plaatje 12746

Steun voor verbod op vernietiging onverkochte goederen

Net als het kabinet lijkt ook de Tweede Kamer voorstander van een verbod op het vernietigen van onverkochte goederen. Als dat in EU-verband niet haalbaar is, dan in elk geval een nationaal verbod.

Nieuws

Noordelijke locaties Mineralz verkocht aan Indaver

plaatje 13042

Indaver breidt haar dienstverlening in Noord-Nederland uit met de overname van activiteiten in Veendam, Groningen en Leeuwarden.

Duitse vergister wordt omgebouwd tot bioraffinaderij

plaatje 12146

Een Duits project gaat een bestaande vergistingsinstallatie uitbreiden met een bioraffinaderij, waar secundaire grondstoffen worden geproduceerd.

PreZero en glastuinbouw West-Brabant ontvangen SDE++ subsidie

plaatje 13507

Warmte en CO2 afkomstig uit de afvalenergiecentrale van PreZero in Roosendaal moeten de glastuinbouw in West-Brabant verduurzamen.

Neste koopt Europese rechten voor liquefactie-technologie

plaatje 11693

Het Finse chemiebedrijf Neste heeft de Europese rechten gekocht voor de thermochemische liquefactie-technologie die het in Vlissingen gaat toepassen.

Meer nieuws »

Artikelen

Voormalige groothandel richt zich nu op recycling

plaatje 13519

De importrestricties op afval van diverse Aziatische landen hebben ertoe geleid dat Heathland haar werkzaamheden moest veranderen. Waar het bedrijf voorheen plasticafval naar China transporteerde, gaat de aandacht inmiddels naar het recyclen van thermoplastische kunststoffen. Met dank aan een Amerikaanse multinational.

Always look on the bright side of life

plaatje 10629

Ik waarschuw u alvast. Dit is een column met vervelende inhoud. Ik ben van nature positief ingesteld en zoek, als het even tegenzit, altijd naar een vrolijke uitweg. Maar het kost me de laatste tijd steeds meer moeite de bright side of life te zien. U ook?

'Duurzaamheid heeft nog geen duidelijke plek in het onderwijs'

plaatje 13479

Duurzaamheid en circulariteit moeten beter worden geïntegreerd in het onderwijs, vindt de Europese Commissie. Maar in hoeverre besteedt het onderwijs hier op dit moment al aandacht aan? En hoe kan dit beter?

Meer artikelen »