Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 674 items gevonden.

Sorteren op  

Campagne Keurmerk Refurbished stelt nieuwe iPhone ter discussie

Campagne Keurmerk Refurbished.jpg

Met het Keurmerk Refurbished hebben consumenten zekerheid dat ook een refurbished smartphone kwalitatief hoogstaand en uiterst betrouwbaar is. Een nieuwe campagne moet dit bij hen tussen de oren krijgen.

Lustrum-editie Week van Circulaire Economie van start

Fotolia_76034485_S.jpg

De vijfde editie van de Week van de Circulaire Economie is officieel van start gegaan.

Wat is het meest circulaire product en project van 2020?

Grondstoffenfabriek Zutphen sept 2019.jpg

De bedrijven Kaumera, Mud Jeans en Schijvens en de publieke organisaties Provincie Noord-Holland, Amsterdam Economic Board en Provincie Fryslân nemen het tegen elkaar op in de finale van de Circular Awards 2020, die plaatsvindt op 3 februari in Den Haag.

Rijkswaterstaat introduceert extra pictogrammen

Kleurkader - Kleine elektrische apparaten - Scherm.png

Rijkswaterstaat heeft nieuwe pictogrammen gepubliceerd voor de stromen wit glas, AEEA en luiers en incontinentiemateriaal.

Nederlanders te positief over klimaatbeleid

104076282_s.jpg

Nederlanders maken zich grote zorgen over het klimaat, maar hun perceptie over hoe goed Nederland het doet met het terugdringen van broeikasgassen strookt niet helemaal met de werkelijkheid.

Begin februari: Tour Circulair

Verschil lineaire economie, keteneconomie met recycling en circulaire economie.jpg

Tijdens de week van de Circulaire Economie krijgen in het hele land goede circulaire voorbeelden een podium. Nu nog voldoende belangstelling.

Zoeterwoude stapt af van pmd en gft

Kleurkader - Plastic-blik-drink - Scherm.png

De gemeente Zoeterwoude doet pmd en gft in de ban en gaat over op nieuwe namen voor afval.

'Voornemen Nederlanders: afval wegwerpplastics verminderen'

Fotolia_41902409_S.jpg

Ruim 70 procent van de Nederlanders is van plan om het afval van wegwerpplastics te verminderen in 2020. Dit voornemen is populairder dan minder alcohol drinken en stoppen met roken.

De aanvoerders van 2019

Podium.jpg

In de laatste maand van het jaar zijn het doorgaans de eindejaarslijsten van radiostations die de mensen bezighouden. Of het 'woord van 2019'. Of het beste boek. De lijst met beroemdheden die zijn overleden in dat jaar doet het wonderbaarlijk genoeg ook altijd goed. Net als de slechtste slogans. De redactie van Vakblad Afval!/AfvalOnline besloot dat ze dit jaar niet kon achterblijven en legde haar lezers drie vragen voor om haar eigen lijsten mee op te stellen.

Avalex-klanten vinden scheiden pmd onduidelijk

20161124_140338_bewerkt.jpg

De tevredenheid van Avalex-klanten is in 2019 gestegen van een 6,2 naar een 7,0. De klanten willen wel graag meer informatie ontvangen over de scheiding van pmd-afval.

'Circulaire economie toe aan volgende stap'

Fotolia_56389887_S.jpg

Roald Lapperre van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is blij dat veel bedrijven “geweldige circulaire ideeën” bedenken. “Zij denken: dit kan beter, slimmer, met minder verspilling en tegen lagere kosten voor bedrijven en de samenleving.”

Duizend leden voor Statiegeldalliantie

dreamstime_m_16777622.jpg

De Statiegeldalliantie, het initiatief van Recycling Netwerk om het statiegeldsysteem uit te breiden, heeft inmiddels meer dan duizend leden.

Inzamelactie voor kerstverlichting bij tuincentra

christmas-2561850_1280.jpg

In opdracht van Stichting LightRec is Wecycle een campagne gestart om de inzameling van (kerst)verlichting te stimuleren.

Website over circulaire economie moet maakindustrie inspireren

Fotolia_162497307_S.jpg

Veel ondernemers uit de maakindustrie hebben gehoord over circulair ondernemen, maar welke kansen hen dit biedt en wat er bij komt kijken, is hen volgens FME en Koninklijke Metaalunie vaak niet bekend. Een nieuwe website moet daar verandering in brengen.

Feve start campagne voor meer glasrecycling

Recycling4_Feve.jpg

Met een nieuwe campagne wil brancheorganisatie Feve het aandeel glasverpakkingen dat gerecycled wordt in 2030 opkrikken naar 90 procent.

Derde Global Recycling Day richt zich op 'Recycling Heroes'

ranji_baxi_2.PNG

Met de onthulling van 'Recycling Heroes' als thema voor de derde Global Recycling Day wil Global Recycling Foundation mensen en activiteiten erkennen, die het belang van recycling laten zien in het creëren van een milieuvriendelijke planeet.

Wecycle zet online recyclecoach in voor consumenten

Blender.png

Met een nieuwe campagne van Wecycle helpt een recyclecoach consumenten op weg om hun AEEA correct in te leveren.

'Niet schoon, maar schijn'

niet schoon, maar schijn.jpg

Afgelopen zaterdag verscheen in verschillende landelijke kranten een advertentie om de effecten van een heffing op de import van brandbaar afval onder de aandacht te brengen.

Creatief bedankje voor inzameling lampen en armaturen

hedarbeeldNL.jpg

In 2018 brachten Belgen om precies te zijn 9.633.793 lampen en armaturen naar een inzamelpunt van Recupel. Om hen te bedanken en belonen voor hun inspanningen, lanceert de organisatie een nieuwe campagne.

Internationale e-wastedag hoopt consument bewust te maken

International-E-Waste_Social-Media_Forum_Grn_AW-e1560852354588.jpg

Op 14 oktober staat de wereld in het teken van AEEA om de dramatisch lage recyclingcijfers via publiekscommunicatie te verbeteren.