plaatje 12077

Remondis bevestigt interesse in 'nieuwe Suez'

De Duitse afvalreus Remondis heeft officieel bevestigd serieus geïnteresseerd te zijn in een minderheidsbelang in het 'nieuwe Suez'. Sterker, onlangs is er een formeel bod gedaan op tenminste 20 procent van de aandelen.

Nieuws

Chemelot loost legaal plastic in water

plaatje 11685

Chemelot mag jaarlijks 14 ton aan plastics op het water lozen. Demissionair minister Van Nieuwenhuizen ziet geen reden om het systeem dat dit toestaat aan te passen.

Recordjaar voor Wecycle

plaatje 8529

Nederlandse consumenten en bedrijven leverden in 2020 125,5 miljoen kilo afgedankte elektrische apparaten en lampen (e-waste) gescheiden in. Een toename van 8,1 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Engelse tasjestax verdubbelt op 21 mei, en voor alle winkeliers

plaatje 7401

Geen 5 maar 10 pence aan belasting moeten Engelsen in alle winkels gaan betalen voor eenmalige plastic draagtassen.

Nieuwe handhavingsstrategie voor ILT

plaatje 12720

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat rekening houden met de schadelijkheid van een overtreding en met het gedrag van de overtreder. Ook wordt gekeken naar verzwarende of verzachtende omstandigheden.

Meer nieuws »

Artikelen

Door de ogen van ... Addie Weenk

plaatje 12644

Addie Weenk, Adviseur Afval en Circulair bij Rijkswaterstaat, Utrecht

Beter zicht op Vlaams afval

plaatje 9323

Niet-gevaarlijk of 'groene lijst'-afval dat wordt geëxporteerd, is moeilijk of niet te traceren. Met de ontwikkeling van een digitaal datamonitoringsysteem wil de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (Ovam) hierin verandering aanbrengen. Het systeem moet vanaf 2025 alle afvalstromen en secundaire grondstofstromen transparant en efficiënt gaan volgen.

Eindelijk duidelijk kader voor plasticrecyclers?

plaatje 10304

In 2008 stelde de Europese Commissie een verordening op die regelt dat gerecyclede plastics veilig in aanraking kunnen komen met voedsel, en er geen lekkage van gevaarlijke stoffen naar eten kan plaatsvinden. Goed geregeld, zou je denken, maar er is een 'maar'; ruim twaalf jaar later is deze verordening nog altijd niet volledig van kracht.

Meer artikelen »