plaatje 10000

'Banken en verzekeraars dol op schaliegas en plastic'

De meeste grote banken en verzekeraars in Nederland investeren volop in bedrijven die schaliegas winnen en plastics produceren. ING is de grootste financier van schaliegas en plastics, Aegon en Allianz de grootste beleggers.

Nieuws

Circulaire ambities in Regio Deals

plaatje 10371

Het kabinet stelt samen met de regio 340 miljoen euro beschikbaar voor de uitvoering van acht Regio Deals die moeten bijdragen aan de brede welvaart in de regio. In de deals is ook aandacht voor de ontwikkeling van een circulaire economie.

Samenwerking rond chemische recycling van polystyreen

plaatje 10293

Indaver gaat samenwerken met styreenleverancier Ineos Styrolution om de chemische recycling van polystyreen in Europa een boost te geven.

Voorst moet aandringen op strengere regelgeving na brand Attero

plaatje 8765

Na een flinke brand eerder dit jaar op de stortplaats van Attero in Wilp-Achterhoek is onder inwoners van Voorst een gevoel van onveiligheid ontstaan. De gemeenteraad wil dat het college actie onderneemt.

Vrijspraak voor afvalvervoer zonder vermelding op VIHB-lijst

plaatje 8103

Een man die oude apparaten had ingezameld, stond niet vermeld op de VIHB-lijst. De economische politierechter had hem hiervoor veroordeeld maar het Hof zag de zaak iets anders.

Meer nieuws »

Artikelen

IT-oplossingen geven producent regie in circulaire keten

plaatje 11279

Een circulair product ontwerpen en produceren is voor veel bedrijven nog niet zo eenvoudig. Als dit ze dan toch lukt, willen ze er zeker van zijn dat het product uiteindelijk ook echt worden hergebruikt of gerecycled. En ze willen kunnen laten zien wat dit in termen van duurzaamheid oplevert. IT-applicaties kunnen hiervoor een oplossing bieden.

ILT legt Afvalfonds last onder dwangsom op

plaatje 7933

Met een last onder dwangsom verplicht de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de Stichting Afvalfonds Verpakkingen onder andere om binnen drie jaar achthonderd extra glasbakken te plaatsen in Nederland. Zo moet de nationale recyclingnorm voor glazen verpakkingen worden gehaald. Recycling Netwerk is niet onder de indruk. “Extra glasbakken plaatsen is lapwerk.”

Op de bres voor afvalverbranding

plaatje 7258

Om duurzaamheid transparanter te maken is in een nieuwe Europese leidraad voor de financiële sector een lijst met groene activiteiten opgenomen. Afvalverbranding wordt ook in het voorstel genoemd, maar niet als duurzaam. Integendeel zelfs. Belangenorganisaties Cewep en Fead vrezen voor de gevolgen.

Meer artikelen »