Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 32 items gevonden.

Sorteren op  

Webinar Meetbaar maken van Circulariteit

De gebouwde omgeving moet in 2050 100 procent circulair zijn. Maar hoe maak je dit meetbaar? De webinar Meetbaar maken van Circulariteit, georganiseerd door TVVL regio Limburg, biedt antwoorden.

Kansenwebinar over afval en circulaire economie in Ghana en Nigeria

Afval is een van de grote uitdagingen in de snelgroeiende steden in Ghana en Nigeria. Er is echter steeds meer aandacht voor recycling en circulaire oplossingen. Welke Nederlandse oplossingen kunnen bijdragen aan een mogelijke verbetering?

Webinar Kunststoffen van Attero

Webinar van Attero over het toepassen van gerecyclede content in producten.

Circular Plastics Conference 2021: Design for recycling and thermochemical depolymerization

De Circular Plastics Conference 2021 bestaat uit zes sessies over verschillende thema's. Deze derde sessie bestaat uit twee delen, over design for recycling en thermische behandeling van plastics.

Landelijke Opschoondag 2021

Met De Landelijke Opschoondag ruimen inwoners van honderden gemeenten op feestelijke wijze zwerfafval op. In verband met de coronacrisis is de actie dit jaar aangepast, met aandacht voor veiligheid en afstand.

Batteries' recycling: energising the EU green transition

Fead en de Europese Commissie organiseren een evenement over de recycling van batterijen.

CEWaste Final Event

Slotevenement van CEWaste, een Europees project voor de ontwikkeling van een vrijwillige certificering voor afvalinzameling en -verwerking.

Building Holland 2021

Jaarlijkse bouwbeurs met ook aandacht voor duurzaamheid en circulaire economie.

Gratis webinar: aan de slag met circulariteit in jouw gemeente

Als gemeente kun je zelf bijdragen aan de circulaire economie door onder andere circulair in te kopen of door circulariteit een thema te maken bij gebiedsontwikkeling. Ook kan je als gemeente een belangrijke rol spelen bij het aanjagen van circulariteit in de samenleving, samen met bedrijven, organisaties én met inwoners.
Tijdens een interactief webinar bespreken we welke stappen je in jouw gemeente kunt zetten op weg naar een circulaire economie. Met jouw deelname maak je kans op een Quickscan voor jouw gemeente!

Masterclass: Circulair en inclusief ondernemen

Met de Universiteit Utrecht heeft MVO Nederland het afgelopen jaar onderzocht hoe bedrijven circulair en inclusief ondernemen aanpakken. In deze masterclass worden de opgedane inzichten gedeeld.

NVRDtalk over gladheid: Gladheidbeheer in extreme winters

Reinier van den Berg is meteoroloog en bekend geworden als weerman bij het RTL. Hij kijkt in deze online talk terug op de afgelopen winterperiode en vertelt wat gladheidbeheerders de komende jaren te wachten staat.

Masterclass Recycling of Household Packaging

Online masterclass van Suez over de recycling van huishudeljke verpakkingen. De masterclass beslaat vier online-groeps-sessies. Daarnaast krijgen deelnemende organisaties een 1-op-1 vragenuur waarin ze hele specifieke vragen kunnen stellen over hun verpakkingen.

Circular Plastics Conference 2021: mechanical recycling and EPR systems

De Circular Plastics Conference 2021 bestaat uit zes sessies over verschillende thema's. Deze vierde sessie bestaat uit twee delen, over mechanische recycling en producentenverantwoordelijkheid.

Festival of Circular Economy

Congres over de circulaire economie, georganiseerd door de Britse branchevereniging CIWM.

Circular Plastics Conference 2021: Chemical depolymerisation and product stewardship

De Circular Plastics Conference 2021 bestaat uit zes sessies over verschillende thema's. Deze vijfde sessie bestaat uit twee delen, over chemische recycling en productbeheer.

Waste-to-Resources 2021

Conferentie over mechanical biological treatment (MBT) van huishoudelijk afval en herwinningsinstallaties (MRF) met sorteertechnologieën gebaseerd op sensoren. Dit is de 9e editie.

NVRD Jaarcongres 2021

Het NVRD Jaarcongres 2020 wordt georganiseerd in samenwerking met Cure. Het thema dit jaar is 'Innovatie en de rol van de overheid'.

Dit is het vervangende evenement voor het jaarcongres van 2020, dat in verband met de verspreiding van het coronavirus niet door kon gaan.

Circular Plastics Conference 2021: Lessons learned, steps to take

De Circular Plastics Conference 2021 bestaat uit zes sessies over verschillende thema's. Deze zesde sessie vat alle input samen en kijkt vooruit naar de volgende stappen die gezet kunnen worden.

AO Circulaire Economie

Op de agenda van dit Algemeen Overleg staan onder meer de aankondiging van het eerste Circulair Materialenplan, statiegeld op blik en maatschappelijk verantwoord inkopen.

A Circular Future with Plastics

De jaarlijkse bijeenkomst van EuPC wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met de Belgische verenigingen Agoria en Essenscia - Polymatters.

Dit evenement is in verband met het coronavirus verplaatst van juni 2020 naar mei 2021.

  │1  2  │    Volgende