Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 19 items gevonden.

Sorteren op  

Handelsmissie Vietnam duurzame economie en industrie

Handelsmissie naar Vietnam met Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Deze missie is vooral interessant voor bedrijven en instellingen, die de Vietnamese economie en industrie helpen te verduurzamen, onder meer via circulaire economie en afvalbeheer.

European Industry & Energy Summit

TNO, FME en Industrielinqs organiseren de European Industry & Energy Summit, een congres over de rol van de procesindustrie en energiesector in het klimaat. Daarbij is er ook aandacht voor circulaire processen, zoals chemische recycling.

Wegwerpplastic op evenementen, van regelgeving tot praktijk

Vanaf 1 januari 2024 moeten evenementenorganisatoren bekers en voedselverpakkingen hergebruiken, of hoogwaardig recyclen. Tijdens deze interactieve online bijeenkomst komen deelnemers alles te weten over de regelgeving en de mogelijkheden in de praktijk.

European Bioplastics Conference

De 17e editie van de European Bioplastics Conference, georganiseerd door EUBP.

Recycling Flexible Packaging

Congres over de recycling van flexibele verpakkingen.

Holland Circular Hotspot Stakeholder Event

Bijeenkomst waarop Holland Circular Hotspot (HCH) ingaat op het belang van network governance en en de internationale circulaire ontwikkelingen in vier sectoren in duikt. Het evenement is daarnaast ook de officiële opening van het nieuwe kantoor van HCH.

Online spreekuur juridische vragen verpakkingen

Het KIDV houdt samen met Axon Advocaten online spreekuren voor bedrijven. Bedrijven kunnen daar juridische vragen over verpakkingen stellen.

International Electronics Recycling Congress 2023

Meerdaags internationaal congres over AEEA-recycling met beurs, netwerkdiner en excursie voor autoriteiten, industrie en academici.

Cursus Minder bedrijfsafval door gedragsbeïnvloeding

Cursus over hoe gedragsbeïnvloeding kan zorgen voor minder afvalproductie en betere afvalscheiding op de werkvloer.

Deze cursus bestaat uit twee delen. Het tweede deel vindt plaats op 22 februari 2023.

Gemeentelijk Grondstoffencongres 2023

Het jaarlijkse Gemeentelijk Afvalcongres is omgedoopt tot Grondstoffencongres. Er is aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen en taken op het gebied van gemeentelijk afval- en grondstoffenbeheer en de mogelijkheid te netwerken. Het congres staat in het teken van
de rol van gemeenten bij de aanpak en agendering van problemen in de verschillende grondstofketens.

Waarheen met de verpakkingsrecycling in Nederland 2023-2027?

Het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) heeft de milieudoelen en bedrijfskosten van verpakkingsrecycling in kaart gebracht. De resultaten worden op 5 april gepresenteerd.

Regatec 2023

Congres over technieken omtrent hernieuwbare energie en gas.

BVOR-Demodagen 2023

Beurs van de Branche Vereniging Organische Reststoffen (BVOR), met onder meer live demonstraties van machines voor het opwerken van groene reststromen en exposanten die producten en diensten leveren.

Waste-to-Resources 2023

Conferentie over mechanical biological treatment (MBT) van huishoudelijk afval en herwinningsinstallaties (MRF) met sorteertechnologieën gebaseerd op sensoren. Dit is de tiende editie.

ReinigingsDemoDagen 2023

Vakbeurs voor reiniging en afvalinzameling, georganiseerd door de sectie Reinigingsvoertuigen van RAI Vereniging afdeling Speciale Voertuigen. Exposanten zijn onder andere fabrikanten en leveranciers van reinigings- en afvalvoertuigen, afvalverwerkers en aanbieders van weegsystemen, veiligheidskleding en automatisering.

Cewep Waste-to-Energy Congress

Congres van Cewep, de Europese confederatie van afvalenergiecentrales. Deze tiende editie is gericht op de circulaire economie.

In verband met het coronavirus is deze editie verplaatst naar 2023.

Internationaal Congres Autorecycling (IARC) 2023

Het Internationale Auto Recycling Congres met verschillende vertegenwoordigers uit de autoketen, academici en autoriteiten.

SCP 2023: Transforming consumption-production systems toward just and sustainable futures

Grote internationale conferentie met als thema de transformatie van consumptie-productiesystemen richting rechtvaardige en duurzame toekomsten.

Pollutec 2023

Milieutechnologiebeurs met een zwaar accent op afval en sterk internationaal karakter.
Editie 2021 trok 46.000 bezoekers uit 83 landen (12 procent internationaal) en 2.000 exposanten, waarvan 28procent internationaal.