Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 439 items gevonden.

Sorteren op  

'Inzameling bedrijfsafval onder neutrale vlag kan opgeschaald'

Green Collecting Haarlem1.jpg

Het inzamelen van bedrijfsafval onder een 'neutrale vlag' in binnensteden zorgt voor minder voertuigen in de stad, minder uitstoot van schadelijke emissies en is kostenefficiënter. Bovendien is het ACM-proof. Tijd om op te schalen dus, vindt Suez.

'Fileschade vrachtverkeer naar nieuw record'

Fotolia_70132083_L.jpg

TLN en evofenedex claimen dat het bedrijfsleven afgelopen jaar 1,4 miljard euro schade leed doordat vrachtauto's door files stilstonden of omreden. Volgens de vervoerdersorganisaties gaat het om de hoogste schade ooit en moet het kabinet in actie komen.

Aan de keukentafel

20171007_171532.jpg

Een klein land, mondiaal gezien. En dat kleine land heeft ook nog heel veel lagere overheden met een eigen visie en beleid op afval. Wat hieruit voortvloeit is een jungle aan verschillende scheidingsregels, waardoor de burger door al het plastic de aarde niet meer ziet.

Meer duidelijkheid over kostenontwikkelingen in wegvervoer

DSCN0014.JPG

Onderzoeksbureau Panteia heeft de kostenontwikkelingen in het wegvervoer van 2019 en 2020 in kaart gebracht. Voor het eerst is er nu één onafhankelijk rapport waar vervoerders én verladers (opdrachtgevers van vervoer) mee kunnen werken.

Hoe de eikenprocessierups in mijn bed belandde

1024px-Thaumetopoea_processionea,_closeup.JPG

Je kent het wel, een nieuwsitem dat je voor kennisgeving aanneemt, ook al komt het een jaar later in iets grotere vorm terug. Was de eikenprocessierups vooral een probleem van 'beneden de rivieren', dit jaar heeft hij ook de Randstad gevonden. Hoe de eikenprocessierups geen ver-van-mijn-bedshow is geworden.

Cure doet mee aan proef elektrische inzameling

Fotolia_54472596_S.jpg

Cure zal een nieuw elektrisch inzamelvoertuig, ontwikkeld door VDL Translift, gaan testen.

Transportkosten stijgen, prijzen blijven gelijk

Fotolia_78651473_S.jpg

De druk op de marges in de transportsector blijft groot. Terwijl de helft van de bedrijven kosten ziet stijgen, blijven prijzen meestal gelijk. Brandstofclausules in contracten kunnen uitkomst bieden.

Het is niet altijd wat je denkt

paul van der linde 2018.jpg

Afvalbranden, ze lijken steeds meer aandacht te krijgen. Feit is dat de branden vaak uitbreken bij afvalverwerkers, maar in veel gevallen ligt de oorzaak al eerder in de keten. Het is niet altijd wat je denkt.

Chauffeurs in het zonnetje

LOGO DVDVC.jpg

Sectorinstituut Transport en Logistiek organiseert op 12 december samen met werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV de Dag van de Vrachtwagenchauffeur.

Minister wil minder goederenvervoer over de weg

Afvalvervoer over water.jpg

Met een impuls van 40 miljoen euro voor goederenvervoer wil minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat een zogeheten 'modal shift' stimuleren. Dat kan een kans zijn voor de afvalsector.

The Power of Europe

paul van der linde 2018.jpg

Democratieën lijken af te brokkelen en te wankelen, of het nu de democratie in Nederland is of die van de Europese Unie. De voordelen van de EU herkennen we niet of zien we niet, de nadelen wel. En die worden, als het aan de sceptici ligt, sterk uitvergroot. Maar dankzij een verenigd Europa schiet Kroatië ons te hulp.

Ondernemers in transport en logistiek positiever

P8102259.JPG

De arbeidsmarkt in transport en logistiek blijft krap. Tegelijkertijd zijn ondernemers positiever over de omzetontwikkeling, personeelssterkte en bedrijvigheid.

Haken en ogen aan afvaltransport via binnenvaart

Afvalvervoer over water.jpg

Een proef waarbij HVC het transport van afval tussen de overslaglocatie in Zaandam en de AEC in Alkmaar over het water organiseerde, heeft uitgewezen dat dit niet rendabel is en te weinig milieuvoordeel oplevert.

Qantas zorgt voor eerste vliegtuigreis zonder afval

aircraft-537963_1280.jpg

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft naar eigen zeggen de eerste afvalloze vlucht uitgevoerd.

Duits wetsvoorstel wil vernietiging van retouren bemoeilijken

Svenja Schulze SPD.jpg

Nog deze maand komt Duits milieuminister Svenja Schulze met een wetsvoorstel om de vernietiging van online gekochte artikelen die worden teruggestuurd moeilijker te maken.

Duitse Groenen: verbod op vernietiging retouren

24491235_s.jpg

Retourstromen van consumenten mogen, als het aan de Groene Partij in Duitsland ligt, niet meer vernietigd worden.

Meer afval over het water

terneuzen-gent-canal-2825915_1280.jpg

In Nederland kan veel meer huishoudelijk afval over het water worden vervoerd naar verwerkers. Wegen worden zo ontlast en afvaltransporten worden duurzamer en mogelijk zelfs goedkoper. Bij een overstap naar de binnenvaart komt echter nogal wat kijken. Er zijn investeringen nodig en bij aanbestedingen moet meer aandacht voor logistiek komen.

Afvalinzamelvoertuigen in Helmond gaan op waterstof rijden

suez logo.jpg

Na Baetsen Groep en Cure Afvalbeheer gaat ook Suez inzamelvoertuigen inzetten die rijden op waterstof.

Een flinterdunne scheidslijn

Op sociale media reageer ik niet langer met het hieronder afgedrukte tekeningetjes op alle, in mijn ogen, discutabele en onterechte beweringen van circulaire activiteiten. Als ik alle verhalen moet geloven, is de aarde er al tien keer mee gered van de ondergang. De tekeningetjes kloppen niet helemaal, de waarheid ligt genuanceerder.

Loonkosten zetten transport onder druk

P8102259.JPG

Afgelopen jaar is voor de sector transport en logistiek geen goed jaar geweest en 2019 zal niet veel beter worden.