plaatje 10307

Groei recycling plastic verpakkingen blijft traag

In twee jaar tijd is het recyclingpercentage voor kunststof verpakkingen in de EU met iets meer dan een procentpunt gestegen.

Nieuws

Alle BRZO-bedrijven krijgen Inspectie op bezoek

plaatje 11577

De Inspectie SZW is van plan om in 2020 alle BRZO-bedrijven te bezoeken. De afgelopen jaren werd ongeveer 60 procent van de bedrijven bezocht.

Minder illegale afvaltransporten onderschept in 2019

plaatje 11063

De Inspectie Leefomgeving & Transport (ILT) heeft dit jaar tot nu toe 21 transporten aangetroffen waarbij niet voldaan is aan de kennisgevingsplicht volgens de Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen (Evoa).

Peute verhuist naar Alblasserdam

plaatje 5136

Peute Recycling groeit uit de huidige locatie in Dordrecht en verhuist daarom in 2021 naar Alblasserdam.

Economische missie naar Israël en de Palestijnse gebieden

plaatje 7948

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert van 3 tot en met 6 februari een economische missie naar Israël en de Palestijnse gebieden die onder andere interessant is voor bedrijven actief in de circulaire economie.

Meer nieuws »

Artikelen

Nieuwe Europese regels voor minder scheepsafval op zee

plaatje 11544

Een derde van al het afval in zee is door schepen overboord gegooid. Niet verwonderlijk dat de EU daar zo snel mogelijk een einde aan wil maken. Dankzij nieuwe regels kunnen schippers voor een vast bedrag al hun afval afgeven in een Europese haven. “Dit is een goede stap, maar het gaat om de handhaving.”

Door de ogen van ... Gert Jan Bennink

plaatje 11564

Gert Jan Bennink, Hoofd verkoop EEW Energy from Waste, Delfzijl

Circulaire economie in de provincie

plaatje 11558

De regio is bij uitstek de plek waar het moet gebeuren met de circulaire economie. Provincies zien het vooral als hun taak om aan te haken bij het bedrijfsleven, iedereen bewust te maken en de boel te stroomlijnen. Langzamerhand wordt scherper waar ze het verschil kunnen maken.

Meer artikelen »