Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 51 items gevonden.

Sorteren op  

Europese Week van de Afvalvermindering

De Europese Week van de Afvalvermindering is een initiatief ter bevordering van sensibiliseringsacties rond een duurzaam grondstof- en afvalbeheer gedurende één week. De focus ligt in 2018 op stoppen met het gebruiken van gevaarlijke stoffen / chemisch afval.

Handelsmissie afvalbeheer naar Saoedi-Arabië

Deelname aan deze missie staat open voor bedrijven, kennisinstellingen en brancheorganisaties die actief zijn in afvalmanagement en hergebruik van stedelijk afval.

Recycling 2018

Vakbeurs voor de volledige recyclingbranche.
Het evenement wordt voor het negende jaar op rij georganiseerd.

Recyclingsymposium

Recyclingsymposium georganiseerd door FHG, Envaqua en BRBS Recycling. Het symposium is onderdeel van de Recyclingbeurs.

De toekomst van de zakelijke verpakkingsinformatie

Verpakken staat centraal op deze dag, waar de verpakkingsgemeenschap bijeenkomt om grensverleggende innovaties mee te maken en de betrouwbaarheid van zakelijke verpakkingsinformatie te bespreken. Tevens prijsuitreiking 29e Gouden Noot, een verpakkingsinnovatiewedstrijd.

International RREUSE conference

Rreuse organiseert een tweedaags congres over circulaire economie; hoe maak je die aantrekkelijk, gemakkelijk en inclusief; burgers, bedrijven en overheden aanmoedigen om eerst tweedehands te denken, is niet eenvoudig. Is een circulaire economie mogelijk zonder gedragsveranderingen? Kan bewustwording omtrent sociale en milieuvoordelen van hergebruik helpen om de consument tot actie aan te zetten? Kan er meer aan gedaan worden om hergebruik aantrekkelijker en makkelijker te maken?

Circular Polymers in Furniture

Congres van EuPC over het gebruik van circulaire polymeren in meubilair. Het congres wordt georganiseerd in samenwerking met Plastics Recyclers Europe, Europur, Vinyl Films and Sheets Europe en Waste Free Oceans.

Landelijk Zwerfafvalcongres: Het Rendement van Schoon

Landelijk congres over zwerfafval. Het congres is een gezamenlijk initiatief van NederlandSchoon en Gemeente Schoon.

Pollutec 2018

De 28e editie van deze milieutechnologiebeurs, met een zwaar accent op afval en sterk internationaal karakter.
In 2016, de vorige editie in Lyon, trok de beurs ruim 60.000 bezoekers, iets minder dan in 2016. Het aantal standhouders nam iets toe naar bijna 2400 .

ERF 2018

Conferentie over hulpbronnen in Europa. Het Duitse federale milieuagentschap Umweltbundesamt (Uba) organiseert het vierde European Resources Forum (ERF).

GSTIC - Global Sustainable Technology and Innovation conference 2018 - Circular Economy Session

Een wereldwijde conferentie over duurzame technologie en innovatie die tot doel heeft de wereldwijde implementatie van de duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen (SDG, Sustainable Development Goals) te vergemakkelijken.

Afvalpreventie en scheiding in de culturele sector - kansrijk voor u als gemeente?

De afgelopen maanden gingen 13 prestigieuze cultuurinstellingen* in verschillende gemeenten op Zero Waste Expeditie. Op deze bijeenkomsten worden de 'lessons-learned' van de afgelopen maanden getoond en wordt er een online tool gelanceerd waarmee de cultuursector zelfstandig aan de slag kan gaan. Cultuurinstellingen én gemeenten die kansen zien om samen te werken, zijn van harte welkom.

Handelsmissie China voor bedrijven uit Oost-Nederland

Provincie Gelderland organiseert een handelsmissie naar China, onder leiding van gedeputeerde Michiel Scheffer. Jan van Dellen, wethouder economische zaken van Arnhem, neemt ook deel aan deze missie. Tijdens deze missie worden de Chinese provincies Hubei (centraal China) en Shandong (Chinese oostkust) bezocht. Met beide Chinese provincies heeft Gelderland een vriendschapsband. Thema's die centraal staan in deze missie zijn water- en milieutechnologie, duurzame stedelijke ontwikkeling, circulaire economie en logistiek.

Holland Circular Hotspot Event: Grenzeloos Circulair

Welke kansen zijn er voor jouw bedrijf om circulair te ondernemen in het buitenland? Sprekers van het ministerie van IenW, RVO Internationaal en Metabolic.

Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 3

De derde bijeenkomt van een driedaagse introductiecursus Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding najaar 2018. De eerste en tweede bijeenkomst waren respectievelijk 3 oktober en 7 november.

Circular Economy Lab: De metaalketen sluiten

Nederland exporteert het gros van haar metaalresten. Zo verlaat zeker 82 procent van al het staalschroot dat in onze economie vrijkomt het land. Meer dan de helft hiervan gaat naar de hoogste bieders buiten Europa, zoals Turkije, Marokko, VS en Bangladesh waar het laagwaardig verwerkt wordt. Laten we hiermee kansen liggen?

Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding 1

Eerste bijeenkomt van een driedaagse introductiecursus Gedragsbeïnvloeding Afvalscheiding winter 2018/2019. De tweede en derde bijeenkomst zijn respectievelijk 16 januari en 20 februari 2019.

Week van de Circulaire Economie 2019

Week georganiseerd door circulairondernemen.nl waarin bedrijven kunnen ontdekken of de circulaire economie ook iets voor hen is. Bijeenkomsten voor verschillende bedrijfstakken en specialisaties over circulaire oplossingen, ideeën businesscases.

Meer waarde uit grondstoffen

Milgro opent tijdens de Week van de Circulaire Economie de deuren van haar Wastelab voor professionals die met een afval- of reststroom van hun bedrijf aan de slag willen (workshop).

InfraTrech 2019

InfraTech is een tweejaarlijkse beurs voor de infrastructuur, met ruimte voor thema's als Water, Openbare ruimte & Mobiliteit en Riolering.