Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoek
in

Er zijn 47 items gevonden.

Sorteren op

Landelijke Compostdag 2023

Met het gratis uitdelen van compost tijdens de Landelijke Compostdag bedanken bedrijven en gemeenten op diverse locaties de burgers voor hun inspanning om gft-afval en groenafval gescheiden aan te leveren.

Handelsmissie Circulair Textiel naar Turkije

Handelsmissie naar Turkije voor ondernemers in de kleding- of textielindustrie, die in het teken staat van circulair textiel.

Op weg naar een circulaire gemeente

Cursus die gemeenten inzicht geeft in wat zij kunnen doen in de transitie naar een circulaire economie. De cursus is bestemd voor (beleids-)medewerkers van gemeenten en provincies die circulariteit en/of duurzaamheid in hun portefeuille hebben of krijgen.

Gemeentelijk Grondstoffencongres 2023

Het jaarlijkse Gemeentelijk Afvalcongres is omgedoopt tot Grondstoffencongres. Er is aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen en taken op het gebied van gemeentelijk afval- en grondstoffenbeheer en de mogelijkheid te netwerken. Het congres staat in het teken van
de rol van gemeenten bij de aanpak en agendering van problemen in de verschillende grondstofketens.

Beyond Circular: Boosting recycling through future-fit policies

Bijeenkomst van Europese beleidsmakers en recyclingexperts over hoe Europa recycling en circulariteit verder kan stimuleren naar een klimaatneutrale economie kan werken.

Waarheen met de verpakkingsrecycling in Nederland 2023-2027?

Het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) heeft de milieudoelen en bedrijfskosten van verpakkingsrecycling in kaart gebracht. De resultaten worden op 5 april gepresenteerd.

Zwerfafvaltraining Verander gedrag

In deze training van Rijkswaterstaat wordt dieper ingegaan op de theorie van gedragsverandering, toegespitst op het tegengaan van zwerfafval. De training is specifiek bedoeld voor gemeenten en andere gebiedsbeheerders en bestaat uit drie ochtenden: 6 april, 20 april en 16 mei.

Geluid in de Omgevingswet

Cursus over geluid in de Omgevingswet. Combinatie van online zelfstudie en een dag verdieping op locatie.

Participatie en Omgevingswet

Cursus over de rol van participatie (het betrekken van de omgeving bij planontwikkeling) in de Omgevingswet. Combinatie van online zelfstudie en een dag verdieping op locatie.

Zwerfafvaltraining Voorkom bijplaatsing

In deze training van Rijkswaterstaat wordt ingegaan op wat gebiedsbeheerders kunnen doen om bijplaatsing van restafvalzakken en grofvuil tegen te gaan.

De training is specifiek bedoeld voor gemeenten en andere gebiedsbeheerders en bestaat uit drie ochtenden: 13 april, 25 april en 25 mei.

Symposium Bodem Breed

Bodem Breed is een jaarlijks congres bedoeld voor bodemprofessionals. Het congres biedt actuele informatie en netwerkmogelijkheden.

Plastic Avengers Conferentie 2023

De tweejaarlijkse netwerk-conferentie voor de plastic activist, met onder meer informatie, workshops, een campagne hackathon en de uitreiking van de Plastic Avengers / Spronk-prijs voor meest veelbelovende campagne.

No Time To Waste

Conferentie over de einde-afvalstatus, met een presentatie van onderzoek naar het proces van het verkrijgen van de einde-afvalstatus, hindernissen en aanbevelingen.

Webinar UPV matrassen

De NVRD organiseert een webinar over de UPV matrassen, waarin samen met Matras Recycling Nederland teruggeblikt en vooruitgekeken wordt.

Commissiedebat Circulaire Economie

Debat van de Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat over circulaire economie. Op de agenda staan onder meer regelgeving voor wegwerpplastics en de rol van gemeenten bij uitgebreide producentenverantwoordelijkheid.

Symposium: De toekomst van bedrijventerreinen in een circulaire economie

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) organiseert een symposium over wat een circulaire economie betekent voor bedrijventerreinen. Hoe veranderen de ruimtebehoeften van bedrijven bijvoorbeeld en welke nieuwe eisen stelt een circulaire economie aan bereikbaarheid?

Packaging Design and Innovation to Improve Recycling

Webinar van Recoup over design for recycling van verpakkingen.

Recycling Aktiv 2023

Tweejaarlijkse demonstratiebeurs. Gedurende drie dagen zal een scala aan machines en systemen, evenals accessoires en diensten op het gebied van recycling en civiele techniek worden gepresenteerd in een realistische werkomgeving in de vorm van live demonstraties.

NVRD Jaarcongres 2023

Het NVRD Jaarcongres 2023 wordt georganiseerd in samenwerking met Rd4, dat tevens 25 jaar bestaat. Het thema dit jaar is: 'Zoek je grenzen op'.

Plastics Recycling Show Europe 2023

Evenement voor de plasticrecyclingsector in Europa, om te netwerken, kennis uit te wisselen en innovatieve technologie te laten zien.

Vorige  1   2   3  Volgende