Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 18 oktober 2022

Vakbeurs Recycling focust op sloopafval- en kunststofrecycling

Op 15, 16 en 17 november 2022 vindt het vakevenement voor de afval- en recyclingsector plaats in Evenementenhal Gorinchem. Vakbeurs Recycling vormt een platform waar vraag en aanbod samenkomen op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement.

Samen met partners uit de markt wordt drie dagen lang een kennisprogramma vormgegeven, waarvan de eerste thema’s bekend zijn. Beursorganisator Easyfairs bouwt daarmee aan een uniek nationaal event, waarbij alles voor de afvalprofessional samenkomt op één beursvloer en op één gevestigd moment in de agenda.

Aandacht voor afvalmanagement

Vakbeurs Recycling maakt de komende jaren van afvalmanagement een belangrijk speerpunt op de agenda. De overheid stelt ambitieuze circulaire doelstellingen, waaraan de sector alleen kan voldoen als er wordt samengewerkt aan doelen rond het zuinig omgaan met grondstoffen en slim omgaan met afvalrecycling. De gemeenten, industrie en het mkb met specifieke afvalvraagstukken kunnen zich tijdens Vakbeurs Recycling laten inspireren tijdens de kennissessies en best practices via het beursprogramma, dat onder andere wordt vormgegeven door Renewi, Rova, Milgro en Envaqua op dinsdag 15 november. Daarnaast bekleedt Afvalgids centraal op de beursvloer het ‘Match & Meet Point’, waar bezoekers met specifieke afvalstromen aan de juiste specialistische exposanten gekoppeld kunnen worden voor een advies.

Sloop en recycling

In 2050 moet Nederland een volledig circulaire bouweconomie hebben. Circulair slopen is dan ook een onderwerp dat de nodige aandacht vraagt. Hoe zorgen we dat gebruikte grondstoffen op een kwalitatieve manier hergebruikt worden in nieuwe projecten? Hoe blijven we zo veel mogelijk weg van nieuwe materialen? Maar ook hoe we bijvoorbeeld moeten omgaan met ernstig vervuild sloopafval, bijvoorbeeld Chroom-6? Ook het Recyclingsymposium vindt woensdagochtend 16 november plaats, voorafgaand aan de beurs. Onder andere BRBS Recycling, Veras, Envaqua, Purified Metal Company en Van Meijel geven praktische handvatten en maken de circulaire economie toegankelijk.

Kunststofrecycling

Al vele jaren is er veel te doen rondom kunststof en recycling, maar er moet nog veel gebeuren. De verpakkingsindustrie blijft groeien, maar hoe kunnen recyclers deze groei blijven opvangen? Het verhogen en garanderen van de inzamelkwaliteit van kunststof is belangrijk. De gevolgen van de vervuiling voor het klimaat en onze leefomgeving zijn enorm. Reden te meer om de dilemma’s met elkaar bespreekbaar te maken en tijdens Vakbeurs Recycling gezamenlijk stappen te zetten richting een oplossing. Op donderdag 17 november geven NRK, Wageningen Food & Biobased Research, Bollegraaf en TNO een realistische kijk op de situatie en gaan ze graag het gesprek aan met de toehoorders om een verbeteringsslag te kunnen maken.

Vakbeurs Recycling

Vakbeurs Recycling is een toonaangevend vakevenement waar ruim 4.500 afvalprofessionals de innovaties, diensten en producten op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement zien, voelen en ervaren bij 150 exposanten. De beurs staat bekend om haar laagdrempeligheid, het gastvrije ontvangst met gratis toegang en catering. Op 15, 16 en 17 november 2022 vindt Vakbeurs Recycling plaats in Evenementenhal Gorinchem.

Met registratiecode 2641 kunnen gratis tickets worden aangevraagd via www.vakbeursrecycling.nl.


Vakblad Afval! oktober 2022 (nummer 6)