plaatje 10171

'Rijk moet regie over aanpak milieucriminaliteit nemen'

Lokale overheden zijn onvoldoende opgewassen tegen bedrijven die het niet zo nauw nemen met milieuwetgeving en dus moet het Rijk onderzoeken hoe het weer de regie kan nemen over de aanpak van milieucriminaliteit.

Nieuws

EA onderzoekt plasticzwendel in VK en mogelijk Nederland

plaatje 10475

Het Britse Environment Agency (EA) heeft een team van onderzoekers samengesteld dat onderzoek moet gaan doen naar fraude en corruptie in de kunststofrecyclingindustrie. Het Britse exportsysteem zou misbruikt worden door de georganiseerde misdaad.

Amsterdam moet opschalen in circulaire economie

plaatje 9296

Amsterdam wil in 2050 volledig circulair zijn, maar zal daarvoor projecten moeten opschalen. Dat concluderen onderzoekers in een rapport waarin ruim 70 circulaire projecten in Amsterdam zijn geëvalueerd.

Zwerfafval kost Vlaanderen 1 miljard euro per jaar

plaatje 8132

Het opruimen van zwerfvuil kost Vlaanderen alles bij elkaar jaarlijks 1 miljard euro. Dat berekent Recover, een samenwerkingsverband tussen elf afvalbedrijven en de stad Antwerpen.

Oldambt gunt opdrachten aan drie partijen

plaatje 5608

De gemeente Oldambt zocht partners voor de inzameling en verwerking van diverse huishoudelijke afvalstromen en vond die in Virol, Suez en Renewi.

Meer nieuws »

Artikelen

Cure wint hoger beroep in Renescience-zaak

plaatje 7053

De nadruk in de overeenkomsten tussen Cure en de joint venture met Ørsted ligt op de productie van energie. Reden waarom deze overeenkomsten niet openbaar hadden hoeven worden aanbesteed. Aldus de uitspraak van het gerechtshof Den Bosch, waar het hoger beroep in de zaak deze zomer liep.

Van Veldhoven houdt vast aan statiegeldplan

plaatje 10410

Ondanks aanhoudende kritiek van de oppositie houdt staatssecretaris Stientje van Veldhoven vast aan het traject, dat ze afgelopen maart bekendmaakte voor statiegeld op kleine plastic flesjes. Pas in het najaar van 2020 wordt duidelijk of die wet er in het tweede kwartaal van 2021 komt. Eerder kan niet, volgens haar. “We volgen rustig dit pad.”

Door de ogen van ... Math Oehlen

plaatje 10449

Math Oehlen, Beleidsambtenaar Afval, Weert

Meer artikelen »