Nieuwsoverzicht


Er zijn 24636 items gevonden.

Sorteren op  

Suez geeft succesvol obligaties uit

geld belastingen.jpg

Het Franse milieubedrijf Suez heeft met succes bedrijfsobligaties uitgegeven voor een bedrag van 850 miljoen euro.

'Veel meer kunststof verpakkingsmateriaal herbruikbaar'

Mix plastic bij Attero foto Gobu.jpg

Van de 477 kton kunststofverpakkingsmateriaal die jaarlijks op de markt komt in Nederland, belandt 200 kton in een afvalverbrandingsinstallatie. Uit vijftien pilots van het project Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof blijkt dat dit niet nodig is.

Rd4 schort inzameling papier aan huis op

newspapers-3488861_1280.jpg

De Limburgse reinigingsdienst RD4 heeft besloten vanwege de coronacrisis tijdelijk geen papier aan huis op te halen.

Plastic Soup Surfer neemt voorschot op statiegeldbesluit

Plastic Soup Surfer.JPG

De Plastic Soup Surfer spreekt vast van het einde van een jarenlange strijd voor statiegeld, maar het is nog niet zeker dat dit besluit al aanstaande is.

Verwerking Nederlands corona-afval voorlopig geen probleem

DSCN0009.JPG

Corona-afval uit ziekenhuizen kan de komende weken probleemloos worden verwerkt in de verbrandingsinstallatie voor specifiek ziekenhuisafval (SZA) van Zavin in Dordrecht.

Onderzoekers speuren microplastics en rubbers op in rivieren

Fotolia_49382063_S.jpg

Watermanagers van zowel oppervlaktewater als van drinkwater kunnen dankzij nieuw onderzoek betere inschattingen maken over of en waar mogelijke risico's van microplastics te verwachten zijn.

Extra maatregelen om handelsstromen op gang te houden

93362702_s.jpg

Flink wat branches, waaronder de afvalbranche, wijzen op het grote belang om tijdens de coronacrisis de grenzen niet te sluiten voor goederen. Het kabinet begrijpt de zorgen en komt met maatregelen.

GBN-AGR verwacht in mei kunstgras te recyclen

artificial-turf-3456849_1280.jpg

Eind april worden de laatste machines geleverd en geïnstalleerd, en na het proefdraaien verwacht GBN Artificial Grass Recycling (GBN-AGR) dan in mei kunstgrasmatten te kunnen gaan recyclen.

Geen voorhang AMvB gescheiden inzameling

95237494_s.jpg

De Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) voor gescheiden inzameling die voortkomt uit de EU-Kaderrichtlijn afvalstoffen, gaat niet langs de Tweede Kamer voor input. Dat zou namelijk te lang duren.

Meldpunt voor knelpunten rond afvalinzameling

Standaardafbeelding internetpagina.gif

De NVRD heeft een meldpunt ingericht waar leden knelpunten of uitdagingen rond afvalinzameling en beheer van de openbare ruimte tijdens de coronacrisis kunnen melden.

RIVM vindt nieuwe coronavirus in rioolwater

Grondstoffenfabriek Zutphen sept 2019.jpg

Het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) is in Nederlands rioolwater aangetroffen. Afvalwatermedewerkers zijn beschermd tegen het virus als zij zich houden aan de hygiënevoorschriften.

Britse afvalsector: 'Pak afval dubbel in als je je ziek voelt'

Fotolia_82417692_S.jpg

Iedereen die zich ziek voelt, moet zijn afval dubbel inpakken en bij het restafval doen. Met die oproep komen de grootste Britse afvalbedrijven, samen met de industrie en lokale overheidsinstanties, in een gezamenlijke verklaring.

'Stoppen met verbranden kan niet, stoppen met recyclen ook niet'

john-vernooij-omrin.jpg

Anticiperen op de coronacrisis is vooral bewust worden van je gedrag. Ongekend noemt John Vernooij de verandering die hij en Omrin de afgelopen week hebben doorgemaakt. "De hele ketenafhankelijkheid komt nu heel sterk naar de oppervlakte."

Zwerfinator stopt voorlopig met zwerfafval rapen

Dirk Groot en Merijn Tinga.jpg

Geheel tegen zijn principes in roept zwerfafvalraper Dirk Groot, ook wel bekend als de Zwerfinator, Nederlanders op om de komende tijd geen zwerfafval op te rapen, maar thuis te blijven.

Hogere CO2-uitstoot in vierde kwartaal 2019

Fotolia_18156757_S.jpg

De CO2-uitstoot in Nederland was in het vierde kwartaal van 2019 1,8 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van 2018. Voor energie-, water- en afvalbedrijven was de CO2-uitstoot zelfs 3,2 procent hoger.

Omrin zoekt nieuwe verwerker gft

Fotolia_93712755_S.jpg

Omrin zoekt een of meer nieuwe verwerkers voor zo'n 91 kton gft. Het contract gaat in vanaf 2021 en loopt maximaal zes jaar.

Minister steekt harde werkers afvalbranche hart onder de riem

stientje-van-veldhoven-1.jpg

Minister Van Veldhoven voor Milieu en Wonen heeft verschillende afvalbedrijven bezocht om medewerkers te bedanken voor hun goede werk.

'Economische lockdown kan duurzaamheidsdoelen in de weg zitten'

Fotolia_136346503_S.jpg

De economische lockdown in EU-lidstaten zorgt intussen in verschillende Europese steden voor een aanzienlijk schonere lucht. Is dat dan iets om in deze crisistijd toch enigszins opgewekt over te zijn?

Ook Euric en Cepi doen beroep op overheden in verband met corona

Fotolia_2493681_S.jpg

Euric vraagt overheden het afvalbeheer en de recyclingindustrie te erkennen als essentiële dienstverlening. Cepi laat weten dat de papierindustrie zoveel mogelijk wil blijven doordraaien.

Renewi anticipeert op coronacrisis met kostenbesparingen

20180601_134314.jpg

Renewi wil het volgend boekjaar 40 miljoen euro besparen, omdat het verwacht minder afval te gaan verwerken vanwege het coronavirus. De divisie 'Monostreams' wordt per 1 april 2020 opgeheven.