plaatje 4847

IenW-agenda niet controversieel

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kan de besluitvorming op het gebied van circulaire economie voortzetten, ongehinderd door de val van het kabinet.

Nieuws

CBS: 'Grootste stijging afvalstoffenheffing in 26 jaar'

plaatje 5105

Net als vorig jaar stijgen ook in 2021 de afvalstoffenheffing en reinigingsrechten flink. Het gaat om een stijging van 10 procent naar in totaal 2,2 miljard euro.

'Circulaire strategieën kunnen emissies 39 procent verminderen'

plaatje 9933

Met circulaire strategieën om minder grondstoffen te verbruiken kunnen de broeikasgasemissies met 39 procent verminderd worden - meer dan is vastgelegd in het Parijsakkoord.

Verzet Veolia tegen verkoop strategische Suez-activa

plaatje 8900

Veolia zal zich met alle juridische middelen verzetten tegen elke verkoop van strategische activa van Suez, die in strijd zijn met Veolia's industriële plan.

'Pan-Europees project zorgt voor revolutie in batterijenmarkt'

plaatje 11668

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring gegeven voor in totaal 2,9 miljard euro aan staatssteun van twaalf lidstaten om onderzoek en innovatie in de waardeketen van batterijen te ondersteunen.

Meer nieuws »

Artikelen

Door de ogen van ... Henk Bos

plaatje 12245

Henk Bos, projectdirecteur Weee Nederland, Apeldoorn

Thuiswerken is een blijvertje

plaatje 12243

De coronacrisis heeft afval- en grondstofbedrijven anders leren kijken naar thuiswerken. Dankzij de positieve ervaringen willen ze hier in de post-coronatijd mee doorgaan. Het is wennen aan de nieuwe dynamiek, want ook leidinggeven verandert. Door het verplichtende karakter is het nu wel even doorbijten.

GBN AGR wil Earth Overshoot Day van kalender

plaatje 12188

Sinds afgelopen maart beschikt GBN Artificial Grass Recycling (AGR) in Amsterdam over haar eerste installatie om oude kunstgrasmatten te recyclen. Dit lijkt slechts het begin: ze heeft ruimte gereserveerd voor een uitbreiding en kijkt naar mogelijkheden over de grens. “We willen graag fabrieken in Duitsland en Frankrijk gaan plaatsen.”

Meer artikelen »