plaatje 11540

PBL: effect importheffing is onduidelijk

De belasting van geïmporteerd afval kan leiden tot een vermindering van CO2-emissie, maar of dat zal plaatsvinden en of dat ook 0,2 Mton zal zijn zoals de regering zegt, is lang niet zeker.

Nieuws

Ministerie gedwongen deze week te besluiten over Wobverzoek

plaatje 10321

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft tot vrijdag 25 oktober de tijd om een besluit te nemen over het openbaar maken van de CO2-berekening van de importheffing. Attero en AVR mogen zich niet voegen als belanghebbenden in de zaak tussen vakblad Afval!/AfvalOnline en het ministerie.

Lancering Green Deal Circulaire Festivals

plaatje 8942

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft tijdens Ade Green de Green Deal 'Circulaire Festivals' gelanceerd.

Van plastic soep naar plastic Coca-Colafles?

plaatje 10707

Coca-Cola heeft 300 petflessen laten maken die voor 20 tot 25 procent bestaan uit plastic afkomstig uit de Middellandse Zee en de stranden daaromheen.

Bedrijf nam onvoldoende maatregelen om ongeval te voorkomen

plaatje 10324

Een aanrijding door een heftruck op de milieustraat van een bedrijf leidde tot een rechtszaak. Het bedrijf vond de boete die het opgelegd had gekregen onterecht, omdat het slachtoffer niets te zoeken had op de milieustraat.

Meer nieuws »

Artikelen

Directie en gemeente strijden om toekomst AEB

plaatje 8993

Amsterdam is klaar met het noodlijdende afval- en energiebedrijf AEB. Een verkoop lijkt onvermijdelijk. College en directie zijn het alleen oneens over de beste toekomstroute: publiek bij HVC, of privaat bij Beelen? Ondertussen lijkt ook de deur voor andere private partijen niet dichtgegooid.

Industriële synergie: katalysator voor de circulaire economie

plaatje 11420

In samenwerking met haar industriële klanten en lokale overheden brengt Indaver in Nederland en Europa de circulaire economie dichterbij. Het bedrijf werkt onder andere aan de recycling van zoutzuur, hoogwaardige compost en de chemische recycling van plastic.

VDK biedt oplossingen voor vuilophaling

plaatje 11418

VDK Nederland is sinds april in Belgische handen. Nieuwe eigenaar Mol Cy is marktleider in eigen land, maar ook Nederland is een belangrijke afzetmarkt.

Meer artikelen »