Nieuwsoverzicht


Er zijn 26818 items gevonden.

Sorteren op  

Milieu Service Nederland neemt activiteiten Returnity over

Jan de Vroe nieuwe CEO Milieu Service Nederland.jpg

De operationele afvalactiviteiten van Returnity worden in de maanden maart en april ondergebracht bij Milieu Service Nederland.

Ook Taskforce pleit voor retourpremie op batterijen

Fotolia_178683050_S.jpg

In de strijd tegen afvalbranden roept ook de Taskforce Afvalbranden de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat op om retourpremies voor lithiumbatterijen te overwegen.

FNV en WENB starten petitie tegen importheffing

Fotolia_3086910_S.jpg

Vakbond FNV is samen met werkgeversorganisatie WENB een petitie gestart voor het terugdraaien van de importheffing op buitenlands afval.

Veel webwinkels laks met oud-voor-nieuw-regeling

Fotolia_131635832_S.jpg

Uit een streekproef van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) blijkt dat slechts 15 procent van de webwinkels consumenten de mogelijkheid biedt een oud apparaat gratis in te leveren bij de aankoop van een nieuw apparaat.

Kamer vraagt weer om inzicht in effecten importheffing

105191648_s.jpg

In de aanloop naar de informele Milieuraad van 18 maart bevraagt de Tweede Kamer demissionair staatssecretaris Van Veldhoven wederom over de importheffing, maar ook over de inzameling van batterijen en de export van gebruikte voertuigen.

Delftse twijfels over toetreding tot HVC

IMG_0332.JPG

Ook de raad van Avalex-gemeente Delft heeft de beslissing om toe te treden tot HVC uitgesteld. Eerst wil ze een reactie van Avalex op een aantal ingezonden brieven.

Plannen voor recycling zonnepanelen in Flevoland

Geert-Jan Pastoor - high res-6356.jpg

Ondernemer Geert Jan Pastoor wil binnen 1 jaar samen met Weee Nederland, TNO en sociaal werkbedrijf Concern voor Werk een recyclinginrichting bouwen voor zonnepanelen.

95,5 miljard euro EU-financiering voor innovatie en onderzoek

100810661_s.jpg

Ondernemers en onderzoekers kunnen tot en met 2027 beroep doen op financiering vanuit de EU, voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

NTA's in de maak voor beter hergebruik kunststoffen

NEN 2.jpg

Een werkgroep met fabrikanten en experts werkt aan drie Nederlandse Technische Afspraken (NTA's) met specificaties voor vraaggestuurde kunststofrecyclaten.

“Omgevingsdiensten moeten onafhankelijker kunnen werken”

Overhandiging rapport Adviescommissie VTH.jpg

De 29 omgevingsdiensten die in Nederland verantwoordelijk zijn voor vergunningverlening, toezicht en handhaving kunnen hun werk op dit moment niet goed doen. Milieu en leefomgeving lijden daaronder. Dat is de harde eindconclusie van de Adviescommissie VTH.

Werken aan de R van Recycling

Matrassen bij RetourMatras in Alphen aan den Rijn.jpg

Eén van de bottlenecks om de circulaire economie tot een succes te maken is verlies aan materiaalwaarde tijdens recycling. Tijdens het Grote Klimaat Oplossingen Congres van de VVM lieten drie ondernemers zien hoe zij recycling naar een hoger niveau willen tillen.

Duitse papierfabriek beproeft 'Green Pulping Concept'

45349554_s.jpg

De Duitse papierfabriek Palm is met een proefproject gestart om tijdens de recycling van papier op een energie-efficiënte manier de vezelopbrengst van golfkarton te verhogen.

Dalende trend CO2-uitstoot in Rotterdam

Rotterdam_Banner_3.jpg

Rotterdam is erin geslaagd om de jaarlijkse stijging van de CO2-uitstoot om te buigen in een dalende trend. Een project om voedselverspilling aan te pakken droeg hier een steentje aan bij.

'Duitse parlement moet AEEA-wetgeving afwijzen'

Fotolia_164516784_S.jpg

De Duitse milieuorganisatie Duh stelt dat de huidige kabinetsplannen voor nieuwe AEEA-wetgeving er niet voor gaan zorgen dat Duitsland de Europese inzameldoelstelling voor elektronisch afval haalt.

PlasticsEurope opnieuw in beroep tegen BPA-besluit

Fotolia_27806171_S.jpg

Namens de Europese kunststofindustrie gaat PlasticsEurope weer in beroep tegen het besluit om bisphenol A (BPA) aan te merken als zeer risicovolle stof (SVHC).

Elektrische inzamelwagen voor pmd in Meierijstad

IMG_0616.JPG

Van Kaathoven rijdt met een volledig elektrisch aangedreven voertuig door de straten van de Brabantse gemeente Meierijstad om pmd in te zamelen.

CBS worstelt met toegevoegde waarde circulaire economie

CBS grondstofvoetafdruk.jpg

Als onderdeel van de transitiemonitoring van de circulaire economie brengt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het economische belang van de circulaire economie in kaart. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig.

Weer dwangsommen voor Suez vanwege geuroverlast

Fotolia_51929802_XS.jpg

Na het betalen van een eerdere last onder dwangsom heeft Suez in Rotterdam niet voor afdoende maatregelen gezorgd om aanhoudende stankoverlast tegen te gaan. Dit heeft geleid tot nieuwe dwangsommen.

Engeland recyclet iets meer afval uit gemeenten

Overzicht van wat er met het afval uit Engelse gemeenten gebeurt.jpg

Het aandeel afval uit gemeenten dat Engelsen recyclen is in 2019/2020 licht toegenomen ten opzichte van het gebroken boekjaar daarvoor. De weersomstandigheden in de zomer maakten het verschil.

Minder pmd-vervuiling dankzij #Terugwinnaars

ROVA #Terugwinnaars.jpg

De actie #Terugwinnaars heeft ertoe geleid dat de vervuiling in de pmd-containers in de gemeente Oost-Gelre is teruggebracht van 30 procent naar 16 procent.

  │1  2  3  7  30  194  1341  │    Volgende