Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 41 items gevonden.

Sorteren op  

Webinar Circulair bouwen

GP Groot organiseert een webinar over circulair bouwen samen met Fanauw Hoppe, ketenaanjager van de provincie Noord-Holland en Hans Verkleij van Calduran, marktleider in kalkzandsteenoplossingen.

Webinar Monitoring the Transition to Circular Economy

Webinar van het Circular Cities & Regions Initiative over het monitoren van de transitie naar een circulaire economie, met aandacht voor onder meer nulmetingen en indicatoren.

Kunststof Podium: van Consumentenafval naar Grondstof

Op weg naar een circulaire economie wordt er veel verwacht van de verwerkende industrie. Maar voordat gerecycled kunststof verwerkt kan worden, moet het eerst ingezameld worden. Rova en het Polymer Science Park nemen bezoekers mee in dit proces om zo samen met de hele keten te kunnen verduurzamen.

Cursus Minder bedrijfsafval door gedragsbeïnvloeding

Cursus over hoe gedragsbeïnvloeding kan zorgen voor minder afvalproductie en betere afvalscheiding op de werkvloer.

Deze cursus bestaat uit twee delen. Het tweede deel vindt plaats op 22 februari 2023.

VinylPlus Med event

Bijna een jaar geleden sloegen de Europa Ziekenhuizen, in samenwerking met VinylPlus, Renewi en Raff Plastics, de handen in elkaar voor het project VinylPlus Med om pvc-ziekenhuisafval te recyclen. Tijdens dit evenement wordt de eerste verjaardag van het programma gevierd en resultaten gedeeld.

Textielcongres

NVRD en Rijkswaterstaat organiseren het textielcongres voor gemeenten. Gemeenten en inzamelaars, maar ook recyclers en producenten komen aan het woord.

European Food & Beverage Plastic Packaging Summit

Congres over het verpakken van voedsel. Bij deze zevende editie ligt de focus op verpakken in een duurzame toekomst, met aandacht voor recyclebaarheid.

BISCI Event 2023 - Dare to be Circular

Evenement van het Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (Bisci), met aandacht voor recente verstoringen van de toeleveringsketen en hoe de circulaire economie een oplossing zou kunnen vormen.

Week van de Afvalhelden 2023

Met de Week van de Afvalhelden wil de NVRD, samen met al haar leden, de vakmannen en -vrouwen die in onze branche werkzaam zijn in het zonnetje zetten.

Handelsmissie Afvalverwerking en Circulaire Economie naar Egypte

Het afvalverwerkingssysteem in Egypte moet worden aangepast aan verwachte bevolkingsgroei. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in afvalverwerking en in de circulaire economie. Deze handelsmissie laat bedrijven hun netwerk uitbreiden en marktkansen ontdekken.

Circulair bouwen

Eendaagse cursus over circulair bouwen, die onder meer ingaat op het meten van circulariteit, verdienmodellen en het materialenpaspoort.

Kunststof Podium: Versterk uw Personeel

Om groeikansen voor de regio te benutten en uitdagingen aan te kunnen, zijn voldoende en geschikte werknemers nodig die kunnen omgaan met veranderingen in de markt. Maar hoe vind je die medewerkers? Tijdens het Kunststof Podium “Versterk uw Personeel” worden vraag en aanbod gekoppeld.

De urgentie van gezonde materialen

Seminar en debat over de urgentie van gezonde materialen in de bouw, in het kader van de circulaire economie.

Women in Recycling

Evenement van de Belgische federatie van afvalbedrijven Denuo, waarmee de organisatie vrouwen en mannen in de afvalsector wil inspireren om de sector inclusiever en diverser te maken.

Handelsmissie Circulair Textiel naar Turkije

Handelsmissie naar Turkije voor ondernemers in de kleding- of textielindustrie, die in het teken staat van circulair textiel.

Op weg naar een circulaire gemeente

Cursus die gemeenten inzicht geeft in wat zij kunnen doen in de transitie naar een circulaire economie. De cursus is bestemd voor (beleids-)medewerkers van gemeenten en provincies die circulariteit en/of duurzaamheid in hun portefeuille hebben of krijgen.

Gemeentelijk Grondstoffencongres 2023

Het jaarlijkse Gemeentelijk Afvalcongres is omgedoopt tot Grondstoffencongres. Er is aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen en taken op het gebied van gemeentelijk afval- en grondstoffenbeheer en de mogelijkheid te netwerken. Het congres staat in het teken van
de rol van gemeenten bij de aanpak en agendering van problemen in de verschillende grondstofketens.

Beyond Circular: Boosting recycling through future-fit policies

Bijeenkomst van Europese beleidsmakers en recyclingexperts over hoe Europa recycling en circulariteit verder kan stimuleren naar een klimaatneutrale economie kan werken.

Waarheen met de verpakkingsrecycling in Nederland 2023-2027?

Het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) heeft de milieudoelen en bedrijfskosten van verpakkingsrecycling in kaart gebracht. De resultaten worden op 5 april gepresenteerd.

Commissiedebat Circulaire Economie

Debat van de Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat over circulaire economie. Op de agenda staan onder meer regelgeving voor wegwerpplastics en de rol van gemeenten bij uitgebreide producentenverantwoordelijkheid.

Vorige  1   2   3  Volgende