plaatje 9857

India stelt stop op import afvalplastics definitief uit

Het uitstel van het aangekondigde verbod op de import van afvalplastic is nu ook officieel bevestigd door de Indiase regering.

Nieuws

Oevers Maas en Waal liggen vol plastic afval

plaatje 4996

Langs de oevers van de Maas en Waal liggen grote hoeveelheden plastic afval. Dat blijkt uit een onderzoek op 200 plaatsen langs deze rivieren. In totaal werden 77.000 stukken afval gevonden, waarbij 84 procent plasticafval betrof.

Midden-Groningen kan afvalbeleid harmoniseren

plaatje 10961

De gemeente Midden-Groningen wil het versnipperde beleid dat ontstaan is na de fusie samenbrengen tot één. En dat vinden de inwoners prima.

Haagse reinigingsvoertuigen vanaf 2030 emissievrij

plaatje 9267

De gemeente Den Haag streeft ernaar dat uiterlijk in 2030 alleen nog wordt gewerkt met emissievrije veegwagens en wagens voor het ophalen van huishoudelijk afval. Hiervoor gaat de betrokken wethouder Liesbeth van Tongeren binnenkort een convenant ondertekenen.

Isvag in beroep tegen weigering bouw AEC

plaatje 10324

De Antwerpse afvalintercommunale Isvag gaat in beroep tegen de weigering van Vlaams minister Koen Van den Heuvel om een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van een nieuwe afvalverbrandingsoven in Wilrijk.

Meer nieuws »

Artikelen

Afgedankte ledlampen komen eraan

plaatje 10747

De eerste ledlampen zijn zo'n 10-15 jaar oud. Dit betekent dat hun einde nadert. Tijd voor inzamelaar stichting LightRec, om serieus werk te gaan maken van de inzameling en verwerking. Volgens directeur Gied van Hoorn is dat technisch niet zo'n probleem: het zijn elektronische apparaatjes met een schroefdraad in een bolletje kunststof.

Geen woord 'Chinees' of een voorwaardelijke boete?

plaatje 4964

Er zijn momenten dat ik het gevoel krijg dat handhavende overheden zich iets te star opstellen, en de rechter daar vrij makkelijk in mee gaat. Zoals in het geval van de geuroverlast die Suez veroorzaakte in Rotterdam, en waarmee het dwangsommen van 30.000 euro verbeurde.

Regionale steengroeve van de toekomst

plaatje 10844

Twee 'R' Recycling Groep wil met zijn vijf productielocaties in Noordoost-Nederland uitgroeien tot een moderne regionale steengroeve voor gerecycled granulaat. Hiervoor houden de directeuren Jan Schuttenbeld en Anton Reef innovaties nauwlettend in de gaten. “Onze droom is om menggranulaat volledig te ontleden tot de originele grondstoffen.”

Meer artikelen »