Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 2007 items gevonden.

Sorteren op  

Vught wil betere afvalscheiding

Fotolia_93712755_S.jpg

De Brabantse gemeente Vught wil zorgen voor een betere afvalscheiding. Tijdens een raadsinformatiebijeenkomst bleek bijna de helft van het restafval uit gft te bestaan.

'Snelheid geboden bij aanvraag VKI-subsidie'

geld belastingen.jpg

Begin deze maand opende de subsidieregeling Versnelde klimaatinvesteringen in de industrie (VKI). Adviesbureau PNO Consultants adviseert bedrijven die in aanmerking willen komen voor de subsidie snel actie te ondernemen.

Lopik gaat geen AEB-zuiveringsslib opslaan

Slib.jpg

Na onderzoek heeft de gemeente Lopik besloten toch geen medewerking te verlenen aan het verzoek om tijdelijk het zuiveringsslib van AEB op te slaan. Waternet zoekt verder naar een tijdelijke oplossing.

Amsterdam overweegt verkoop AEB

DSC01990.JPG

De gemeente Amsterdam overweegt afvalbedrijf AEB te verkopen, geheel of gedeeltelijk.

AO Circulaire Economie uitgesteld vanwege 'geringe agenda'

Corrie_van_Brenk_Foto_Geert_van_Tol.jpg

Het algemeen overleg Circulaire Economie in de Tweede Kamer wordt verplaatst van 4 september naar begin oktober, vanwege de geringe agenda.

Importplafond geldt ook voor industrieel en gevaarlijk afval

Fotolia_53460471_S.jpg

In de afvalsector is de afgelopen tijd onduidelijkheid ontstaan over de invoering van het importplafond voor de invoer van buitenlands brandbaar afval. Een rectificatie over de invoering in de Staatscourant moet die onduidelijkheid wegnemen.

Limburgse CDA-fracties bezorgd over verhuisplannen Black Bear

Fotolia_5246440_S.jpg

De CDA-fracties in Sittard-Geleen en Stein maken zich zorgen over het gerucht dat bandenrecycler Black Bear zich mogelijk op Chemelot wil vestigen. Van hun colleges willen ze horen wat een eventuele verhuizing voor het milieu en voor de veiligheid in de gemeenten betekent.

Oppositie wil beter geïnformeerd worden over AEB-crisis

Logo-Gemeente-Amsterdam.png

De oppositiepartijen in de Amsterdamse gemeenteraad willen vanaf nu dat het college hen wekelijks informeert over de crisis rond AEB. Ook over belangrijke onderwerpen, zoals de financiële status van het bedrijf.

PvdD wil bouwafval aanpakken in Amsterdam

Fotolia_122737932_S.jpg

Het Amsterdamse gemeenteraadslid Anke Bakker wil dat de bouwplaatsen in haar stad schoner worden. Sloop- en bouwafval eindigt te vaak als zwerfafval in straten en wateren.

Meer bedrijfsafval tijdelijk opslaan, minder storten

DSC01975.JPG

Steeds meer brandbaar bedrijfsafval dat niet langer kan worden verwerkt bij AEB, gaat naar stortplaatsen. Dat gaat in tegen het beleid om zo min mogelijk te storten en is niet goedkoop. Achter de schermen wordt echter gewerkt aan alternatieve oplossingen.

Stortlocatie Nauerna niet eerder dicht door afval AEB

Stortplaats Nauerna.jpg

Afval dat niet langer verwerkt kan worden bij AEB is wat de inwoners van buurtschap Nauerna betreft van harte welkom op Afvalzorg-stortlocatie Nauerna. Er mag van hen zelfs versneld nog meer afval naar deze locatie. Wat Afvalzorg betreft is dat echter geen optie.

Derde ontheffing maakt verdubbeling stort bedrijfsafval mogelijk

20190118_185515.jpg

Bedrijfsafval dat door de problemen bij AEB niet kan worden verwerkt, mag binnenkort ook op de stortlocatie Wieringermeer in Hollands Kroon worden gestort. De maatregel moet voorkomen dat het afval zich opstapelt bij bedrijven en inzamelaars.

Tijdelijk importplafond voor buitenlands afval

stientje-van-veldhoven-3.jpg

Staatssecretaris Van Veldhoven van IenW heeft besloten een tijdelijk importplafond in te stellen voor het verbranden van buitenlands afval. Afvalbedrijven hadden hier eerder om gevraagd, maar zijn er nog lang niet mee uit de brand geholpen.

Arnhemse afvalpas opnieuw voer voor rechter

dreamstime_l_361990.jpg

Een inwoner van Arnhem is het niet eens met het besluit van de Autoriteit Persoonsgegevens dat de ondergrondse afvalcontainers in zijn gemeente weer dicht mogen. Hij wordt zo gedwongen de gemeentelijke afvalpas te gebruiken.

Amsterdam voorziet nieuwe liquiditeitsproblemen AEB

euro-1660456_1280.jpg

De adviseurs die de gemeente Amsterdam adviseren over de herstructurering van AEB verwachten dat het afval- en energiebedrijf op korte termijn een aanvullend verzoek tot liquiditeitssteun zal doen.

Lopik denkt mee over oplossing voor slibprobleem waterschap

putdeksels.jpg

Door het wegvallen van verbrandingscapaciteit bij AEB krijgt Waterschap Amstel, Gooi & Vechtstreek haar zuiveringsslib niet meer verwerkt. De gemeente Lopik wil meedenken over een oplossing.

Groen licht voor pilotplant Cumapol Recycling

groene kunststoffen.jpg

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben het verzoek van Cumapol Emmen goedgekeurd voor het ontwikkelen van een proces om gekleurd polyesterafval te kunnen ontkleuren en te zuiveren.

Overleg over nieuwe afspraken verpakkingen nadert ontknoping

_DSC5283.jpg

De NVRD verwacht dat het Platform Ketenoptimalisatie (PKO) begin september een klap kan geven op nieuwe afspraken om de inzameling en recycling van verpakkingen in Nederland te verbeteren.

'Extra storten bij Afvalzorg leidt niet tot overlast'

afvalzorg-2009.jpg

Lokale politici hebben bezorgd gereageerd op het nieuws dat Afvalzorg de komende tijd brandbaar bedrijfsafval gaat storten op haar locaties Nauerna in Assendelft en Zeeasterweg in Lelystad. Volgens het bedrijf zelf hoeft er echter niet te worden gevreesd voor overlast.

VA: Oplossing voor PFAS-houdende grond en bagger onwerkbaar

74467713_s.jpg

De VA vreest dat bedrijven zullen stoppen met de inname van grond, fundatiemateriaal of baggerspecie, omdat het tijdelijk handelingskader voor PFAS-houdende grond en baggerspecie voor hen niet werkbaar is.