Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 493 items gevonden.

Sorteren op  

Een heel gelukkig 2040

paul van der linde 2018.jpg

Back to the future, 2040; De wereld is drastisch veranderd. In plaats van investeren in welvaart, investeren we in welzijn en de term circulaire economie is geen hype meer, maar geïnstitutionaliseerd. We leven in een betekeniseconomie.

Afvaltransport met LZV's in de knel

LZV Area.jpg

De politie schrijft steeds vaker boetes uit aan afval(transport)bedrijven die rijden met langere en zwaardere vrachtautocombinaties (LZV's) met drie 40-kuubsafzetcontainers. Het is een hard gelag voor de bedrijven die in het verleden met de beste bedoelingen in een dergelijke configuratie investeerden.

ILT pakt notoire overtreders in goederenvervoer aan

DSC_0145.JPG

Een nieuwe puntensysteem moet de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) beter in staat gaan stellen om notoire overtreders in het goederenvervoer van de weg te halen en evenwicht in de markt te waardborgen.

Verschuiving afvaltransport van weg naar water?

weselblickvonrheinbruecke.jpg

De afvalbedrijven Attero, Irado en Renewi hebben aangegeven meer afvalstromen te willen gaan transporteren over het water in plaats van over de weg.

Gemeenten willen financiële ondersteuning voor zero-emissie

VDL e kraanwagen.jpg

De veertien gemeenten die in 2025 een zero-emissiezone in hun binnensteden willen invoeren, vragen om meer financiële ondersteuning van het Rijk.

ILT scherpt handhaving rij- en rusttijden aan

115480604_s.jpg

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ziet dat ondernemers en chauffeurs de wet blijven overtreden. Daarom heeft ze de handhaving bij de overschrijding van rij- en rusttijden in het wegvervoer en bij fraude met de tachograaf aangescherpt.

Vanaf 2025 zero-emissiezones in tenminste veertien steden

E-trucks Europe Groningen.jpg

Steden door het hele land voeren vanaf 2025 een zero-emissiezone in, zodat ze volledig schoon bevoorraad worden. Ondernemers, ook uit de afvalsector, kunnen met subsidie overstappen op schone voertuigen.

Nieuwe regeling voor meer schone vrachauto's

volvo-fe-electric-renewi-opladen-detail (2).jpg

Meer uitstootvrije vrachtauto's op de weg en een steun in de rug voor innovatieve Nederlandse ondernemers met een goed plan. Met dat doel heeft demissionair staatssecretaris Van Veldhoven een nieuwe ronde van de groene DKTI-innovatieregeling gepubliceerd.

Geest of letter

paul van der linde 2018.jpg

Wetgeving bevat regels, vormgegeven door zinnen, op hun beurt weer opgebouwd uit woorden en letters. Maar los van het letterlijke is er ook nog een context van wetgeving, het waarom van wetgeving, het doel van wetgeving ... zeg maar de geest. En soms wordt aan die geest voorbijgegaan.

Coulance voor beroepschauffeurs met aflopend rijbewijs

Fotolia_89735533_S.jpg

Beroepschauffeurs waarvan het rijbewijs en/of de code 95 afloopt tussen 1 december 2020 en 1 maart 2021 mogen in Nederland gewoon de weg op.

Een gezonde, bijna liefdevolle relatie

paul van der linde 2018.jpg

Het werkt privé net zo als in het 'zakelijke leven'. Een gezonde relatie is geven en nemen, begrip hebben en luisteren. En nog wat, maar dat geldt dan weer alleen privé.

Renewi verduurzaamt met elektrische Daf

2. DAF_CF_Electric_DC_FAN_Renewi (2).jpg

Renewi heeft de eerste Daf Fan CF Electric besteld bij Daf Trucks. Het gaat om een inzamelvoertuig met een korte wielbasis van 3800mm in combinatie met een GeesinkNorba GPM IV 21H25 achterlader en elektrisch aangestuurd kraakperssysteem.

ILT onderzoekt export van plasticafval naar Turkije

container-1611490_1280.jpg

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is bezig met een onderzoek naar de export van plasticafval en heeft hiervoor gegevens uitgewisseld met de bestemmingslanden Turkije, Maleisië en Vietnam.

Primeur voor Renewi in Amsterdam

volvo-fe-electric-renewi-amsterdam-fietsers (2).jpg

De eerste in serie geproduceerde zware elektrische truck van Volvo rijdt sinds kort in Amsterdam. Renewi haalt er bedrijfsafval mee op.

Mijmeren in de bergen

paul van der linde 2018.jpg

Geen vakantie met mijn gezin dit jaar, maar wel met zes vrienden het hooggebergte in. Al 25 jaar een traditie. Met verschillende klimkwaliteiten ben je dagelijks urenlang op jezelf aangewezen. Prima mogelijkheid dus om de ontwikkelingen in afvalland eens als een soort buitenstaander te beschouwen.

NNRD beste leerbedrijf in transport en logistiek

nnrd investeert in groei! 1.jpg

Afvalinzamelaar NNRD is door het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) verkozen tot Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek van 2020.

Cure en Cyclus gaan elektrisch

cure elektrische kraanwagen.jpg

Cure heeft zijn eerste elektrische kraanwagen voor het legen van ondergrondse en bovengrondse afvalcontainers in gebruik genomen. Cyclus gaat reinigingswerkzaamheden uitvoeren met vijf nieuwe, elektrische voertuigen.

Consultatie over regeling DKTI-transport

tyre-1535031_1280.jpg

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland nodigt ondernemers uit mee te doen met de internetconsultatie over de regeling Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport).

'Kosten wegvervoer stijgen met 1,1 tot 1,5 procent'

filename.jpg

Het totale kostenniveau in het wegvervoer is dit jaar nagenoeg gelijk geleven, maar volgend jaar verwacht onderzoeksbureau Panteia een stijging van ruim 1 procent.

Transportsector vraagt ondersteuning van overheid

Fotolia_89735533_S.jpg

Door de lagere omzet van transport- en logistieke bedrijven in het tweede kwartaal van 2020 en een verwachte daling van het aantal werknemers begin 2021 doet de sector transport en logistiek een dringend beroep op de overheid om hulp om werknemers tijdens de coronacrisis te behouden.

  │1  2  3  5  10  25  │    Volgende