Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 45 items gevonden.

Sorteren op  

Nationale Recycle Week

Producenten, retailers en gemeenten starten een Nationale Recycle Week om de inzameling van elektrische apparaten en verlichting een boost te geven, met de slogan 'Heel Holland Recyclet'.

Oogsten van bedrijfsafval

Cursus voor bedrijven om te leren hoe zij meer kansen kunnen benutten die bij het afval blijven liggen, aan de hand van afgedankte elektrische apparaten.

Kennisbijeenkomst Gemeenteprogramma Zwerfafval

De Kennisbijeenkomsten van NederlandSchoon zijn praktische, interactieve sessies speciaal voor beleidsmedewerkers en bestuurders die meer wil weten over hoe je in je gemeente aan de slag gaat met een integrale zwerfafvalaanpak. Deze editie gaat over Zichtbaar maken van Participatie: gebieds- en afvalbakkenadoptie toegelicht

Empack 2019

Empack is een landelijke beurs voor de verpakkingsindustrie. Tijdens deze zeventiende editie vindt tegelijkertijd Packaging Innovations 2019 plaats.

Waste Expo Australia

De Waste Expo, de grootste afvalverwerkingsbeurs van Australië, richt zich op stortplaatsen en verwerkingsstations, afvalinzameling, recycling en energie uit afval. Het Nederlandse ambassadenetwerk organiseert op de Waste Expo een Holland Paviljoen voor Nederlandse bedrijven.

Seminar Design for Recycling

Stichting Papier Recycling Nederland (PRN) organiseert tijdens de Dutch Design Week 2019 een seminar over het ontwerpen van papieren producten voor recycling.

Circular Cities Week

Een mondiaal evenement over de rol van steden in de circulaire economie. Er zijn in meer dan honderd steden workshops en evenementen in het kader van de Circular Cities Week.

Slotevenement CleanTech Tomorrow

Congres over schone technologie. De Cleantech Tomorrow 2019 richt zich op de thema's energietransitie en circulaire economie.

Minicongres Stichting Afvalfonds

Stichting Afvalfonds organiseert een minicongres om terug te blikken op projecten die het ondersteunde en vooruit te kijken naar wat er nog nodig is om de verpakkingsketen 100 procent circulair te maken.

Inspiratiedag bedrijfsafval

Een inspiratiedag met diverse workshops over het voorkomen, scheiden en recyclen van bedrijfsafval.

De rol van sociale ondernemingen in de circulaire economie

De derde conferentie van Rreuse, over de rol van sociale en solidaire ondernemingen in de circulaire economie.

Belgian Plastics Day 2019

Congres over de Belgische plasticindustrie in de circulaire economie.

Inspiratiedag Lokaal Afvalbeleid

VVSG en Interafval organiseren samen een dag over lokaal afvalbeleid. Voor wie bijvoorbeeld met vragen zit over ondergrondse inzameling, praktijkvoorbeelden zoekt over de werking van het recyclagepark of geïnteresseerd is in de eerste lokale ervaringen omtrent de nieuwe blauwe zak.

Biobased producten en insectenteelt met reststromen

Reststromen uit landschapsbeheer, zoals heggensnoeisel, natuurgras en valappels, spelen - verwerkt tot compost - een cruciale rol voor een gezonde bodem. Om het bewustzijn hierover te vergroten worden bijeenkomsten georganiseerd over het anders verwerken van deze biomassa. De bijeenkomsten sluiten aan op het gestructureerd inzamelen en bijeenbrengen van vraag en aanbod van biomassa die vrijkomt bij landschapsbeheer door beide organisaties. Zij gaan onder meer over het herkennen en bevorderen van biodiversiteit en het beheer dat daarbij hoort.
Op 9 november vindt er op Villa Flora op de Brightland Campus in Venlo een bijeenkomst plaats over biobased producten en insectenteelt met reststromen uit het landschap. De vragen die dan op tafel liggen hebben betrekking op wat reststromen uit landschapsbeheer kunnen betekenen voor nieuwe ontwikkelingen. Denk aan het benutten van natuurgras voor isolatiemateriaal of insectenteelt voor voeding, natuur, voer, bestuiving en biologische bestrijding.


Handelsmissie Californië

Handelsmissie naar Californië, gericht op circulaire economie, duurzame mobiliteit en resilience met staatssecretaris Van Veldhoven.

Smarter waste regulation and pollution crime enforcement

Slotcongres van het Life Smart project over de aanpak van milieucriminaliteit.

Minisymposium Attero

Minisymposium van Attero met als thema 'Klimaat, energie en circulaire economie: Bereid je voor op de toekomst.'

KVG-symposium

Het programma Kunststofverpakkingsafval als Grondstof (KVG) loopt bijna ten einde en tastbare resultaten kunnen worden gedeeld met het grote publiek. Op 13 november vind het eindsymposium plaats in Utrecht.

Zero Afval Salon

Leefmilieu Brussel organiseert een bijeenkomst over 'zero waste', met afzonderlijke dagen voor professionals en het grote publiek.

Biocomposites Conference

Congres over biocomposieten van hout en natuurlijke vezels, die plastic kunnen vervangen.