Het bericht kan niet worden gevonden.

Nieuwsoverzicht


Er zijn 25043 items gevonden.

Sorteren op  

'Tauw-procedé voldoet aan uitloogcriteria'

image_filter.png

Tauw heeft het proces EquiAsh ontwikkeld om bodemas op te werken als grondstof voor de bouw. Uit een experiment met dit proces blijkt dat de bodemas voldoet aan de Nederlandse uitloogcriteria voor een vrij toepasbaar bouwmateriaal.

NVRD uit zorgen over Lap en matrasketen

Fotolia_30708701_S.jpg

De NVRD vindt dat het Landelijk afvalbeheerplan (Lap) moet worden omgebouwd tot een circulaire grondstoffenplannen. De vereniging heeft verder zorgen over de wijze waarop de vrijwillige producentenverantwoordelijkheid voor matrasproducten tot stand dreigt te komen.

Nen legt eisen voor circulair textiel vast

clothes-166848_1920.jpg

Met de lancering van de Nederlands Technische Afspraak (NTA) Circulair Textiel legt het Nederlands Normalisatie-instituut Nen afspraken voor circulair textiel vast.

Week van de Veiligheid in teken van afstand houden

Cartoon-AfstandHouden1.jpg

Van 2 tot en met 5 juni vindt de Week van de Veiligheid 2020 plaats. Op diverse locaties vragen organisaties in de afvalbranche extra aandacht voor veilig en gezond werken.

Verbruik van hernieuwbare energie groeit met 16 procent

Fotolia_31450571_S.jpg

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2019, vergeleken met een jaar eerder, met 16 procent gegroeid naar 181 petajoule (PJ). Deze toename werd voor ruim de helft veroorzaakt door een groter verbruik van biomassa.

Ook aandeelhouders keuren verkoop Viridor goed

Fotolia_201077252_S.jpg

De aandeelhouders van het Britse Pennon Group hebben de verkoop van het afvalbedrijf Viridor aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts (KKR) goedgekeurd.

Minister draait verruiming rij- en rusttijden terug

115480604_s.jpg

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft laten weten dat de verruiming van de rij- en rusttijden in verband met de coronacrisis per 1 juni 2020 wordt teruggedraaid.

Europese taxonomie neemt volgende horde

20191008_EP-092287C_EGZ_083_RESIZED_L.JPG

De commissies milieu (Envi) en economische zaken (Econ) van het Europees Parlement hebben ingestemd met de regels die investeringen in de EU als duurzaam aanmerken: de zogeheten groene taxonomie.

Renewi maakt balans op na eerste corona-maanden

Renewi Circulaire Rolcontainers.jpg

De coronacrisis heeft zich de afgelopen maanden laten voelen bij Renewi. Hoewel het bedrijf alle 200.000 klanten kon blijven bedienen, zag het de volumes ingezameld afval afnemen en de inkomsten uit recyclaat dalen.

Overheid in gesprek over compensatie afvalinzameling

minister-ollongren-vert-3.jpg

De komende tijd maakt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties compensatieafspraken met medeoverheden vanwege de coronacrisis. Het gaat hierbij onder meer over afvalinzameling.

Steun voor sociale werkbedrijven tijdens coronacrisis

tanark1.jpg

Het kabinet stelt 90 miljoen euro extra beschikbaar aan gemeenten voor de sociale werkvoorziening.

Voorstel voor VN-klimaattop in november 2021

logo_vn.jpg

De klimaattop van de Verenigde Naties vindt in november 2021 plaats. Dat is althans het voorstel van organisator Verenigd Koninkrijk.

Alliantie voor circulaire werk- en veiligheidsschoenen

dreamstime_m_15925172.jpg

Concurrenten Emma Safety Footwear en Allshoes Safety Footwear gaan samen met specialist in urban mining FBBasic de Circular Footwear Alliance vormen.

Veertien startups werken aan 'opgaven van de toekomst'

69006446_s.jpg

Verschillende overheidsinstanties hebben veertien startups geselecteerd om aan de slag te gaan met 'de opgaven van de toekomst', zoals het circulair benutten van afval.

Hester Klein Lankhorst naar Afvalfonds Verpakkingen

GS_HESTER 008.jpg

Het Afvalfonds Verpakkingen versterkt haar directieteam met Hester Klein Lankhorst. Per 1 augustus aanstaande bestaat de directie hiermee uit Cees de Mol van Otterloo, Hester Klein Lankhorst en Jeroen Kluiters.

Meeste milieu-uitgaven naar afvalverwerking

Fotolia_54363060_S.jpg

De totale milieu-uitgaven bedroegen in 2017 18,3 miljard euro, dat is 2,5 procent van het BBP. Het meest ging naar de afvalinzameling en -verwerking: 1,1 procent.

VK verbrandt voor het eerst meer restafval dan dat het stort

zavin kijkglas190504.jpg

Britse AEC's hebben afgelopen jaar 12,6 Mton restafval verbrand. Dat is 9,9 procent meer dan in 2018, toen 11,5 Mton restafval werd verbrand.

EC presenteert coronaherstelplan voor EU

P041894-958434.jpg

De Europese Commissie (EC) wil 750 miljard euro lenen om de economische gevolgen van de coronacrisis te bestrijden en tegelijkertijd de EU te verduurzamen. Vooralsnog sluimert echter het gevaar dat dit geld naar vervuilende delen van de economie gaat.

Interventies nodig om afvalscheiding in hoogbouw te verbeteren

1280px-Nijmegen_Dukenburg,_hoogbouw_Lankforst.jpg

Een gfe-container, bewonerscommunicatie en eventueel een gfe-bakje in de keuken zorgen voor een succesvolle invoering van brongescheiden gfe-inzameling in de hoogbouw. Wel zijn aanvullende interventies nodig.

Milieu Service Nederland neemt Drieco Archiefvernietiging over

Fotolia_89280413_M.jpg

Milieu Service Nederland neemt het Amsterdamse bedrijf Drieco Archiefvernietiging over.

25043 Results  │1  2  3  9  38  211  1253  │    Volgende