Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 400 items gevonden.

Sorteren op  

Leden FNV en CNV gaan akkoord met nieuwe cao

Fotolia_201077252_S.jpg

Na het akkoord van de werkgevers hebben ook de leden van de vakbonden FNV en CNV hebben ingestemd met het bereikte principeakkoord voor de cao GEO (grondstoffen, energie en omgeving). Hiermee is de nieuwe cao een feit.

BRZO-bedrijven overtreden regelmatig veiligheidsregels

36086810_s.jpg

De ongeveer 400 BRZO-bedrijven in Nederland overtraden de afgelopen tien jaar in totaal 7.362 keer de veiligheidsregels.

3,75 procent meer loon en 200 vaste banen erbij in afvalsector

Fotolia_98633710_S.jpg

Werkgeversorganisatie WENB heeft met de vakbonden een onderhandelaarsakkoord gesloten over de cao GEO (grondstoffen, energie en omgeving).

Reaal experimenteert met sensoren tegen containerbranden

brand euro.jpg

Jaarlijks ontstaat er volgens het Verbond van Verzekeraars voor 20 miljoen euro schade door afvalcontainerbranden. Reden voor verzekeraar Reaal om met specialist in Internet-of-Things-oplossingen Gemba een pilot te starten tegen deze branden.

Kansen voor sociaal domein op circulaire ambachtscentra

Fotolia_134941263_M.jpg

Een circulair ambachtscentum biedt veel verschillende werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar welke doelgroepen zijn geschikt voor welk werk en welke begeleiding vergt het om een dergelijke arbeidsplek aan te bieden?

Renewi lanceert veiligheidsrapportagesysteem

Renewi municipal division.jpg

Om alle veiligheidsproblemen goed te kunnen registeren heeft Renewi in de hele organisatie één enkel veiligheidsrapportagesysteem geïntroduceerd: Assure.

Grootste loonstijging in afvalbeheer in 2019

geld belastingen.jpg

Vorig jaar zijn de cao-lonen in Nederland met gemiddeld 2,5 procent gestegen. De grootste stijging was voor medewerkers bij afvalbeheer- en waterbedrijven.

Veel verbale agressie tegen Vlaamse afvalinzamelaar

Fotolia_33010479_S.jpg

Bijna 9 op 10 milieustraatmedewerkers en afvalinzamelaars in Vlaanderen kreeg het afgelopen jaar met verbale of fysieke agressie te maken.

Kringloopmedewerkers stemmen tegen cao-afspraken

Fotolia_59334843_S.jpg

Vakbond AVV zal niet instemmen met de nieuwe cao-afspraken voor het kringloopbedrijf, nu een meerderheid van de medewerkers tegen heeft gestemd.

Afspraken voor cao kringloopbedrijven in stemming gebracht

Werknemers van kringloopwinkels kunnen de komende weken stemmen over het eindbod van werkgevers voor een cao voor kringloopbedrijven.

Vuilnismannen worden gediplomeerde EHBO'ers

89713358_s.jpg

De moderne vuilnisman volgt tegenwoordig een mbo-opleiding om zijn taken goed uit te kunnen voeren. Nu is daar ook een EHBO-module aan toegevoegd.

Vorderingen in gesprekken over cao voor kringloopbedrijven

Medewerkers van kringloopbedrijven vallen in de toekomst niet langer onder de cao Retail non-food, maar krijgen een eigen cao. Over de inhoud van de cao zijn werkgeversorganisatie BKN en INretail nog in overleg met de bonden AVV, CNV, De Unie en RMU.

'Crisis AEB resultaat van anarchie op werkvloer'

AEB by night.jpg

Niet achterstallig onderhoud maar een machtsstrijd tussen 'witte boorden' en 'blauwe borden' heeft AEB tot de rand van de afgerond gebracht. Ontevreden medewerkers zouden verbrandingslijnen bewust hebben gesaboteerd en brand hebben gesticht.

'Onvoldoende aandacht voor juiste veiligheidsschoen'

Fotolia_101238130_S.jpg

Veel werknemers lopen tijdens hun werk op verkeerde veiligheidsschoenen en dat kost bedrijven veel geld. Ongeveer 8 procent van het ziekteverzuim heeft namelijk te maken met voetklachten.

Broeidetectiesystemen geen ei van Columbus

Fotolia_30708701_S.jpg

Als een specialist op het gebied van bedrijfsbeveiliging in een berichtje op LinkedIn laat weten dat broeidetectiesystemen in de afvalsector binnenkort kunnen worden gecertificeerd op basis van een prestatie-eis, ontbrandt er spontaan een discussie over de aanpak van afvalbranden.

NVRD zoekt hitteprotocollen

HVC persfoto inzameling.jpg

Omdat er voor de afval- en reinigingsbranche geen algemeen hitteprotocol bestaat, heeft de NVRD haar leden gevraagd ervaringen met en lokale protocollen over hoe om te gaan met dit extreme weer te delen met de vereniging.

StAA publiceert eerste jaarbericht

89713358_s.jpg

De Stichting Arbocatalogus Afvalbranche (StAA) bestond in 2018 10 jaar. Om deze mijlpaal kracht bij te zetten publiceert de stichting voor het eerst een jaarbericht.

VNG raadpleegt leden over cao SW

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) legt het onderhandelaarsakkoord over een nieuwe cao voor de sociale werkvoorziening voor aan haar leden.

Principeakkoord Cao Gemeenten: 6,25 procent loonstijging

Fotolia_201077252_S.jpg

Een week nadat de partijen weer besloten om de tafel te gaan zitten, ligt er een principeakkoord over de nieuwe cao voor gemeentepersoneel. In twee jaar tijd zullen de lonen met 6,25 procent stijgen.

VA en NVRD werken samen aan Ongevallenenquête

Fotolia_182264988_S.jpg

De Vereniging Afvalbedrijven (VA) voert jaarlijks de Ongevallenenquête uit. Dit jaar wordt voor het eerst samengewerkt met de NVRD.