan werd aangenomen. Volgens Efsa bieden de absorptiestudies in de toelatingsdossier voldoende informatie voor een goede beoordeling van de risico's, meldt minister Schouten.

Oevers Maas en Waal liggen vol plastic afval

landelijke opschoondag maas schoon heel gewoon.jpg

Langs de oevers van de Maas en Waal liggen grote hoeveelheden plastic afval. Dat blijkt uit een onderzoek op 200 plaatsen langs deze rivieren. In totaal werden 77.000 stukken afval gevonden, waarbij 84 procent plasticafval betrof.

Avalex: duurzamere wagens in 2020

Handtekening-Waste-Insight-Avalex-PieterBas-Automatisering-AFAS-Software.jpg

Avalex heeft de Brandstofvisie 2.0 ondertekend. Om aan de doelstellingen te voldoen, gaat het afvalbedrijf onder meer bij de toekomstige aanschaf van vuilniswagens letten op duurzaamheid.

Rad Hoeksche Waard start nieuw programma Afvalvrije Scholen

IMG_0125.JPG

RAD Hoeksche Waard biedt basisscholen in de Hoeksche Waard een nieuw programma aan, waarmee ze binnen een jaar een afvalvrije school kunnen worden.

AEB en Vattenfall verbinden Amsterdamse warmtenetten

AEB lentefoto.jpg

AEB en Vattenfall gaan hun afzonderlijke warmtenetten met elkaar verbinden. Samen investeren ze tot 2022 400 miljoen euro in de stadsverwarming voor Amsterdam.

Hof Den Bosch bekrachtigt vonnis in Aldel-zaak

Fotolia_164581217_S.jpg

De Hoge Raad vond dat de zaak tussen een terreinexploitant en de curatoren van Aldel opnieuw moest worden beoordeeld. Het Gerechtshof 's-Hertogenbosch boog zich erover en kwam niet tot een ander oordeel.

Onderzoek naar effect ecodesign en energielabels

Fotolia_62182991_XS.jpg

De Europese Rekenkamer gaat de bijdrage van ecodesign en energielabels aan de milieudoelstellingen van de Europese Unie onderzoeken.

Autorecyclers verdeeld over economische vooruitzichten

Fotolia_152034945_S.jpg

Recyclers van auto's zijn niet onverdeeld positief over de economische vooruitzichten voor hun bedrijfstak. Met name de ontwikkeling van economische voorwaarden baart hen zorgen.

'Minder bureaucratie als stimulans voor recycling'

DSC_4636.jpg

Samen met Europese partnerbedrijven werkt het Oostenrijkse recyclingbedrijf Müller-Guttenbrunn Groep aan een oplossing om de bureaucratie rond het Europese vervoer van afval naar recyclingbedrijven te vereenvoudigen. Inmiddels is een proef met 'Fast Track Notifications' succesvol afgerond.

VK's grootste AEC mag uitbreiden

Fotolia_82417692_S.jpg

Afvalbedrijf Viridor mag jaarlijks 250 kton extra afval verwerken in zijn Runcorn Energy from Waste plant.

Handleidingen bij producten zijn zelf ook producten

36419110_m.jpg

Een bedrijf dat handelt in verwarmingsapparaten meent geen afvalbeheersbijdrage te hoeven betalen voor verwerking van de bij de producten geleverde handleidingen. Stichting Papier Recycling Nederland (PRN) ziet dit anders.

Attero neemt nieuw stortvak in gebruik

Vlag Attero.jpg

Attero heeft de eerste vrachten ontvangen in zijn nieuwe stortvak in Wijster. Daarnaast heeft het afvalbedrijf de Vam-berg officieel geopend.