plaatje 10860

2,5 jaar cel voor eigenaar Biodiesel Kampen

Vanwege fraude, valsheid in geschrifte en witwassen is de eigenaar van Biodiesel Kampen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Twee medeverdachten kregen voorwaardelijke gevangenisstraffen en taakstraffen opgelegd.

Nieuws

'Crisis AEB resultaat van anarchie op werkvloer'

plaatje 6538

Niet achterstallig onderhoud maar een machtsstrijd tussen 'witte boorden' en 'blauwe borden' heeft AEB tot de rand van de afgerond gebracht. Ontevreden medewerkers zouden verbrandingslijnen bewust hebben gesaboteerd en brand hebben gesticht.

Lopik gaat geen AEB-zuiveringsslib opslaan

plaatje 10194

Na onderzoek heeft de gemeente Lopik besloten toch geen medewerking te verlenen aan het verzoek om tijdelijk het zuiveringsslib van AEB op te slaan. Waternet zoekt verder naar een tijdelijke oplossing.

Cuijk pakt inzamelen afval zonder vergunning terecht aan

plaatje 6459

Recycler Xhofleer, dat op een perceel in Cuijk jarenlang afval inzamelde zonder inzamelvergunning, is door de gemeente terecht op de vingers getikt, oordeelt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

PvdD bezorgd over inzameling Rotterdams medicijnafval

plaatje 9146

De Partij voor de Dieren in Rotterdam vreest dat medicijnafval zich bij Rotterdammers thuis ophoopt, omdat zij niet weten hoe ze er op een veilige en correcte manier afstand van kunnen doen.

Meer nieuws »

Artikelen

Innovatieve ondergrondse afvalverdichter, werkend op 230 Volt

plaatje 11319

Nu het plaatsen van ondergrondse containers in Nederland overal vanzelfsprekend is, ontstaan de eerste problemen rond de al wat langer uitstaande inzamelcontainers. Denk aan bijplaatsingen, overvolle containers en druk op de afvallogistiek. Met zijn persinstallatie Elepress biedt KTK hiervoor de gewenste oplossing.

Europese Commissie en Tsjechië in de clinch

plaatje 822

Acht jaar duurde het getouwtrek tussen Polen, Tsjechië en de Europese Commissie over een partij vermeend afval die Tsjechië terug zou moeten nemen. Het Europese Hof biedt uitsluitsel: er is te weinig aanleiding om Tsjechië te verplichten tot terugname.

Het is niet altijd wat je denkt

plaatje 10629

Afvalbranden, ze lijken steeds meer aandacht te krijgen. Feit is dat de branden vaak uitbreken bij afvalverwerkers, maar in veel gevallen ligt de oorzaak al eerder in de keten. Het is niet altijd wat je denkt.

Meer artikelen »