Nieuwsoverzicht


Er zijn 22704 items gevonden.

Sorteren op  

Strandopgangen kunnen schoner

Fotolia_86510192_S.jpg

De inspecties voor de jaarlijkse verkiezingen van de schoonste stranden van Nederland zijn in volle gang. Opvallend in de eerste inspectieronde is dat stranden in het noorden van Noord-Holland het heel goed doen. Voor schone strandopgangen is soms te weinig aandacht.

'Zwerfafval is individuele verantwoordelijkheid'

Fotolia_111819212_S.jpg

Ruim twee derde van de Britten vindt zwerfafval op de eerste plaats de verantwoordelijkheid van het individu, niet van het bedrijfsleven.

Conflicten nekken A. Talen

Fotolia_169171947_M.jpg

Er lijkt een einde te zijn gekomen aan de recyclingactiviteiten van Albert Talen nu de rechtbank in Zwolle zijn bedrijf failliet verklaart.

Twee keer zoveel boetes voor bijplaatsingen in Utrecht

IMG_5939.JPG

De gemeente Utrecht heeft in 2018 in totaal 1.108 boetes uitgeschreven voor bijplaatsingen. Dat zijn er meer dan twee keer zoveel als in 2017 toen 534 boetes werden uitgeschreven.

Twee circulaire innovaties mogelijk Nationale Iconen

Mona Keijzer EZK.jpg

Projecten voor de upcycling van pet bij Ioniqa en het volledig circulaire vervangen van lood door Leadax zijn in de race om de titel Nationaal Icoon te mogen dragen.

BDE: verbeter de keten, verbeter de recycling

Fotolia_197192434_S.jpg

De afvalsector kan het niet alleen: als de kunststofrecycling verbeterd moet worden, zal de hele keten op de schop moeten. Een exportverbod voor plasticafval is juist een slecht idee.

Bedrijfsafvaldivisie kan moeilijk jaar Renewi niet verbloemen

Otto de Bont.jpg

In het tweede volledige boekjaar van Renewi presteerde de divisie voor bedrijfsafval wederom goed. De resultaten van de groep blijven echter onder druk staan door een stuk slechtere prestaties in andere divisies. "Het was een uitdagend jaar."

Vink bereidt stappen voor om onzorgvuldig onderzoek

Vink_logo.png

Volgens afval- en grondverwerker Vink hebben onderzoeksbureaus fouten gemaakt in de analyse van grond van het bedrijf. Daarom bereidt Vink juridische stappen voor.

Nedvang doet onderzoek naar inerte materialen

Fotolia_49382063_S.jpg

Zo'n 14 procent van het verpakkingsglas dat op de markt komt, eindigt nog als restafval. Nedvang onderzoekt hoe dergelijk inert materiaal zo hoogwaardig mogelijk kan worden gerecycled.

Pasje moet vervuiling in gft-container tegengaan

gft banaan.jpg

Een nieuwe gft-container in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kan alleen door inwoners met een pasje worden geopend. Dit moet de vervuiling tegengaan.

AVR opent nascheidingsinstallatie

20190521_145921.jpg

Tien jaar is er over gedacht, gepraat en vooral onderhandeld, maar nu wordt uit het Rotterdamse restafval eerst het pmd gehaald voordat het wordt verbrand.

Ameland heeft primeur met eerste 'groengas-brouwerij'

groengas-brouwerij Ameland.jpg

Op Ameland wordt de eerste 'groengas-brouwerij' van Nederland gebouwd. Deze innovatieve waterzuiveringsinstallatie zet afvalwater en organische reststromen om in groengas. "Het is net bierbrouwen."

CNV bevraagt leden over nieuwe cao

arbo & kwaliteit CAO-vergelijking.jpg

De Cao Grondstoffen, Energie en Omgeving (voorheen de Cao Afval en Milieu) loopt per 31 december 2019 af. CNV heeft daarom een enquete opgesteld om leden en niet-leden te betrekken uit de sector te betrekken bij hun cao.

Brits verbod op plastic rietjes, roerstaafjes en wattenstaafjes

rietjes.jpg

Vanaf april 2020 is er in het Verenigd Koninkrijk een verbod op de levering van plastic rietjes, roerstaafjes en wattenstaafjes. Voor mensen met medische behoeften of handicap komt een uitzondering.

"ARN is met nieuwe koers op de goede weg"

Fotolia_152034945_S.jpg

Via ARN zijn in 2018 207.239 afgedankte auto's gerecycled met een totaal gewicht van 223 miljoen kilo. 98,4 procent hiervan is nuttig toegepast. Dat is een fractie minder dan een jaar eerder.

Kaartspel om afvaldump tegen te gaan

NO TIME TO WASTE-gecorrigeerd.jpg

Deze maand viert VA-beleidsmedewerker Europese Zaken Unico van Kooten zijn 15-jarig jubileum in de afvalsector. Hij grijpt het moment aan om een sociaal project op te zetten met als doel het dumpen van afval wereldwijd tegen te gaan.

Wiebes: '(Bij)stook van biomassa is CO2-neutraal'

Eric Wiebes.jpg

Als een nieuwe biomassacentrale voldoet aan alle wet- en regelgeving, kan een gemeente - zoals Diemen - de komst hiervan niet weigeren. Conform internationale afspraken ziet het Nederlandse kabinet het (bij)stoken van biomassa als CO2-neutraal.

Inval bij veevoederbedrijf dat mogelijk rommelt met afval

Fotolia_162238460_S.jpg

De politie heeft een inval gedaan bij een veevoederbedrijf in de omgeving van Tilburg. Het bedrijf wordt ervan verdacht (afval)stoffen, die niet bestemd zijn voor veevoeder, toe te voegen aan veevoeders.

Europees verbod op wegwerpplastic definitief

Fotolia_125820453_S.jpg

Vanaf 2021 zijn plastic wegwerpproducten zoals wattenstaafjes met plastic, rietjes, bestek, borden, ballonhouders en EPS-bekers en -verpakkingen niet meer verkrijgbaar. Dit moet leiden tot minder plasticafval.

Van Puijfelik binnenkort open onder nieuwe naam

DSC_0005.JPG

Half juli gaat Van Puijfelik weer open. Hoewel dat wel onder een nieuwe naam gebeurt: Recycling Continue BV.