Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 481 items gevonden.

Sorteren op  

ILT onderzoekt export van plasticafval naar Turkije

container-1611490_1280.jpg

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is bezig met een onderzoek naar de export van plasticafval en heeft hiervoor gegevens uitgewisseld met de bestemmingslanden Turkije, Maleisië en Vietnam.

Primeur voor Renewi in Amsterdam

volvo-fe-electric-renewi-amsterdam-fietsers (2).jpg

De eerste in serie geproduceerde zware elektrische truck van Volvo rijdt sinds kort in Amsterdam. Renewi haalt er bedrijfsafval mee op.

Mijmeren in de bergen

paul van der linde 2018.jpg

Geen vakantie met mijn gezin dit jaar, maar wel met zes vrienden het hooggebergte in. Al 25 jaar een traditie. Met verschillende klimkwaliteiten ben je dagelijks urenlang op jezelf aangewezen. Prima mogelijkheid dus om de ontwikkelingen in afvalland eens als een soort buitenstaander te beschouwen.

NNRD beste leerbedrijf in transport en logistiek

nnrd investeert in groei! 1.jpg

Afvalinzamelaar NNRD is door het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) verkozen tot Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek van 2020.

Cure en Cyclus gaan elektrisch

cure elektrische kraanwagen.jpg

Cure heeft zijn eerste elektrische kraanwagen voor het legen van ondergrondse en bovengrondse afvalcontainers in gebruik genomen. Cyclus gaat reinigingswerkzaamheden uitvoeren met vijf nieuwe, elektrische voertuigen.

Consultatie over regeling DKTI-transport

tyre-1535031_1280.jpg

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland nodigt ondernemers uit mee te doen met de internetconsultatie over de regeling Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport).

'Kosten wegvervoer stijgen met 1,1 tot 1,5 procent'

filename.jpg

Het totale kostenniveau in het wegvervoer is dit jaar nagenoeg gelijk geleven, maar volgend jaar verwacht onderzoeksbureau Panteia een stijging van ruim 1 procent.

Transportsector vraagt ondersteuning van overheid

Fotolia_89735533_S.jpg

Door de lagere omzet van transport- en logistieke bedrijven in het tweede kwartaal van 2020 en een verwachte daling van het aantal werknemers begin 2021 doet de sector transport en logistiek een dringend beroep op de overheid om hulp om werknemers tijdens de coronacrisis te behouden.

Toenemende zorgen over batterijen in het afval

paul van der linde 2018.jpg

Het is al vaker in de aandacht gekomen, de vermaledijde maar o zo handige lithium-ionbatterijen, die in de verkeerde afvalstromen terechtkomen en verderop in de keten tot branden (kunnen) leiden. Het duiden van het probleem is eenvoudig, het oplossen helaas niet.

Problemen voor afvaltransport via LZV's

LZV Area.jpg

De politie schrijft steeds vaker boetes uit voor te lange afzetcontainers op langere en zwaardere vrachtautocombinaties (LZV's). Afvalbedrijven blijken daarvan vaak de dupe.

Air BP en Neste willen hoeveelheid biokerosine vervijfvoudigen

aircraft-537963_1280.jpg

De komende weken gaan Air BP en Neste biokerosine (SAF) leveren aan de luchthavens van Stockholm en Oslo. Beide bedrijven willen eind 2021 de hoeveelheid duurzame vliegtuigbrandstof vervijfvoudigen ten opzichte van 2019.

Onderzoek naar waterstof voor duurzamere vuilnisauto's

E-trucks Europe Groningen.jpg

De gemeente Amsterdam ontwikkelt in samenwerking met AEB en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) in 2021 een proeftuin waarin met vuilnisauto's op waterstof wordt geëxperimenteerd.

Wat nou, marktfalen?

paul van der linde 2018.jpg

De afvalsector is zeer sterk gereguleerd, de overheid heeft een stevige vinger in de pap. Maar soms stopt zij haar hele hand erin, waardoor de speelruimte van de markt wordt beperkt. Het moet maar eens gezegd worden. De private inzamelaars worden steeds verder teruggedrongen in hun markt. Op basis van onterechte argumentatie.

Eerste elektrische kraanwagen voor Rotterdam

VDL e kraanwagen.jpg

Rotterdam heeft een primeur. In een pilot gaat de gemeente de eerste elektrische kraanwagen voor ondergrondse containers testen.

EU exporteert meer plasticafval naar Maleisië en Turkije

104004538_s.jpg

Door het importverbod van China op diverse soorten vast afval exporteren EU-lidstaten vooral meer recyclebaar afval naar Maleisië en Turkije. Het gaat hierbij vooral om plasticafval. Het opk gaat vooral naar India.

Evoa blijft na 2020 van toepassing op Noord-Ierland

brexit-1478565_1280-2.jpg

Na 31 december 2020 moet Noord-Ierland worden behandeld alsof het een EU-lidstaat is wanneer het afvaltransporten betreft.

Vrachtwagenheffing weer stap dichterbij

tyre-1535031_1280.jpg

Het kabinet heeft ingestemd met het wetsvoorstel vrachtwagenheffing. Het gemiddeld tarief wordt 14,9 eurocent per kilometer.

Corona de ultieme testcase voor verenigingen?

paul van der linde 2018.jpg

Toegevoegde waarde die uitstijgt boven wat bedrijven zelf kunnen, daar gaat het in wezen om bij branche- en ondernemersverenigingen. De laatste jaren buigen verenigingen zich steeds vaker over de vraag wat die toegevoegde waarde is om zo de organisatie in te richten dat zij flexibel is en zich snel kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. Corona lijkt de ultieme testcase.

Minister draait verruiming rij- en rusttijden terug

115480604_s.jpg

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft laten weten dat de verruiming van de rij- en rusttijden in verband met de coronacrisis per 1 juni 2020 wordt teruggedraaid.

Wat leert de mens nou echt?

paul van der linde 2018.jpg

Zijn de laatste ontwikkelingen rond PFAS, stikstof en wellicht ook het coronavirus lessen waar we echt wat mee gaan doen, of vervallen we weer in het oude 'consunogmerende' gedrag, zodra we deze problemen hebben opgelost?

  │1  2  3  5  10  25  │    Volgende