plaatje 10588

EPR-club kiest Cees de Mol van Otterloo als voorman

De directeur van het Afvalfonds Verpakkingen is gekozen tot president van de wereldwijde vereniging van non-profit organisaties die de producentenverantwoordelijkheid uitvoeren.

Nieuws

Alweer minder afval in Vlaanderen

plaatje 5652

De trend van afnemend afval wist de Vlaming ook in 2017 vol te houden. Reductie van zwerfafval lukt echter een stuk minder goed. Ook een tekort aan verbrandingscapaciteit in 2018 vormt een aandachtspunt voor de toekomst.

BBL vindt nieuwe AEC van Isvag overbodig

plaatje 10182

De Belgische milieuvereniging BBL is een actie gestart om te voorkomen dat in Antwerpen een nieuwe verbrandingsoven wordt gebouwd.

Verontreinigde grond Vink op meerdere locaties toegepast

plaatje 9164

De vervuilde grond die is gebruikt voor woningbouw in de gemeente Barneveld, is ook in andere gemeenten toegepast. Er zouden echter geen gezondheidsrisico's zijn voor bewoners of bijvoorbeeld spelende kinderen. Ondertussen bestrijdt Vink dat het bedrijf vervuild zand zou hebben toegepast.

Natuur & Milieu pleit voor afschaffen SDE-subsidie voor biomassa

plaatje 10726

Milieuorganisaties Natuur & Milieu roept het kabinet op maatregelen te nemen om de groeiende vraag naar biomassa als brandstof in te dammen.

Meer nieuws »

Artikelen

Alles uit één hand bij HSM

plaatje 10659

Op het bedrijfsterrein van Schmitt Recycling in het Duitse plaatsje Besges staan een kanaalbalenpers, een papiervernietiger en een hardeschijfvernietiger - allemaal van HSM. Een bewuste keuze van eigenaar van het bedrijf Wolfgang Schmitt. Hij is dik tevreden over de machines en koopt dergelijke machines graag uit één hand.

Solution provider voor de circulaire economie

plaatje 10667

Wereldleider in afvalrecycling, gevierd in de VS, maar in Nederland nog te vaak gezien als maker van machines voor de recyclingindustrie. Tijd voor een inkijk bij Bollegraaf Recyling Solutions. We gaan in gesprek met CEO Edmund Tenfelde, de man die trots propageert én mensen op technologisch en automatiseringsgebied zoekt.

Wie heeft de oplossing voor het plasticprobleem?

plaatje 10658

De mondiale berg van zwerfafval - met heel veel plastic - blijft maar groeien, zo liet de Wereldbank in september weten. Steeds meer initiatieven willen deze berg reduceren. Vakblad Afval! licht er drie uit: de Plastic Soup Surfer, de Plastic Soup Foundation en Trashpackers.

Meer artikelen »