Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 111 items gevonden.

Sorteren op  

FNV: 'Tijd voor herbezinning op marktwerking in publieke sector'

Avri afvalinzameling.JPG

Een Noorse vuilnisophaaldienst in publieke handen, die goedkoper is en betere lonen oplevert. Volgens vakbond FNV is het een prachtig voorbeeld van het terugdraaien van marktwerking in de publieke sector die voor iedereen goed uitpakt.

Invallen ACM vanwege inkoopkartel herbruikbare afvalstoffen

image_filter.png

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft enkele weken geleden invallen gedaan bij verschillende inkopers van bepaalde herbruikbare afvalstoffen, omdat ze vermoedt dat ze in het geheim gezamenlijk verboden afspraken hebben gemaakt.

'Geen signalen over onrechtmatigheden bij AEB'

AEB-amsterdam-small_wikipedia.png

Het college van Amsterdam heeft geen signalen ontvangen over onrechtmatigheden bij AEB, zoals brandstichting en sabotage.

RWS-rietje van riet voldoet aan voedselveiligheid

Riet.jpg

Tijdens de Marktdag van Rijkswaterstaat (RWS) is Hollandsrietje gelanceerd, een initiatief van de RWS-business unit natuurlijk kapitaal. Dit rietje is verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2020.

Geen patroon in inbesteden door gemeenten

Fotolia_99268994_S.jpg

Van het totaal aan activiteiten in gemeenten wordt meer dan de helft volledig aanbesteed, 7 procent wordt volledig inbesteed en een aanvullende 9 procent wordt grotendeels inbesteed.

3,6 miljard euro subsidie naar SDE+-projecten

Fotolia_192667474_S.jpg

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft ruim 85 procent van de subsidieaanvragen voor hernieuwbare-energieprojecten tijdens de SDE+-voorjaarsronde 2018 goedgekeurd. Dit komt neer op 3.899 projecten, waarvan er 54 betrekking hebben op biomassa.

TLN wil dat appen achter stuur onmogelijk wordt

Arthur van Dijk TLN.jpg

Branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) roept vrachtauto- en telefoonfabrikanten op om appen achter het stuur technisch onmogelijk te maken. Tot dat zover is, moeten meer handhaving en hogere boetes ongelukken door appende chauffeurs helpen voorkomen.

6 miljard euro subsidie voor opwekken duurzame energie

cashbox-1642989_1280.jpg

In het najaar van 2018 ligt het subsidiebedrag van de stimuleringsregeling voor hernieuwbare energieproductie (SDE+) op 6 miljard euro. Dit geld is bestemd voor nieuwe projecten voor de opwekking van energie uit duurzame bronnen, waaronder zon, wind en biomassa.

Van Veldhoven ziet niets in landelijke boetes tegen zwerfafval

stientje-van-veldhoven-2.jpg

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Milieu beschouwt het opleggen van boetes voor het veroorzaken van zwerfafval als een bevoegdheid van gemeenten.

Nederlandse regering wil meer producentenverantwoordelijkheid

drs.-s.-van-veldhoven-5431-2.jpg

“Nederland wil fabrikanten verantwoordelijker maken voor het afval dat hun producten creëren. Dit is een van de stappen die we als regering gaan zetten naar een circulaire economie.” Dat zei staatssecretaris Van Veldhoven bij de opening van de Holland Circular Economy Week.

HVC onderzoekt collectief warmtenet in Zwijndrecht

Fotolia_79489868_S.jpg

Samen met de gemeente Zwijndrecht en de woningcorporaties Trivire en Woonkracht10 heeft HVC een intentieverklaring getekend om de haalbaarheid van een collectief warmtenet te onderzoeken.

Industrie haalt ruim 9 PJ extra energiebesparing

Fotolia_31450571_S.jpg

De energie-intensieve industrie heeft de gevraagde 9 Petajoule extra energiebesparing ruimschoots gehaald.

Hengelo wil circulair kantoormeubilair

Stadskantoor Hengelo.jpg

De gemeente Hengelo wil haar kantoren circulairder maken. Het gaat onder meer om de meubels, inrichtingsartikelen, huishoudelijke apparaten (met uitzondering van verlichting) en schoonmaakproducten.

Provincie Zuid-Holland wil sneller naar circulaire economie

provincie-zuid-holland.jpg

Samen met Zuid-Hollandse bedrijven en diverse universiteiten wil de provincie de overgang naar een circulaire economie versnellen.

33 miljoen euro extra subsidie voor energie-innovatie

cashbox-1642989_1280.jpg

Negen subsidieregelingen voor energie-innovatie zijn opengesteld. Hiervoor heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat dit jaar in totaal ruim 152 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld.

Langezaal mag hallen en buitenterrein als opslag gebruiken

Nadat afvalverwerker Langezaal vorig jaar akkoord kreeg om twee hogere schoorstenen te bouwen, mag het bedrijf nu het buitenterrein en de hallen 8 en 9 van perceel Industriestraat 3 als opslag gebruiken.

Drentse gemeenten willen van verantwoordelijkheid kunststof af

Kleurkader - Plastic-blik-drink - Scherm.png

De Vereniging van Drentse Gemeenten (VDG) vindt dat de verantwoordelijkheid voor het sorteren en vermarkten van plastic verpakkingen terug moet naar Nedvang en het Afvalfonds.

Veolia wil Van Scherpenzeel overnemen

fusie.jpg

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat na of Veolia Nederland de Van Scherpenzeel Groep over mag nemen. Belanghebbenden kunnen een week lang richting ACM reageren op het voornemen.

Overname TSR door Remondis geen bezwaar

remondis_containers.jpg

De Europese Commissie is akkoord met de overname van het aandeel Alfa Acciai in TSR. Daarmee heeft Remondis nu alle aandelen van de metaalrecycler in handen.

'Betoncentrale Almere veronderstelt omstreden overslaghaven'

Almerehaven.jpg

In Almere wordt getwijfeld aan de duurzaamheid van het project dat onlangs de Upcycle City prijs won. Ook wordt er gemord dat uitvoering van de plannen de uitbreiding van een overslagkade veronderstelt, waarvoor geen politieke steun is.

111 Results  │1  2  3  5  6  │    Volgende