plaatje 10257

'Kabinet trekt te weinig geld uit voor circulaire ambities'

BRBS Recycling en de Federatie Herwinning Grondstoffen (FHG) vinden dat de circulaire ambities van het kabinet onvoldoende tot uiting komen in de begroting voor 2019. De Vereniging Afvalbedrijven (VA) lijkt juist zijn zegeningen te tellen, maar vreest de effecten van de verhoging van de afvalstoffenbelasting.

Nieuws

Zorgen bij Europese AEC's over Aziatische invoerbeperkingen

plaatje 9212

Hoewel de zaken voor exploitanten van Europese afvalenergiecentrales (AEC's) nog steeds goed gaan, vragen ze zich af hoe de Aziatische importstop op bepaalde afvalstromen de capaciteit van AEC's gaat beïnvloeden.

Dongen Pallets bouwt nieuwe biomassacentrale

plaatje 8924

Dongen Pallets is gestart met de bouw van een nieuwe biomassacentrale, die met name dient te zorgen voor warm water om de pallets van Dongen Pallets te drogen. Kapotte houten palletonderdelen zorgen hierbij voor de voeding.

ILT zet steviger in op toezicht risicovolle bedrijven

plaatje 10558

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat de komende jaren haar capaciteit specifiek daar inzetten waar het meeste risico of schade kan ontstaan voor de samenleving.

Naar heldere afspraken over circulair textiel

plaatje 9527

Wat is nu precies 'circulair textiel'? En hoe is circulariteit aan te tonen? Normalisatie-instituut Nen wil een werkgroep oprichten die antwoord geeft op die vragen.

Meer nieuws »

Artikelen

Vlakglasrecycling gered van de ontwrichtende ontheffingen

plaatje 6229

Het spande er even om in de vlakglasrecycling. Het aantal ontheffingen voor de recyclingbijdrage steeg, met dank aan 'ontheffingsmakelaar' Glass Cradle. Een doorn in het oog van Vlakglas Recycling Nederland, dat er een bedreiging voor het hele inzamel- en recyclingsysteem in zag. De Raad van State moest uitsluitsel geven over of de ontheffingen terecht verleend zijn.

“Ons netwerk is onze kracht”

plaatje 10400

Onder zijn leiding ontwikkelde BRBS Recycling zich de afgelopen vijftien jaar van een verdeelde vereniging tot een hechte club met een gestaag groeiende achterban. Terugkijkend op zijn periode als directeur en secretaris van de vereniging is Max de Vries vooral trots op de teamgeest die heerst bij zijn vereniging. “We zijn een praktische vereniging. Dat is toch wel heel typerend voor BRBS Recycling.”

CO2 uit rookgassen naar glastuinders

plaatje 10456

In dezelfde week in mei presenteerden AVR en HVC allebei de komst van hun CO2-afvanginstallatie. Hierdoor verdwijnt na verbranding minder van dit broeikasgas in de lucht, waarmee de bedrijven bijdragen aan de kabinetsdoelstellingen voor CO2-reductie. Het afgevangen gas gaat naar glastuinders; die staan hierom te springen.

Meer artikelen »