Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 1637 items gevonden.

Sorteren op  

Engelse tasjestax verdubbelt op 21 mei, en voor alle winkeliers

18e24ed36b3b5f9540afcbc7a92b2e43_L.jpg

Geen 5 maar 10 pence aan belasting moeten Engelsen in alle winkels gaan betalen voor eenmalige plastic draagtassen.

Hoe de pet-industrie CO2 uitstoot kan verlagen

Fotolia_41902409_S.jpg

Meer recycled content gebruiken is één van de opties waarmee producenten van pellets voor pet-flessen hun koolstof footprint kunnen verlagen.

Sabic sluit aan bij convenant Schone Schelde

131223460_s.jpg

Sabic in Bergen op Zoom heeft het convenant Schone Schelde ondertekend, waarmee zwerfvuil in en rond de rivier wordt aangepakt.

DS Smith lanceert Circular Design Metrics

DS-Smith-Design.png

Leverancier van golfkartonnen verpakkingen DS Smith heeft een tool ontwikkeld waarmee afnemers de circulariteit van hun verpakkingen kunnen beoordelen. Een primeur in de sector, claimt het bedrijf.

Amsterdamse PvdD wil opruimplicht voor bedrijven

takahiro-sakamoto-shtslUvi64Y-unsplash.jpg

Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, worden horeca en supermarkten in Amsterdam verantwoordelijk voor het opruimen van zwerfafval in hun omgeving.

75 procent minder verspilling met statiegeldsystemen

dreamstime_m_16777622.jpg

Als alle Europese lidstaten statiegeld zouden invoeren, zouden er per jaar 31 miljard minder flessen en blikjes worden weggegooid.

Nen lanceert normcommissie 'Plastics in het milieu'

Fotolia_51671482_S.jpg

Nationaal en internationaal zijn nog weinig normalisatiestandaarden opgesteld, specifiek voor plastics in het milieu. De nieuwe normsubcommissie 'Plastics in het milieu' moet hieraan bijdragen.

Gedroomde voorzitter voor Afvalfonds Verpakkingen?

Cees de Mol van Otterloo _PNB6638.jpg

Cees de Mol van Otterloo wordt de nieuwe voorzitter van het Afvalfonds Verpakkingen. Hij volgt daarmee Bert Roetert op, die in 2018 voorzitter werd van het Afvalfonds.

'80 procent recycling voor aluminium in 2025 wenselijk'

29947996_s.jpg

Een recyclingpercentage van 80 procent voor aluminium verpakkingen in 2025 is haalbaar en wenselijk, vindt demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Voor ferro-metalen verpakkingen wil ze 94 procent als minimum vastleggen.

Update voor recyclecheck flexibele kunststof verpakkingen

Fotolia_49382063_S.jpg

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) heeft een nieuwe versie van de Recyclecheck Flexibele Kunststof Verpakkingen gepubliceerd. Deze update vindt jaarlijks plaats op basis van ontwikkelingen in de keten en vragen van gebruikers.

De opmars van plastic afvalvangers

Allseas Catchy in gebruik 01.jpg

De Nederlandse waterwegen en oevers zitten vol zwerfafval en dan vooral plastic. Hoe erg is het precies? Een tiental plastic afvalvangers moet daar meer licht op werpen. Hoe succesvol zijn ze? En kunnen we nog wat met al dat opgeviste afval? Duidelijk is dat er meer wegen naar Rome leiden.

CPI richt zich op hoogwaardige recycling voedselverpakkingen

Fotolia_177296626_S.jpg

Om een goede recycling van plastics te garanderen, moeten nieuwe en milieuvriendelijke sorteer- en recyclingtechnologieën worden ontwikkeld. Hiervoor heeft Circular Plastics Initiative (CPI) een nieuw project opgericht.

Composteerbare koffiepads en theezakjes dit jaar te koop

113263672_l.jpg

De koffie- en theebranche gaat op korte termijn op landelijke schaal composteerbare koffiepads en theezakjes op de markt brengen, zodat ze voortaan bij het gft kunnen.

Nieuwe uitvoeringsorganisatie voor Nederlands statiegeldsysteem

SK Raymond Statiegeld 08.JPG

Statiegeld Nederland is de uitvoeringsorganisatie voor het nieuwe statiegeldsysteem. Raymond Gianotten is benoemd tot directeur.

Beter afvalbeheer op boten om visnet-afval te voorkomen

Fotolia_40678785_S.jpg

Het aanspoelen van visnetten op stranden kan grotendeels voorkomen worden door het afvalbeheer aan boord van bodemtrawlers verder te verbeteren.

EC onderzoekt betere bescherming mariene milieu

Fotolia_125820453_S.jpg

De Europese Commissie gaat onderzoeken hoe EU-lidstaten het mariene milieu beter kunnen beschermen. De roadmap die hiervoor is opgesteld, staat nu open voor feedback.

Bazelconventie start met projecten tegen plasticafval

67667214_s.jpg

De Conventies van Bazel, Rotterdam en Stockholm en het Basel Convention Plastic Waste Partnership gaan van start met 50 proefprojecten om de vervuiling door plasticafval aan te pakken.

Pleidooi voor wereldwijde overeenkomst tegen afval op zee

Fotolia_125820453_S.jpg

Zwerfafval en plastic in de zee vormen een wereldwijd probleem, dat ook wereldwijd gezamenlijk en gecoördineerd moet worden aangepakt. Hiervoor pleiten de milieuministers van Duitsland, Ecuador, Ghana en Vietnam.

'TerugBezorgd' wint Packathon 2021

Plastic Soup Surfer.JPG

Met een slim idee voor een herbruikbare verpakking voor thuisbezorgmaaltijden hebben vier studenten een ontwerpwedstrijd voor duurzame verpakkingen gewonnen.

Veel plastic in Limburgse rivieren

Fotolia_200491985_S.jpg

Het Waterschap Limburg doet onderzoek naar de hoeveelheid zwerfafval in de rivieren de Geul en de Roer. Meer dan de helft blijkt uit plastic te bestaan.

  │1  2  3  6  12  29  82  │    Volgende