Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 34 items gevonden.

Sorteren op  

Recycling plastic verpakkingen kan beter!

VVM vertoont de tv-documentaire 'Leids Plastic'. Deze film volgt de kunststoffracties uit het Leidse huishoudelijke afval dat sinds 1 januari 2019 integraal wordt ingezameld en vervolgens wordt nagescheiden. Na de film vertelt Willem Christiaans van Wellman Recycling over de uitdagingen van kunststofrecycling in de praktijk.

Vakdag NVRD en O&O Geo

NVRD en O&O Fonds GEO organiseren de tweede jaarlijkse Vakdag. Een dag speciaal voor (en door!) de praktische uitvoerders van de branche. Tijdens deze dag wordt dieper ingegaan op persoonlijke ontwikkeling, vernieuwing in de branche en de vertaling van beleid naar uitvoering.

Economische missie Indonesië

Een economische missie naar Indonesië met ministers Kaag, Van Nieuwenhuizen en Bruins. De focus ligt op de sectoren Agri & Food, Life Sciences & Health, Maritiem en Integraal kust- en waterbeheer of Afvalbeheer (circulaire economie) en Watertechnologie.

Internationaal Congres Autorecycling (IARC) 2020

Het Internationale Auto Recycling Congres met verschillende vertegenwoordigers uit de autoketen, academici en autoriteiten

Circular Materials Conference

Congres voor de Noordse regio over het gebruik van circulaire materialen.

Nationaal Recycling Congres 2020

Op 18 maart is het Global Recycling Day. Ter gelegenheid hiervan organiseren FNOI (oudpapier industrie), MRF (metaalrecycling) en VHT (herwinning textiel) een Nationaal Recycling Congres. Ze vieren tevens dat het 100 jaar geleden is dat voorlopers van de organisaties zich in verenigingsverband organiseerden.

Gemeentelijk Grondstoffencongres 2020

Het jaarlijkse Gemeentelijk Afvalcongres is omgedoopt tot Grondstoffencongres. Er is aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen en taken op het gebied van gemeentelijk afval- en grondstoffenbeheer en de mogelijkheid te netwerken. Het thema dit jaar is 'Een goed verhaal begint bij jezelf: Laten we afvalscheiding eenvoudig en beter uitlegbaar maken.'

Packaging Waste & Sustainability Forum 2020

De 26e editie van het Europese congres over verpakkingsafval.

Building Holland 2020

Het thema van de bouwbeurs is dit jaar 'Building the Future Together'. Er is aandacht voor de energietransitie naar een gasloos Nederland en het hergebruik van grondstoffen.

Plastics Recycling Show Europe 2020

Evenement voor de plasticrecyclingsector in Europa, om te netwerken, kennis uit te wisselen en innovatieve technologie te laten zien.

Landelijke Compostdag 2020

De Branche Vereniging Organische Reststoffen (BVOR) en Vereniging Afvalbedrijven organiseren ieder jaar de Landelijke Compostdag. Met het gratis uitdelen van compost bedanken bedrijven en gemeenten op diverse locaties de burgers voor hun inspanning om gft-afval en groenafval gescheiden aan te leveren.

Empack 2020

Empack is een landelijke beurs voor de verpakkingsindustrie.

Sustainable Plastics & Materials Expo 2020

Internationale beurs gericht op duurzame plastics en materialen. De focus ligt op de chemische sector in het noorden van Nederland, met aandacht voor Chemport Europe: Chemical Cluster Emmen & Chemical Cluster Delfzijl en de Vereniging Circular Friesland.

Leernetwerkbijeenkomst Circulaire Ambachtscentra

Tijdens deze bijeenkomst gaat het over waar de 10 huidige pilots staan en welke ontwikkelingen er zijn. Ook kunnen deelnemers in gesprek gaan met betrokkenen uit andere gemeenten.

CineScience movietalk: Wasted! The story of food waste

In deze movietalk nemen ir. Toine Timmermans en Sanne Stroosnijder je mee op weg naar een Zero Waste Society. In de documentaire Wasted! zie je hoe bekende chef-koks uit allerlei voedselproducten iets moois maken en zo bijdragen aan een betrouwbaarder voedselsysteem.

AO Circulaire Economie

Op de agenda van dit algemeen overleg staat onder meer de CO2-berekening achter de importheffing.

Ifat 2020

De tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor afvalbeheer en waterbehandeling. Het is het grootste evenement op het gebied van afval in noord-west Europa.

NVRD Jaarcongres 2020

Het NVRD Jaarcongres 2020 wordt georganiseerd in samenwerking met Cure. Het thema dit jaar is 'Innovatie en de rol van de overheid'.

European Chemical Recycling Conference

Conferentie van Chemical Recycling Europe over de mogelijkheden van chemische recycling. Dit is de tweede editie.

Circulaire Economie Festival

Het Circulaire Economie Festival brengt mensen samen met als doel het versnellen van de transitie naar een Circulaire Economie. Dit jaar staan drie thema's centraal: awareness, circulaire businessmodellen en (keten)samenwerking.