Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 13 november 2023

VolloV: 'Better World Solutions'

VolloV, een nieuw, innovatief en dynamisch bedrijf, houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van boven- en ondergrondse inzamelcontainers. Traditionele modellen voor alle bekende grondstoffen, zoals de markt deze al sinds jaar en dag kent, maken deel uit van het leveringsprogramma. Maar VolloV heeft ook een nieuw, gepatenteerd model ondergrondse inzamelcontainer ontwikkeld.

Door de unieke cilindrische vorm kan de VolloV Fox beter geleegd worden.

Naast het leveren van de zogenaamde ‘hardware’ biedt VolloV een totaalpakket aan diensten die
gerelateerd zijn aan het product. Dit doen we in samenwerking met twee andere gerenommeerde bedrijven, die deze activiteiten in opdracht van VolloV voor hun rekening nemen: Ten Brinke uit Rijssen en FlexCoTech uit Nieuwe Wetering. Het uitgangspunt bij deze activiteiten is ‘vrijheid, blijheid’. Opdrachtgevers kunnen dus het gehele scala aan activiteiten bij VolloV kopen of leasen, dan wel slechts één ‘taartpunt’ in opdracht geven en/of (Europees) aanbesteden.

Cilindrische container

Kenmerkend voor het innovatieve, gepatenteerde model met de naam Fox is dat het containerdeel een
cilindrische vorm heeft. De combinatie met de vierkante onderbak zorgt ervoor dat dit model in iedere bestaande put past. Met deze bouwwijze is VolloV erin geslaagd om een bijzondere container te creëren. Doordat het containerdeel rond is, heeft deze theoretisch minder inhoud, maar praktijktesten hebben uitgewezen dat die bouwwijze dezelfde vullingsgraad realiseert als het vierkante model. Daarnaast zijn bij de nieuwe uitvoering de kabels en kettingen voor de bediening van de loskleppen aan de buitenzijde geconstrueerd, waardoor de container aan de binnenzijde volledig glad is. Dit heeft grote voordelen: beter en sneller ledigen, makkelijker schoon te maken en beter bereikbaar voor service en onderhoud.

Minder milieubelastend

VolloV streeft ernaar om bij de productie van de inzamelmiddelen minder milieubelastend te zijn door
minder CO2 uit te stoten. Dit doet VolloV door specifieke stalen delen juist niet te verzinken en te vervangen door een speciale staalsoort, die een langere levensduur van de container garandeert. Ook biedt VolloV een alternatief aan voor de stalen cilinder, in de vorm van een kunststof zak. Deze oersterke, waterdichte zak, die een gewichtsbesparing van wel 95 procent met zich meebrengt ten opzichte van de stalen cilinder, is speciaal hiervoor ontwikkeld. Dit heeft VolloV gedaan in samenwerking met de marktleider in Nederland op het gebied van de productie van geotextiel.

De Mole is het vierkante model ondergrondse container van VolloV.

Niet onvermeld mag blijven dat de hoge gewichtsbesparing van het nieuwe model een groot voordeel
oplevert in het licht van het elektrificeren van inzamelvoertuigen en van autolaadkranen. Immers, als
de kraanauto honderden kilogrammen minder hoeft te zwenken per containerlediging, dan zal dit direct ten goede komen aan de actieradius en de tijdsduur van de inzet van de elektrische autolaadkraan. Opnieuw een bijdrage aan het besparen van energie en de reductie CO2-uitstoot. Verder zal in de praktijk blijken dat het lagere eigen gewicht van deze container bijdraagt aan het verlengen van de reikafstand en het hefvermogen van de autolaadkraan, als gevolg van het hijsen van een significant lager totaalgewicht van de volle inzamelcontainer. Het behoeft weinig uitleg dat in de binnenstad en
op andere drukke plekken met veel geparkeerde voertuigen, de extra reikwijdte nogal eens van pas kan komen. Kort samengevat: minder CO2-uitstoot bij zowel de productie als bij het plaatsen en ledigen van onze producten.

Historische ontwikkeling

VolloV is samen met een specialistische producent in een vergevorderd stadium met de ontwikkeling en productie van een kunststof put, die in de meeste gevallen de traditionele betonput kan vervangen. Voordeel van deze kunststof put is dat het eigen gewicht circa 400 kilogram zal bedragen, waardoor hij
significant lichter is dan een betonput, maar toch weerstand kan bieden tegen het opdrijvende vermogen van grondwater. Met recht een historische ontwikkeling, omdat deze kunststof put de vervuilende fabricage van een betonput kan vervangen. Bijkomend, groot voordeel is dat er minder zwaar materieel hoeft te worden ingezet voor het plaatsen van de kunststof put.

VolloV denkt met haar innovaties en producten de komende jaren bij te kunnen dragen aan de duurzame inkoop door opdrachtgevers en het gebruik en de inzet van minder milieubelastende materialen. Daardoor kan VolloV, samen met de opdrachtgevers, bijdragen aan een groener milieu en een beter klimaat.

Uitproberen

Bij belangstelling, de wens om een proefplaatsing, of voor meer informatie om te kijken of VolloV de juiste inzamelcontainer en/of dienstverlening kan bieden, kunnen geïnteresseerden contact opnemen. VolloV kan zich immers voorstellen dat nieuw, onbekend en onbemind maakt, maar het in de praktijk uitproberen van de inzamelcontainers een goede basis kan bieden voor eventuele offerteaanvragen en/of aanbestedingsprocedures.


Vakblad Afval! oktober 2023 (nummer 6)