Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 318 items gevonden.

Sorteren op  

'EU-lijst met scheepswerven lijkt op protectionisme'

31561053614_86e1aeeba1_k.jpg

Van de 26 scheepswerven die de EU heeft goedgekeurd, zijn er slechts negen open om schepen te recyclen. De internationale redersvereniging Bimco vindt dat deze EU-lijst lijkt op protectionisme.

Samenpersen afval leidt tot afvoer minder containers

dreamstime_204097.jpg

Door de inzet van een mobiele kraan die het afval samenperst, voert kringloopbedrijf 'n Roondgaank jaarlijks niet 700 containers maar 400 containers af.

Woningcorporaties: huidige asbestbeleid niet realistisch

dreamstime_m_4684856.jpg

Wonen en werken in een huis met asbest en het verwijderen van asbestdaken leveren veel minder risico's op dan tot nu toe werd gedacht. Niet alleen zijn de risico's veelal verwaarloosbaar, ook beschermingsmiddelen zijn niet noodzakelijk.

Onderzoek naar dumpingen asbesthoudend materiaal

Fotolia_48282820_M.jpg

Er komt een onderzoek vanuit de regering met de omgevingsdiensten uit Noord-Brabant en Drenthe naar welk asbesthoudend materiaal wordt gedumpt.

177.000 tegels uit Nijmeegse tuinen vervangen door groen

Fotolia_116079062_S.jpg

Via 'Operatie Steenbreek' zijn dit jaar in Nijmegen 177.000 tegels uit tuinen vervangen door groen. Dat meldt natuurcentrum De Bastei, dat zich sterk maakt voor het vergroenen van de Gelderse stad.

Afspraken over EU-wetgeving scheepsafval

dreamstime_s_25634090 zwerfvuil zee.jpg

Het Europees Parlement en EU-landen hebben afspraken gemaakt voor nieuwe wetgeving over scheepsafval. Noorwegen wil intussen plastic zwerfval op zee verder tegengaan met een wijziging in het Verdrag van Bazel, wat op afkeuring kan rekenen van Fead.

27,2 miljoen euro om asbest in Vlaanderen te verwijderen

Anthophyllite_asbestos_SEM.jpg

De Vlaamse regering biedt haar burgers financiële steun om asbest uit hun woningen te verwijderen. In totaal wordt 27,2 miljoen euro vrijgemaakt, onder meer voor de asbestinzameling op recyclageparken. Go4Circle is blij met dit plan.

Attero mag nieuwe stortlocatie aanleggen

logo stortplaats.jpg.jpg

Het verzoek van Attero Noord om een nieuwe stortlocatie in Wijster aan te leggen, is goedgekeurd door de Gedeputeerde Staten van de Provincie Drenthe.

'Voldoende capaciteit in EU voor scheepsrecycling'

container-2437260_1280.jpg

De werven voor scheepsrecycling die de EU heeft goedgekeurd, hebben voldoende capaciteit om de schepen die onder een EU-vlag varen te recyclen.

Vink: 'Opgeslagen kunstgrasvelden zorgen niet voor milieuschade'

Kunstgrasmatten.jpg

Bij de opslag en recycling van kunstgrasvelden in Barneveld overtreedt Vink geen milieuregels en brengt ze het milieu geen schade toe. Dat stelt het recyclingbedrijf in een persbericht.

PvdD en SP Brabant stellen vragen over kunstgrasrecycling

Frank Wassenberg.jpg

Tweede Kamerlid Frank Wassenberg (PvdD) heeft vragen gesteld over de illegale praktijken rondom recycling van kunstgras. De SP-fractie van de Provincie Brabant wil dat Gedeputeerde Staten (GS) samen met de gemeente Dongen de impasse rond de handhaving van Tuf Recycling in Dongen doorbreekt.

'Recyclingbedrijven kunstgras overtreden structureel regels'

Kunstgrasmatten.jpg

De bedrijven Tuf en Vink, die zich als enige in Nederland bezighouden met de recycling van kunstgrasvelden, overtreden structureel verschillende wettelijke bepalingen en milieuregels. Dit stelt televisieprogramma Zembla.

GroenLinks: 'Verbied vernietigen nieuwe producten'

_32A4125V1 (1).jpg

Tijdens het algemeen overleg Circulaire Economie pleit GroenLinks voor een verbod op het vernietigen van nieuwe en ongebruikte producten. Recycling Netwerk grijpt het debat aan om aandacht te vragen voor het protocol voor de bepaling van het recyclingpercentage van kleine flessen.

Grote verschillen in tarieven voor storten bouwafval

Fotolia_54165032_S.jpg

Voor het storten van 1 kubieke meter steenpuin moeten inwoners van de Limburgse gemeente Mook en Middelaar bijna 250 euro betalen, terwijl bewoners van nabijgelegen gemeenten Weert en Nederweert dit afval gratis storten.

Uitbreiding convenant reiniging teerasfalt

asphalt-1180599_1280.jpg

Als vierde bedrijf heeft A. Jansen Recycling uit Son het Convenant Thermische Reiniging getekend.

Epe wil afvalscheiding op scholen bevorderen

dreamstime_6553607.jpg

Mede op verzoek van veel leerlingen wil de gemeente Epe dat scholen afval gescheiden kunnen aanbieden.

Grapperhaus ziet geen duidelijk oorzaken afvaldumping

Fotolia_27097366_S.jpg

Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft geen duidelijk zicht op de oorzaken van afvaldumping in de buitengebieden.

Sanering voormalige vuilstort Woltersum door chemisch afval

Fotolia_198900531_S.jpg

De provincie Groningen en de gemeenten Groningen en Ten Boer willen de voormalige vuilstort in Woltersum saneren. Hier bevindt zich zo'n 11 kton chemisch afval.

Van Veldhoven: 'Streng optreden tegen hardleerse Brzo-bedrijven'

drs.-s.-van-veldhoven-5431-2.jpg

Er moet apart toezicht en handhaving gelden voor bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen en willen en wetens niet aan de regels voldoen. Dat heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat aangekondigd.

Nederlands stortbeleid in kaart gebracht

20170522-002.jpeg

Nederland heeft nog maar een handjevol operationele stortplaatsen, maar ook daarin zijn er uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen nodig.