Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 17 juli 2013

Veelzijdig karakter, interessant voor klant en leverancier

De Clean Mat Groep acteert op de mondiale truckmarkt vanuit Andelst. De vestiging beslaat 45.000 m² en is direct gelegen aan de A15. Sinds vier jaar is dit haar basis van waaruit meerdere bedrijven uit de groep werken.

Cleanmat_DSCN2398.jpgClean Mat Truckverhuur: modern en flexibel wagenpark ondanks het slechte investeringsklimaat.

Clean Mat Trucks, het grootste bedrijf uit de groep, exporteert ieder jaar weer meer gebruikte trucks naar vele regio’s over de hele wereld. Huisvuilwagens, veegmachines, containertransportwagens, kolkenzuigers, (kraan)kippers, trekkers, voertuigen met autolaadkranen, overige bedrijfswagens en diepladers voor speciaal transport. Zo kan het zijn dat kraakperswagens, voorzien van autolaadkraan, die in Nederland werden gebruikt voor het legen van ondergrondse containers en hier inmiddels zijn afgeschreven, na een grondige controle en eventueel noodzakelijke revisie van verschillende delen van de voertuigen een tweede leven krijgen in de Oekraïne. Natuurlijk geldt dit niet voor iedere geëxporteerde truck, maar zo zijn er vele projecten te vinden. Clean Mat Trucks probeert haar handelsvoorraad van ruim 550 bedrijfswagens zo gevarieerd en interessant mogelijk te houden, om zodoende te kunnen voldoen aan de vraag die ergens in de wereld aanwezig is. Of dat nu gaat om een goedkopere truck die binnen een beperkt budget past of om een specialistisch voertuig dat uit voorraad leverbaar moet zijn, omdat er snel gereageerd moet worden. Sterk punt van Clean Mat hierbij is dat zij tevens in staat is om uit voorraad nieuwe trucks te leveren, zoals nieuwe huisvuilwagens voor export, nieuwe trekkers en nieuwe kippers. Internet is hierbij een doorslaggevend medium. Het verschaft zowel koper als verkoper snel en veel informatie en maakt de mondiale wereld klein. Inmiddels verkoopt Clean Mat Trucks op deze succesvolle manier tussen de achthonderd en negenhonderd trucks per jaar, 80 procent hiervan is export.

Toonaangevend in truckverhuur

IMG_1215.JPGClean Mat Trucks: innovatie met gebruikte voertuigen uit de Nederlandse afvalmarkt

Het tweede bedrijf uit de Clean Mat Groep is Clean Mat Truckverhuur. Sinds jaren een toonaangevende speler als truckverhuurder in de afvalbranche. Niet alleen actief in Nederland, maar ook in België, Duitsland en Frankrijk. Tot de mogelijkheden behoort het huren van voertuigen voor een dag, maar ook het leasen van voertuigen voor bijvoorbeeld acht jaar en alles wat tussen deze twee uitersten ligt. Het bedrijf heeft hiertoe ruim tweehonderd speciale voertuigen tot zijn beschikking. Het wagenpark van inzamelbedrijven moet aan alle moderne eisen voldoen en dient continu up-to-date gehouden te worden ten gunste van noodzakelijke kostenbesparingen. Tegelijkertijd hebben financiële instellingen hun risicoprofiel ten aanzien van bedrijven en branches bijgesteld en dit resulteert in beperkte investeringsmogelijkheden voor menig bedrijf. Clean Mat biedt daarom flexibele leaseconstructies aan als short lease (relatief korte leaseperiode), direct lease (lease van een nieuw voorraadvoertuig) of used lease (lease van een gebruikt voertuig).

9JUN5979.jpgHet eigen carrosseriebedrijf met spuitcabine en de grote moderne werkplaats maken de Clean Mat Groep compleet.

Veel disciplines in eigen huis

Het eigen carrosseriebedrijf met spuitcabine en de grote moderne werkplaats vormen de completerende bedrijven binnen de Clean Mat Groep. Hier wordt vakkennis die in de afgelopen jaren is opgebouwd met de meest uiteenlopende voertuigen gebruikt voor onderhoud en reparatie van de verhuurvloot. Bovendien worden hier ook oplossingen gevonden voor specifieke klantwensen bij aanschaf van een gebruikt of nieuw voertuig. Het spuiten van het voertuig, onderhoud, reparaties, schadeherstel, revisies en periodieke keuringen als APK, LPK en ALK, tacho-ijking en wielbasisaanpassingen worden hier verzorgd.

Doordat deze disciplines in eigen huis aanwezig zijn, zijn de verschillende werkzaamheden beter op elkaar af te stemmen en is de kwaliteit beter beheersbaar. Het carrosseriebedrijf en de werkplaats maken het voor de overige bedrijven binnen de groep mogelijk aansluiting te vinden bij de wens van de klant. Bij de aanpassingen aan gebruikte voertuigen kan gebruik worden gemaakt van gebruikte onderdelen. Op deze wijze wordt, daar waar mogelijk, hergebruik van onderdelen gestimuleerd. Daarnaast heeft Clean Mat Trucks een grote voorraad gebruikte spare parts tot haar beschikking van reinigingsopbouwen alsmede van chassis.

Investeren en samenwerking

Luchtfoto.jpgDe Clean Mat Groep vestiging in Andelst beslaat 45.000 m² en is direct gelegen aan de A15.

In alle bedrijfsonderdelen van de Clean Mat Groep wordt continu geïnvesteerd (in voertuigen, mensen, materieel en kennis). Uitgangspunt hierbij is de focus op verbetering. Dit is voor iedereen waarneembaar. De klanten zien dat de handelsvoorraad continu wordt aangevuld en dat de verhuurvloot met een gemiddelde leeftijd van 2,5 jaar tot de jongste in Europa behoort. Tegelijk vinden leveranciers in Clean Mat een betrouwbare en consistente klant. Daarnaast voeren de medewerkers van Clean Mat hun werkzaamheden uit in een prettige en uiterst moderne werkomgeving. Het tweede belangrijke aspect is het streven naar partnerships voor de lange termijn. Met klanten, zodat ieder vanuit zijn achtergrond zijn expertise en sterktes kan toevoegen. Met leveranciers door daarmee samen te werken in plaats van ze te beconcurreren.

Door deze strategie en te zoeken naar het gemeenschappelijke belang per project ontstaat creativiteit en bovenal synergie.

Meer weten over Clean Mat Trucks B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! mei 2013 (nummer 4)