Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 19 augustus 2013

Nihot Recycling Technology in handen van Bulk Handling Systems

Nieuw perspectief voor Nihot door overname

Bulk Handling Systems (BHS), gevestigd in Eugene, Oregon, VS, heeft Nihot Recycling Technology B.V. (Nihot) overgenomen. Nihot is gevestigd in Amsterdam en is marktleider in het ontwerpen en produceren van luchttechnologieën voor de scheiding, opwerking en recycling van een breed scala van afvalstoffen naar secundaire grondstoffen en brandstoffen.

BHS Casepak 2.jpgBHS – Casepak van Bulk Handling Systems.

“We zijn zeer verheugd om Nihot te verwelkomen in de BHS familie van bedrijven”, vertelt Steve Miller, CEO van BHS. “Na een jarenlange samenwerking met Nihot, heb ik veel respect gekregen voor de mensen in het bedrijf en de kwaliteit van hun producten. Zij zijn de besten in hun vakgebied en deze nieuwe relatie zal de geïntegreerde oplossingen die BHS haar klanten biedt verder versterken.” Cees Duijn, directeur van Nihot voegt daaraan toe: “BHS en Nihot zijn beide bedrijven die kwaliteitsproducten op het hoogste niveau vervaardigen. De combinatie van onze technologieën, de verbreding van het productaanbod, de wereldwijde referenties en expertise zal elke tak van onze bedrijven verder versterken en verbeteren. Nihot is enthousiast om deel uit te gaan maken van de BHS Group, waardoor de verdere groei van onze bedrijven de komende jaren is gewaarborgd.”

Op basis van haar eigen productrange in combinatie met luchttechnologie van Nihot en NRT optische scheidingstechnologie, levert BHS geïntegreerde turnkey oplossingen voor de recycling van huishoudelijk afval, bedrijfsafval en verpakkingsmaterialen, papier en karton, waste to energy, biomassa en compost en bouw- en sloopafval.

Bulk Handling Systems (BHS)

Newby system running.jpgHet BHS - Newby-systeem in werking.

BHS is een van de marktleiders op het gebied van het ontwerpen, produceren, leveren en installeren van gepatenteerde zeeftechnologie, systemen en turnkey recyclinginstallaties voor de afval- en recyclingindustrie, met de focus op het produceren van brandstof uit afval. Klanten over de hele wereld kiezen voor BHS vanwege de ervaring, toewijding, innovatieve technologie, kwaliteit en duurzaamheid van de systemen van BHS en de onovertroffen klantenservice. BHS heeft een aantal van de grootste en meest duurzame recyclinginstallaties in de wereld gerealiseerd. De installaties kenmerken zich door een hoge verwerkingscapaciteit, recyclingrendement en hoge scheidingsresultaten. De overname van Nihot geeft BHS een nog bredere kennis en versterkt daardoor haar voorsprong om innovatieve oplossingen aan haar klanten te presenteren.

BHS levert gepatenteerde zeeftechnologie, die onder meer bestaat uit een bag breaker, een debris roll screen, een DRS glass breaker, polishing screen, OCC separator, NewSorter en een de-inking screen. Verder heeft BHS naast Nihot ook strategische belangen in National Recycling Technologies (NRT) optische sorteertechnologie uit Nashville Tennessee (VS) en Zero Waste Energy (ZWE) anaerobe vergisting en compostering uit Lafayette Californië (VS).

Nihot Recycling Technology B.V.

27119 - Shanks - DDS 1400 + SDS 1200.JPG

27142 - Kuusakoski - DDS 800 + DDS 1200.JPG

Met de systemen van Nihot kunnen diverse kwaliteiten afval gescheiden worden.

Nihot Recycling Technology B.V. (Nihot) is gevestigd in Amsterdam en werd opgericht in maart 1945. Nihot is marktleider in luchttechnologieën met meer dan vijfhonderd operationele referenties. Onze luchtscheidingstechnologieën worden gebruikt om diverse kwaliteiten afval, zoals huishoudelijk afval, bedrijfsafval, bouw- en sloopafval en biomassa te scheiden. De systemen van Nihot staan wereldwijd bekend om hun kwaliteit, betrouwbaarheid en hoge scheidingsrendement. Nihot levert windshifters, drum-separatoren, roterende afscheiders en filmvacuümsystemen. Deze producten worden met name toegepast voor de scheiding en/of opwerking van huishoudelijk afval, bedrijfsafval, bouw- en sloopafval, brandstoffracties uit afval (RDF en SRF), compost, biomassa, afvalhout, verbrandingsslakken, elektronicaschroot (AEEA of WEEE), verpakkingsmateriaal en glas.

 

 


Vakblad Afval! juni 2013 (nummer 5)