Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 14 december 2023

Sidalco, simpel en makkelijk

Sidalco Waste Handeling Equipement houdt graag de lijntjes kort. Veel van zijn containers verkoopt het bedrijf direct vanuit zijn depot in Zutphen, waar het een honderdtal containers in de voorraad heeft staan.

Natuurlijk werkt Sidalco niet alleen vanuit haar ‘cash & carry’-depot, maar is ook gespecialiseerd in maatwerkoplossingen. Zo vertegenwoordigt het bedrijf binnen de Benelux al meer dan twintig jaar het merk Werner & Weber uit het Oostenrijkse Wenen. Werner & Weber bouwt een kwalitatief hoogwaardige perscontainer en is een begrip in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland.

Het assortiment bij Werner & Weber is zeer divers, zoals stationaire en mobiele perscontainers. Ook bouwt Sidalco complete op- en overslagstations met bijvoorbeeld automatische wisselsystemen voor perscontainers. Daarnaast levert het Nederlandse bedrijf schroefperscontainers en pendelklep verdichtingscontainers voor nat afval. De bouwwijze is zeer stabiel en onderhoudsvriendelijk. Voor onderhoud en reparatie beschikt Sidalco over eigen monteurs en partnerbedrijven, die snel op een eventuele storingen kunnen reageren.

Voor speciale gebouwde containers werkt Sidalco samen met Alustahl uit Stuhr – nabij Bremen in Duitsland. Zij zijn gespecialiseerd op het bouwen van rond gezette volumecontainers die zeer sterk, maar relatief licht in gewicht zijn. De containers kunnen in verschillende staalsoorten en kwaliteiten worden uitgevoerd. Zo laat Sidalco geregeld Hardox-containers bouwen voor klanten die dagelijks met grof puin of schroot rijden. Ook speciale quarantaine/bluscontainers voor lithium-ion-voertuigen zijn producten die zeer gewild zijn. Alustahl is dé producent voor roestvrijstalen afzetcontainers voor het vervoer van zuurhoudende loodaccu’s, op dit gebied is Alustahl marktleider.

Alustahl is dé producent voor roestvrijstalen afzetcontainers voor het vervoer van zuurhoudende loodaccu's.

Eigen assortiment

Sidalco heeft ook haar eigen assortiment aan containers, die ze in samenwerking met grote containerbouwers in Europa vervaardigt onder haar eigen kwaliteitslabel. Zo bouwt het bedrijf een breed assortiment aan portaalarm-containers, om deze uit voorraad – gespoten in de grondverf of naar wens in kleur – op bestelling te verkopen. Ook volume- en spantencontainers, met en zonder klapnetten, zijn vaak uit voorraad leverbaar. Grotere series laat Sidalco op bestelling bouwen en regelt
daarnaast voor de afnemers de kwaliteitscontrole, de voorfinanciering en het logistieke traject. De
klant hoeft pas te betalen als de containers op het depot in Zutphen klaar staan.

Verder beschikt Sidalco over zware containers geschikt voor het transport van schroot, zwaar sloopafval en dergelijke materialen. Ook biedt het bedrijf de mogelijkheid om containers bij ons te
huren. Sidalco beschikt onder andere over een groot aantal storage containers, de zogeheten 20 voets-zeecontainers, maar ook perscontainers en open containers zijn bij het bedrijf te huur. Voor financiering van containers biedt Sidalco via haar leasepartner Beequip Leasing leasecontracten aan.

Caroline Daalder gaat langzaam de leiding van Sidalco overnemen.

Onderdeel van Sidalco Holding

Sidalco Holding houdt zich bezig met de verhuur en handel in commercieel onroerend goed en  participeert in circulaire ondernemingen. Zo is de holding oud-eigenaar van onder andere de bedrijven Daly Plastics, Caroda en Daalder Group. Deze bedrijven heeft Sidalco Holding in 2022 verkocht aan
de Repeats Group, die vestigingen in Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland heeft. De Repeats Groep wordt gefinancierd door ARA Partners in Amerika.

Sidalco wordt nog steeds geleid door oprichter Peter Daalder, die sinds 2023 de ondersteuning krijgt van zijn vrouw Kati en zijn dochter Caroline. Caroline Daalder studeert momenteel aan de IVA Business School in Driebergen, waar ze de opleiding Automotive Business Management volgt. Deze opleiding hoopt ze medio 2024 af te ronden. Naast het volgen van deze studie is Caroline al meerdere jaren
parttime werkzaam bij Sidalco, waar ze zich met name bezig houdt met de PR-activiteiten. Momenteel loopt ze stage bij Mercedes-Benz Wensink in Apeldoorn. In de richting van de afronding van haar studie zal Caroline langzaam de leiding van Sidalco gaan overnemen.

Nabije toekomst

Vanaf 2024 gaat Sidalco ook containers repareren, stralen, spuiten en op veiligheid keuren. Voor deze activiteit heeft het bedrijf al een bedrijfshal aangekocht en is het nu bezig om de vergunningen aan te vragen. Ook onderzoekt Sidalco wat voor soort spuit- en straalcabine ze wil bouwen om zo milieuvriendelijk en efficiënt mogelijk te kunnen werken. Het hebben van deze cabine biedt Sidalco de mogelijkheid om een voorraad containers opgespoten op voorraad te hebben en deze snel in de
gewenste kleur te kunnen spuiten om aan klanten te kunnen afleveren. Het inruilen van containers en andere waste equipement is altijd mogelijk. Sidalco koopt ook zelf gebruikt materieel in zoals recyclingmachines, containers, vrachtauto’s, heftrucks en getrokken materiaal zoals aanhangers en opleggers. Sidalco betaalt gepaste prijzen en garandeert een snelle financiële afhandeling.


Vakblad Afval! november 2023 (nummer 7)