Nieuwsoverzicht


Er zijn 27769 items gevonden.

Sorteren op  

Nieuwe bachelor opleiding circulariteit

thisisengineering-raeng-mF6gB6hV5OU-unsplash.jpg

De Universiteit Maastricht start komend collegejaar met een nieuwe bachelor Circular Engineering. Studenten leren technische oplossingen te ontwikkelen voor de transitie naar een circulaire economie.

Polen: 'Duitsland moet optreden tegen illegale transporten'

EC_map_of_poland.png

De regering in Warschau beschuldigt Duitse bedrijven van illegale afvalverwijdering in Polen en vraagt de Duitse regering daar sneller tegen op te treden.

VRN hekelt slechte handhaving gescheiden inzameling vlakglas

Fotolia_30464380_S.jpg

Als vlakglasafval bij sloop- en renovatieprojecten consequent apart wordt ingezameld en gerecycled, kan dit volgens Vlakglas Recycling Nederland zomaar 1,5 miljoen kilo CO2-uitstoot besparen. Bestaande regels moeten daarvoor wel worden gehandhaafd.

Sluis heeft schoonste strand van Nederland

Sluis schoonste strand 2021.jpg

Het strand van het Zeeuwse plaatsje Sluis is in het kader van de Strandverkiezingen 2021 verkozen tot het schoonste strand van Nederland.

Ingekrompen CAW gaat verder als ABWF

CAW-2020.jpg

Verschillende West-Friese gemeenten zijn het contractbeheer met HVC zelf gaan doen en dus krijgt de gemeenschappelijke regeling CAW een veel beperktere functie.

VK waarschuwt bouw- en sloopsector voor illegale export

93362702_s.jpg

Het Britse Environment Agency krijgt steeds beter zich op de illegale export van plastic uit de Britse bouw- en sloopsector. Bedrijven die laks om gaan met de regels zijn gewaarschuwd.

Update explosie Chempark in Leverkusen

Brand Currenta Leverkussen.png

De explosie afgelopen dinsdag op het Chemiepark van Currenta in Leverkusen heeft waarschijnlijk zeven slachtoffers geëist. Hoe groot en hoe schadelijk de neerslag van de rook is, moet nog blijken.

Recordresultaten voor Umicore

logo umicore.jpg

Op basis van de sterke prestaties tijdens de eerste helft van het jaar en ervan uitgaand dat de edelmetaalprijzen voor de rest van het jaar op het huidige niveau blijven, verwacht Umicore voor het volledige jaar 2021 een aangepaste Ebit van iets boven de 1 miljard euro.

Earth Overshoot Day valt na coronajaar opnieuw vroeg

Fotolia_143580038_S.jpg

De mensheid heeft vandaag, op 29 juli, het mondiale grondstoffenbudget voor heel 2021 verbruikt. Het is de tweede keer dat Earth Overshoot Day op deze datum valt.

Chemelot reageert op kritiek op lozen van microplastics

131223460_s.jpg

Onlangs publiceerde Plastic Soup Foundation een kritisch artikel over de vergunning waarmee Chemelot jaarlijks 14.000 kilo microplastics in de Maas mag lozen. Het industriecomplex reageert met de mededeling dat zij de verantwoordelijkheid voor mens en milieu “zeer serieus neemt”.

Meeste arbeidsongevallen in afvalsector

Fotolia_101238130_S.jpg

Afgelopen jaar zijn er in Nederland minder arbeidsongevallen gemeld dan in eerdere jaren. Toch gebeuren er nog te veel ongevallen waarbij werknemers overlijden of blijvend schade oplopen. Dat moet zeker ook de afvalsector zich aantrekken.

Afvalzorg mag afvalwater zelf gaan zuiveren

jurisprudentie vrouwe justitia afbeelding.jpg

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben terecht een omgevingsvergunning verleend aan Afvalzorg voor de bouw van een afvalwaterzuiveringsinstallatie in Lelystad.

Chemische recycling (nog niet) ei van Columbus

Chemische recycling plasticseurope.jpg

Duitse kunststofproducenten verwachten dat chemische recycling de oplossing vormt voor de benarde positie waar plastics in zitten. Duitse recyclers hebben hun twijfels.

Uitstekende resultaten voor uiteenvallend Suez

Bertrand-Camus-2018-2.jpg

In een halfjaar waarin Suez zich voorbereidde op een ingrijpende transformatie en daar bovenop zoals iedereen te dealen had met de coronacrisis, heeft het Franse milieubedrijf uitstekend gepresteerd.

Exploitatietekort leidt tot vertrek Rob Schram bij RMN

logo rmn.jpg

Het onverwachte tekort van 6,5 ton op de jaarrekening 2020, vormt de aanleiding voor het vertrek van Rob Schram bij Reinigingsbedrijf Midden-Nederland. Ook legt hij zijn functie in het bestuur van de NVRD neer.

Veolia op koers voor recordwinst

Veolia_Christophe Majani   antoine.frerot v2 (1).jpg

De vliegende start die Veolia in het eerste kwartaal van 2021 beleefde, heeft het Franse milieubedrijf in het tweede kwartaal een vervolg gegeven. De doelen voor het lopende boekjaar zijn inmiddels naar boven bijgesteld.

Richtlijnen voor Britse inzamelaars met personeelstekort

142927767_s.jpg

Britse afvalinzamelaars die door de coronapandemie tegen personeelstekorten aanlopen, moeten prioriteit geven aan de inzameling van restafval, groente- fruit en etensresten en aan afval uit de zorg.

Nieuw MRF Keurmerk begin 2022 van kracht

mrf logo jpeg.jpg

Met ingang van 1 januari 2022 gaan alle leden van de Metaal Recycling Federatie met een nieuwe versie van de Erkenningsregeling MRF Keurmerk werken. 

In de pijplijn van de Europese Commissie: nieuw afvalbeleid

Fotolia_57585165_S.jpg

De Europese Commissie werkt aan een beleidskader voor het gebruik van biobased, biologisch afbreekbare en composteerbare kunststoffen en een vereenvoudiging van de regels voor schadelijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur.

Explosie Currenta eist twee levens, voor vijf wordt gevreesd

Brand Currenta Leverkussen.png

Na de explosie gisteren in een verbrandingsinstallatie voor gevaarlijk afval in Chempark Leverkusen gaat de zoektocht naar vijf vermisten vandaag verder. Tot nu toe zijn er twee doden en 31 gewonden gevallen. Het Chempark waarschuwt voor roetdeeltjes. Deze kunnen giftig zijn.

  │1  2  3  7  31  201  1389  │    Volgende