plaatje 7651

Einde aan groei RDF-export uit Engeland

Ondanks de importrestricties van China is de export van gesorteerd brandbaar afval uit Engeland vorig jaar niet toegenomen. Het is tekenend voor de steeds grotere spanning op de verbrandingsmarkt. AVR is overigens niet meer de grootste Engelse importeur.

Nieuws

FNV stelt Eurogrit aansprakelijk voor asbesthoudend straalgrit

plaatje 9831

Vakbond FNV stelt het Eurogrit/Sibelco aansprakelijk voor de levering van met asbest vervuild straalgrit. Het bedrijf leverde oktober 2017 vervuild straalgrit aan 140 bedrijven, waaronder ook enkele afvalbedrijven.

Hoger beroep van APS valt verkeerd uit

plaatje 7419

In een ontnemingszaak over onterechte leveringen van oliehoudend afval valt de straf in hoger beroep bijna drie keer zo hoog uit.

Methanolfabriek zonder AVR en Renewi naar Rotterdam

plaatje 7852

Een consortium van AkzoNobel Specialty Chemicals, Enerkem en Air Liquide heeft met het Havenbedrijf Rotterdam een overeenkomst gesloten voor de eerste investeringen in een waste-to-chemistry methanolfabriek in Rotterdam.

Uniforme werkwijze verbetert aanpak drugsafvaldumpingen

plaatje 9151

De Provincie Limburg wil de kosten van het opruimen van drugsafval vaker op daders kunnen verhalen en komt daarom met een nieuw protocol voor de aanpak van drugsafvaldumpingen.

Meer nieuws »

Artikelen

Ondergronds persen de norm in grote steden

plaatje 10037

In ons land lopen steeds meer grote steden tegen hetzelfde afvalprobleem aan: een gebrek aan ruimte. De afvalberg groeit, maar de capaciteit loopt tegen haar bovengrens. Elke gewonnen meter wordt vaak met gejuich ontvangen. Het is dus niet vreemd dat steeds meer gemeenten hun oog laten vallen op innovatieve, ondergrondse oplossingen.

Installaties Lubo goedkoopste per ton afval

plaatje 9986

Lubo Systems is klaar voor de oplevering van een sorteerinstallatie voor bouw- en sloopafval bij Beatrix Port Services, onderdeel van de Janssen Group.

GipsRec.nl nieuwe verwerker gipsafval

plaatje 10036

GipsRec.nl is de nieuwe verwerker van gipsafval, voornamelijk gipskarton en -blokken. Ook de verwerking van gasbeton als monostroom behoort tot de mogelijkheden.

Meer artikelen »