Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 389 items gevonden.

Sorteren op  

Vorderingen in gesprekken over cao voor kringloopbedrijven

arbo & kwaliteit CAO-vergelijking.jpg

Medewerkers van kringloopbedrijven vallen in de toekomst niet langer onder de cao Retail non-food, maar krijgen een eigen cao. Over de inhoud van de cao zijn werkgeversorganisatie BKN en INretail nog in overleg met de bonden AVV, CNV, De Unie en RMU.

'Crisis AEB resultaat van anarchie op werkvloer'

AEB by night.jpg

Niet achterstallig onderhoud maar een machtsstrijd tussen 'witte boorden' en 'blauwe borden' heeft AEB tot de rand van de afgerond gebracht. Ontevreden medewerkers zouden verbrandingslijnen bewust hebben gesaboteerd en brand hebben gesticht.

'Onvoldoende aandacht voor juiste veiligheidsschoen'

Fotolia_101238130_S.jpg

Veel werknemers lopen tijdens hun werk op verkeerde veiligheidsschoenen en dat kost bedrijven veel geld. Ongeveer 8 procent van het ziekteverzuim heeft namelijk te maken met voetklachten.

Broeidetectiesystemen geen ei van Columbus

Fotolia_30708701_S.jpg

Als een specialist op het gebied van bedrijfsbeveiliging in een berichtje op LinkedIn laat weten dat broeidetectiesystemen in de afvalsector binnenkort kunnen worden gecertificeerd op basis van een prestatie-eis, ontbrandt er spontaan een discussie over de aanpak van afvalbranden.

NVRD zoekt hitteprotocollen

HVC persfoto inzameling.jpg

Omdat er voor de afval- en reinigingsbranche geen algemeen hitteprotocol bestaat, heeft de NVRD haar leden gevraagd ervaringen met en lokale protocollen over hoe om te gaan met dit extreme weer te delen met de vereniging.

StAA publiceert eerste jaarbericht

89713358_s.jpg

De Stichting Arbocatalogus Afvalbranche (StAA) bestond in 2018 10 jaar. Om deze mijlpaal kracht bij te zetten publiceert de stichting voor het eerst een jaarbericht.

VNG raadpleegt leden over cao SW

arbo & kwaliteit CAO-vergelijking.jpg

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) legt het onderhandelaarsakkoord over een nieuwe cao voor de sociale werkvoorziening voor aan haar leden.

Principeakkoord Cao Gemeenten: 6,25 procent loonstijging

Fotolia_201077252_S.jpg

Een week nadat de partijen weer besloten om de tafel te gaan zitten, ligt er een principeakkoord over de nieuwe cao voor gemeentepersoneel. In twee jaar tijd zullen de lonen met 6,25 procent stijgen.

VA en NVRD werken samen aan Ongevallenenquête

Fotolia_182264988_S.jpg

De Vereniging Afvalbedrijven (VA) voert jaarlijks de Ongevallenenquête uit. Dit jaar wordt voor het eerst samengewerkt met de NVRD.

VNG en bonden weer in gesprek over Cao Gemeenten

Fotolia_71461452_S.jpg

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de vakbonden gaan binnenkort weer om tafel over een nieuwe Cao Gemeenten.

CNV bevraagt leden over nieuwe cao

arbo & kwaliteit CAO-vergelijking.jpg

De Cao Grondstoffen, Energie en Omgeving (voorheen de Cao Afval en Milieu) loopt per 31 december 2019 af. CNV heeft daarom een enquete opgesteld om leden en niet-leden te betrekken uit de sector te betrekken bij hun cao.

Acties voor betere afspraken Cao Gemeenten

Fotolia_71461452_S.jpg

Omdat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) niet in is gegaan op de eisen uit een ultimatumbrief over de Cao Gemeenten, bereiden de bonden acties voor rond het VNG Jaarcongres op 4 juni.

Cao Gemeenten: vakbonden dreigen met acties

Fotolia_71461452_S.jpg

Vakbonden FNV Overheid, CNV Overheid en CMHF hebben een ultimatum gesteld aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Aanleiding zijn de vastgelopen onderhandelingen over een cao voor ruim 160.000 gemeenteambtenaren.

3 procent loonsverhoging voor werknemers afvalsector

Fotolia_78651473_S.jpg

De werknemers in de FNV-sector Grondstoffen, Energie & Omgeving (GEO, voorheen Afval & Milieu) ontvangen een loonsverhoging van minimaal 900 euro op jaarbasis.

Overleg over cao gemeenten loopt spaak

Fotolia_71461452_S.jpg

De vakbonden zijn bij het zesde overleg over de cao Gemeenten van de onderhandelingstafel weggelopen. De FNV sluit niet uit dat het tot actie komt. De VNG ziet juist nog “een goede kans” om de cao goed af te sluiten.

Attero verkent opties brandpreventie na brand op stortplaats

Fotolia_71037009_S.jpg

Nadat er afgelopen weekend een flinke brand woedde op stortplaats Wilp-Achterhoek heeft Attero aangekondigd te gaan onderzoeken of het bedrijf nog meer kan doen aan brandpreventie.

Overleg over Cao Gemeenten gaat vierde ronde in

arbo & kwaliteit CAO-vergelijking.jpg

Hoewel het overleg tussen VNG en de vakbonden over de nieuwe Cao Gemeenten constructief is, liggen de inzetten van beide kampen voorlopig nog ver uit elkaar.

Inspectie SZW: 'Investeer in veiligheidscultuur'

Fotolia_101238130_S.jpg

Werknemers raken steeds vaker betrokken bij ernstige ongevallen op het werk. De Inspectie SZW roept bedrijven daarom op meer te investeren in hun veiligheidscultuur.

Werkgroep buigt zich over duurzame inzetbaarheid

Fotolia_33010479_S.jpg

Wie mee wil denken over een visie op duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de afval- en reinigingsbranche, kan zich melden bij de NVRD.

Attero strenger op ondeugdelijke containers

aterro-2010.jpg

Attero heeft het aantal ongevallen met verzuim het afgelopen jaar verder weten terug te dringen. Chauffeurs zijn echter nog betrokken bij een derde van de ongevallen met verzuim. Dat vraagt om actie, vindt het bedrijf.