plaatje 11063

'Schaf kennisgeving Evoa binnen EU af'

Het Duitse duurzaamheidsplatform DGAW pleit voor een einde aan de kennisgevingsprocedure voor afval dat binnen de EU vervoerd wordt.

Nieuws

'Britse verbrandingsinstallaties vaker in arme gebieden'

plaatje 11692

Het Verenigd Koninkrijk werkt aan meer verbrandingscapaciteit, maar de locatie van de nieuwe avi's roept vragen op. Ze blijken onevenredig vaak in gebieden met lage inkomens en veel inwoners van kleur te belanden.

Sterke resultaten recyclingtak Umicore compenseren corona-impact

plaatje 7136

In de eerste helft van 2020 is Umicore er in geslaagd financiële resultaten neer te zetten die in grote lijnen overeenkomen met de resultaten uit dezelfde periode vorig jaar. De recyclingtak floreerde zelfs.

Lansingerland wil gescheiden afval op scholen zelf inzamelen

plaatje 9274

De gemeenteraad van Lansingerland wil dat de gemeente pmd, opk en gft gaat inzamelen op scholen die meedoen aan het project Afvalvrij.

Isvag krijgt toch omgevingsvergunning voor AEC

plaatje 5652

De Antwerpse afvalintercommunale Isvag heeft een omgevingsvergunning gekregen voor de bouw en exploitatie van een nieuwe afvalenergiecentrale, vlak naast de bestaande installatie aan de Boomsesteenweg.

Meer nieuws »

Artikelen

Door de ogen van ... Angeline Kierkels

plaatje 11956

Angeline Kierkels, algemeen directeur/CEO Meerlanden, Rijsenhout

Een goudeerlijke keten

plaatje 11954

Het schenden van mensenrechten, milieu of biodiversiteitschade: in de goudketen komen wereldwijd helaas nog altijd veel misstanden voor. Om deze risico's met zoveel mogelijk partijen aan te pakken, is in Nederland het goudconvenant gesloten. Volgens convenantvoorzitter Giuseppe van der Helm is het belangrijk dat ook recyclingbedrijven deelnemen. Maar welke invloed kunnen zij uitoefenen?

Krijgt voedselrestenvermaler voet aan de grond in Nederland?

plaatje 11922

In hoogbouw eindigen groente-, fruit- en etensresten (gfe) nog te vaak bij het restafval. Voedselrestenvermalers in keukens kunnen uitkomst bieden, maar mogen in Nederland niet worden aangesloten op het riool. Amsterdam gaat daarom experimenteren met een systeem met een aparte opvang en hoogwaardige verwerking.

Meer artikelen »