Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 17 maart 2011

Ondergrondse 'Ecopack 6' pers voor Concertgebouw

Ecovision - onderdeel van Icova-Shanks - heeft de ontwikkeling van de Ecocassette en de ondergrondse Ecopersen met 3 en 4 kubieke meter inhoud (Ecopers I, II en III), doorgezet naar een grotere versie: de Ecopack 6.

Ecovision 5.jpgVan de persen met 3 en 4 kubieke meter inhoud zijn er vele honderden geleverd aan onder andere stadsdelen in Amsterdam, grote restaurantketens, maar ook richting het buitenland, zoals Israël. De grotere versie heeft een inhoud van zes kubieke meter en heeft een hefkantelinstallatie voor 240 en 660 Liter rolcontainers. Het door Ecovision ontworpen innovatieve product, de Ecopack 6, is tot stand gekomen door goed te luisteren naar de wensen en eisen van onze klanten. Er is namelijk een stijgende behoefte aan grotere ondergrondse persen. De Ecopack 6 met haar grotere inhoud voldoet aan deze trend. Restafval wordt erin gecomprimeerd, waardoor er een zeer efficiënte wijze van afvalinzameling ontstaat. Een uitermate duurzame oplossing voor onze klanten. De eerste klant waar deze noviteit geplaatst is, is het Concertgebouw in Amsterdam.

Ruimte voor afval
Inmiddels zijn er diverse nieuwe opdrachten geplaatst door organisaties voor de levering van de Ecopack 6. Naast een efficiënte oplossing voor de klant biedt de Ecopack 6 eveneens een zeer verantwoord straatbeeld, omdat de schaarse ruimte in een drukke stad op een bijzonder aangename manier wordt ingevuld. Ecovision creëert dan ook ruimte voor afval.
De Ecopers III is specifiek voor de gemeentelijke markt. Hij past in de meeste bestaande ondergrondse putten en kan vijf tot tienmaal zoveel afval per lediging verwerken ten opzichte van de conventionele ondergrondse contaners. Tevens beschikken deze Ecopersen over de meest geavanceerde software- en communicatie systemen die onder andere met de volgende zaken kunnen worden uitgerust: toegangscontrole, stortingsregistratie, storingsmeldingen, routeoptimalisatie, vulgraadweergave, volmeldingen en aantal stortingen. Kortom een perfect systeem dat aansluit op de huidige duurzame manier van inzamelen. Naast het inzamelen van bedrijfsafval en huishoudelijk afval, worden de Ecopersen nu ook ingezet voor kunststofinzameling in bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam, Hoofddorp en Heemskerk.


Vakblad Afval! februari 2011 (nummer 1)


Auteur: Lydia de Leeuw