plaatje 10000

'Nieuwe regering België wil statiegeld op plastic flessen'

In het regeerakkoord heeft de nieuwe Belgische regering een mogelijkheid opgenomen om een statiegeldregeling in de verpakkingsbelasting op te nemen.

Nieuws

Bouw proeffabriek voor afbreekbaar bioplastic gestart

plaatje 12124

In Dordrecht wordt een proeffabriek gebouwd voor de productie van PHBV, een volledig afbreekbaar en duurzaam bioplastic. PHBV wordt gemaakt uit organische afvalstromen zoals zuiveringsslib, industrieel afvalwater en voedselresten.

Niet-stedelingen produceren meer huishoudelijk afval

plaatje 6318

In niet-stedelijk gebied werd in 2019 per inwoner 602 kilo huishoudelijk afval ingezameld. Dat is 10 kilo meer dan in 2018 per inwoner aan huishoudelijk afval in niet-stedelijk gebied werd ingezameld. In zeer sterk stedelijke gebieden werd met 413 kilo juist 6 kilo minder afval ingezameld.

Veolia kondigt nieuw bod aan op Suez-aandelen

plaatje 12122

Het Franse milieubedrijf Veolia is bereid dieper in de buidel te tasten om het belang van 29,9 procent van Engie in concurrent Suez over te nemen.

Rad Hoeksche Waard kondigt aanbesteding gft en restafval aan

plaatje 1193

Voor de gemeenten Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee gaat Rad Hoeksche Waard op zoek naar verwerkers voor gft en restafval.

Meer nieuws »

Artikelen

“Grenzen sluiten voor plastic slecht voor recycling”

plaatje 12022

De coronacrisis kostte Kras Recycling de afgelopen maanden veel geld. Toch maakt de directie van het bedrijf zich misschien nog wel meer zorgen over een crisis die zich volgend jaar kan aandienen. Per 1 januari 2021 wil de Europese Commissie de regelgeving voor de overbrenging van afvalstoffen aanpassen. “Dat kan desastreus uitpakken voor de recycling van plastic.”

Samenwerking of toch een aanbesteding?

plaatje 6207

Wanneer twee overheden samenwerken aan het vervullen van hun openbare taken, moet die samenwerking bestaan uit meer dan het betalen van de onkosten. Anders is er gewoon sprake van een overheidsopdracht die aanbesteed moet worden.

Door de ogen van ... Andreas Krawczik

plaatje 12041

Andreas Krawczik, directeur Remondis Nederland, Lichtenvoorde

Meer artikelen »