Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 01 maart 2016

Straattheater wapen in strijd tegen zwerfafval

De gemeente Schiedam en Irado zijn een opvallende voorlichtingscampagne gestart om zwerfafval tegen te gaan.

Irado en de gemeente Schiedam trapten de zwerfvuilcampagne af met een act waarbij aandacht werd gevraagd voor het gebruik van tasjes.
Foto: Irado

De aftrap van de campagne vond afgelopen vrijdag plaats op de wekelijkse markt in Schiedam. Bezoekers van de markt maakten er kennis met twee bijzondere ‘dames’, gekleed in een jurk gemaakt van katoenen tasjes. Zij vertelden bezoekers hoe ze de berg afval afkomstig van plastic tasjes kunnen voorkomen: door een eigen tas mee te nemen en te hergebruiken. Zij deelden deze tassen ook uit aan voorbijgangers.

Zwerfvuilact

De act maakt deel uit van een serie acts die gedurende het gehele jaar op de Schiedamse markt gaan plaatsvinden. Elke maand komt een ander zwerfvuilthema aan bod. Thema’s die nog aan bod komen zijn: sigarettenpeuken, chipszakken, kauwgom, blikjes, klokhuizen/bananenschillen, plastic flesjes en papier. En ook vuurwerkafval en afval naast ondergrondse containers krijgen aandacht.

Hotspot voor bewustwording

De gemeente Schiedam en Irado hebben er bewust voor gekozen om de campagne te laten plaatsvinden op de Schiedamse vrijdagmarkt. De markt is wekelijks een flinke vervuilingsplek door de vele bezoekers die het trekt en bovendien een drukke ontmoetingsplaats. Daarmee is de markt volgens de initiators van de campagne een ‘hotspot’ om  inwoners bewust te maken van het voorkomen van zwerfvuil.

Meer weten over NV IRADO?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website