Nieuwsoverzicht


Er zijn 23431 items gevonden.

Sorteren op  

Aandeel herbruikbare flessen daalt in Duitsland

Fotolia_79537922_S.jpg

In 2017 werd nog slechts 42 procent van de dranken in Duitsland verkocht in een herbruikbare fles. Dat is 0,6 procentpunt lager dan in 2016.

Milieuorganisatie wil biomassacentrale Diemen tegenhouden

Fotolia_192667474_S.jpg

De milieuorganisatie Comité Schone Lucht wil de komst van een nieuwe biomassacentrale in Diemen tegenhouden, waarvoor eerder deze week een vergunning is verleend.

Bouw Testcentrum Circulaire Plastics van start

logoNTCP.jpg

Medio maart 2020 moet het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics (NTCP) in Heerenveen gereed zijn. De bouw is onlangs gestart.

Bezwaar Brunssum tegen vergunning TpD

800px-Musca_domestica_housefly.jpg

De gemeente Brunssum heeft bezwaar aangetekend tegen de nieuwe vergunning, die de provincie Limburg aan plasticverwerker TpD heeft verleend.

Hoeveelheid verwijderd vuil Amsterdamse grachten consistent

image_filter.png

De afgelopen jaren verwijdert de gemeente Amsterdam circa 600 ton grof- en drijfvuil per jaar uit de grachten. Dat cijfer is vrij betrouwbaar, maar niet per se nuttig voor de begroting.

Van Werven veilt overtollig materieel

Van Werven Infra  Recycling.jpg

Hergebruik is de overtreffende trap van recyclen, vinden ze bij Van Werven. En dus veilt het infra- en recyclingbedrijf ruim honderd items. Zaterdag 21 september is er een kijkdag.

Rova zet in op verbeteren kwaliteit grondstoffen

ROVA #Terugwinnaars.jpg

Nu meer dan 80 procent van de Rova-gemeenten de Vang-doelstellingen voor 2020 al heeft gerealiseerd, is volgens het afvalbedrijf tijd voor de volgende stap: het verbeteren van de kwaliteit van ingezamelde grondstoffen.

'Breid Europese recyclingcapaciteit uit'

Fotolia_4513947_M.jpg

De Europese capaciteit en infrastructuur voor recycling moeten worden uitgebreid, met aandacht voor kwaliteit en continuïteit van de output.

Van Veldhoven ziet cruciale rol kwaliteit afval bij ontdoener

20190426 stientjevanveldhoven.jpg

De verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de producten die bij afvalverwerkers wordt aangeleverd, ligt in de eerste plaats bij de ontdoener.

Amsterdam wil vooroplopen in duurzaam textiel

Fotolia_90971193_S.jpg

De gemeenteraad van Amsterdam heeft ingestemd met een initiatiefvoorstel van D66-raadslid Dehlia Timman waarmee zij van de stad een voorloper op het gebied van duurzaam textiel wil maken.

Analyse: toekomstroutes voor AEB

20190118_185509.jpg

Beelen, een andere private partij of HVC. Wat is de beste oplossing voor AEB en de stad Amsterdam? Een analyse op basis van gesprekken met betrokkenen.

Zaans ziekenhuis gaat afvalverwerkingssyteem veranderen

Pharmafilter.jpg

Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) gaat zijn systeem van afvalverwerking volledig veranderen om een zeer resistente bacterie te bestrijden, waarmee het al anderhalf jaar kampt. Volgens fabrikant Pharmafilter ontbreekt bewijs dat de komst van deze bacterie aan het afvalverwerkingssysteem ligt.

Drie windmolens bij oude afvalberg Avri

Foto bij persbercht Avri's afvalberg levert voor 13.000 huishoudens duurzame energie.JPG

Avri zet haar oude afvalberg in Geldermalsen nuttig in voor hernieuwbare energie. Er was al een zonnepark gerealiseerd en nu worden er ook drie windmolens geplaatst.

'Meer gegevensverwerking mogelijk dan gedacht'

hacker-1944688_1280.jpg

Sinds de rechtszaken rondom de Arnhemse afvalpas zijn sommige gemeenten huiverig om gegevens van hun inwoners te verwerken voor afvaldoeleinden. Maar er blijkt ook onder de AVG nog veel mogelijk.

Waardlanden zoekt nieuwe directeur

waardlanden.jpg

Na het afscheid van Ton Versteeg is Reinigingsdienst Waardlanden op zoek naar een nieuwe directeur, die op 1 januari 2020 moet starten.

Kwaliteit, CO2 en brexit prioriteiten VA in 2018

VA - voorzitter - Boris van der Ham.jpg

De Vereniging Afvalbedrijven (VA) heeft zich in 2018 ingezet voor het verbeteren van de kwaliteit van ingezamelde afvalstromen. Ook was er veel aandacht voor de aankomende brexit, bioplastics en CO2-afvang.

Amsterdamse wethouders onder vuur na presentatie Beelen

sharon dijksma 2016.jpg

Wethouder Sharon Dijksma is verrast door de beschuldiging van chantage aan haar adres geuit door ondernemer Wim Beelen. De oppositie in de raad geeft haar voorlopig het voordeel van de twijfel. Wethouder Marieke van Doorninck staat er minder goed op.

Landelijke taskforce moet helpen afvalbranden te voorkomen

Bijeenkomst voorkomen afvalbranden.jpg

De provincie Noord-Brabant gaat samen met onder meer Vereniging Afvalbedrijven (VA), TLN, NVRD, BRBS Recycling en FHG voor een taskforce zorgen, die moet helpen om afvalbranden te voorkomen en de hoeveelheid afvalbranden te verminderen.

Gemeenteraad wil diepgravend onderzoek naar AEB

Fotolia_67444027_S.jpg

De Amsterdamse gemeenteraad wil een raadsenquête naar de gang van zaken rondom AEB.

Attero: 'verkoop AEB moet via veiling'

veiling verkoop bieden.jpg

De gemeente Amsterdam zou de aandelen van AEB via een competitief verkoopproces moeten verkopen. Attero doet daar zeker aan mee.