Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 462 items gevonden.

Sorteren op  

Wat leert de mens nou echt?

paul van der linde 2018.jpg

Zijn de laatste ontwikkelingen rond PFAS, stikstof en wellicht ook het coronavirus lessen waar we echt wat mee gaan doen, of vervallen we weer in het oude 'consunogmerende' gedrag, zodra we deze problemen hebben opgelost?

Onderzoek naar uitstoot vuilniswagens

Fotolia_62558666_S.jpg

CBS, PBL en TNO hebben een methode ontwikkeld om per voertuig de vervuilende uitstoot te berekenen. De volgende stap is om de uitstoot van onder meer vuilniswagens te berekenen.

'Tijdelijk handelingskader PFAS moet snel aangepast'

Fotolia_21769275_S.jpg

Omdat het nog steeds niet mogelijk is om grond toe te passen in oppervlaktewater voor waterbouwkundige constructies of bij de verondieping van diepe plassen, pleiten verschillende organisaties voor een snelle aanpassing van het Tijdelijk Handelingskader voor PFAS.

Coronaprotocol voor sector transport en logistiek

Fotolia_89735533_S.jpg

In overleg met de rijksoverheid heeft de sector transport en logistiek een coronaprotocol opgesteld.

TLN-leden verwachten omzetverlies van 32 procent

infographic-TLN-Corona-V2-8-april-2020-1.jpg

De leden van brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) verwachten voorlopig een omzetverlies van 32 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, als gevolg van het coronavirus. Zo'n 20 procent denkt gedwongen afscheid van medewerkers te moeten nemen.

Minister verlengt verruiming rij- en rusttijden

drs.c.-van-nieuwenhuizen-wijbenga-5131.jpg

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten dat de verruiming van de rij- en rusttijden in verband met de coronacrisis tot tenminste 1 juni 2020 van kracht blijft.

De klopjacht op grondstoffen in de kwd-sector

paul van der linde 2018.jpg

Al een paar jaar is er een lichte spanning voelbaar tussen beleidsmakers en inzamelaars over de rol van de inzamelsector in de jacht op meer grondstoffen uit het kwd-afval. En soms leidt spanning tot het gewenste resultaat. Laat dat nu ook zo zijn.

Ziekenhuisafval mag tijdelijk anders worden verpakt

DSCN0002.JPG

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft bepaald dat ziekenhuisafval tijdelijk op een andere manier mag worden verpakt vanwege een tekort aan speciaal verpakkingsmateriaal bij ziekenhuizen.

Uitgebreidere impact assessment nodig voor afvaltransportbeleid

container-ship-596083_1280.jpg

Impact assessments worden vaak alleen gebruikt om te evalueren hoe succesvol een beleidsmaatregel is, maar voor afvaltransportbeleid zijn uitgebreidere assessments nodig waarin ook andere aspecten worden meegenomen.

FNV vreest voor veiligheid en gezondheid chauffeurs

Fotolia_89735533_S.jpg

Als de rij- en rusttijden worden verruimd, komt de veiligheid en gezondheid van chauffeurs in gevaar. FNV pleit ervoor om chauffeurs die nu zonder werk zitten, aan het werk te helpen.

Rij- en rusttijden tijdelijk versoepeld ook voor afvalvervoer

115480604_s.jpg

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft enkele onderdelen van de rij- en rusttijdenregeling versoepeld om de logistiek bij cruciale sectoren te versoepelen.

Minister wil snelle acties voor transportsector

Fotolia_89735533_S.jpg

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) dringt aan op "onorthodoxe" maatregelen om de transportsector te ondersteunen tijdens de coronacrisis.

Binnenlands afvalvervoer over weg daalt verder

P8102258.JPG

Voor het derde jaar op rij is de hoeveelheid afval die binnenlands vervoerd wordt gedaald. De totale hoeveelheid goederen die binnen onze grenzen over de weg wordt vervoerd, stijgt daarentegen sinds 2015.

Elektronische begeleidingsbrief voor afval is toe aan update

Vlag.jpg

Transport en Logistiek Nederland (TLN) wil de Elektronische Begeleidingsbrief Afvalstoffen (EBA) in overleg met gebruikers en marktpartijen gaan verbeteren.

Greenpeace: Italië moet stoppen met export van plastic afval

italy-924043_1280.jpg

Tweederde van de transporten met plastic afval die in de eerste negen maanden van 2019 vanuit Italië naar Maleisië werd gestuurd, kwam terecht in fabrieken die geen vergunning hebben voor het importeren en recyclen van buitenlands afval.

Eunomia benadrukt voordelen van elektrische vuilniswagens

elektrisch rijden.jpg

De inzet van elektrische vuilniswagens zou de uitstoot van koolstofdioxide verminderen, luchtvervuiling terugdringen en de kosten naar beneden brengen.

Transportondernemers vrezen chauffeurstekort

130819 bijlage3 nieuwe aardgas zijladers met chauffeurs.jpg

Het ondernemersvertrouwen in de sector transport en logistiek neemt af. De verwachtingen voor 2020 over omzet, personeelssterkte en investeringen zijn minder positief dan ze een jaar eerder waren voor 2019.

Prijs tachograafkaart toch weer omhoog

Fotolia_89735533_S.jpg

De prijs van een tachograafkaart is per 18 januari vastgesteld op 101 euro. Dit tot ongenoegen van brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN).

'Duurzamere transportbedrijven krijgen streepje voor'

Volvo FE Electric Van Kaathoven.jpg

De sector Transport en Logistiek moet dit jaar rekening houden met krimp, voorspelt ABN Amro in zijn jaarlijkse sectorprognose. Tegelijkertijd moet de sector meer doen om te verduurzamen.

Zes vuilniswagens op waterstof in Amsterdam

E-trucks Europe Groningen.jpg

In de gemeente Amsterdam gaan uiterlijk in 2021 zes waterstof-elektrisch aangedreven vuilniswagens rijden. Fabrikant E-trucks Europe zorgt voor de omzetting van deze wagens.

462 Results  │1  2  3  5  10  24  │    Volgende