Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 04 augustus 2014

Boa mikt op frequentie gestuurde Ecoline en TwinTie balenpersen

Boa Recycling Equipment BV, leverancier van hoogwaardige oplossingen voor de recyclingindustrie, heeft door de vraag naar energie-armere balenpersen de Ecoline ontwikkeld. Dit type machine, een frequentie gestuurde balenpers, is sinds enige tijd op de markt.

IMG_1990 bewerkt a.jpgFrequentie gestuurde balenpers type Impress Ecoline D130.

De Ecoline versie is verder uitgebouwd naar de andere grote Impress balenpersen van Boa. In de markt draaien nu diverse machines met aantoonbaar goede resultaten.

Frequentie gestuurd

Naast een optimale focus op het bieden van service en after sales, is Boa continu bezig om haar producten door te ontwikkelen. Een nieuwe ontwikkeling die het bedrijf verder heeft uitgebouwd is de uitbreiding van de frequentie gestuurde balenpers type Impress Ecoline voor zowel de M75, D100, D130 en de D225.

Vanuit de recyclingindustrie is er grote vraag naar energiebesparende en kostenreducerende maatregelen. Boa speelt hier maximaal op in, door het inzetten van een frequentie gestuurde machine die het mogelijk maakt om energie te besparen wanneer de balenpers staat te wachten op materiaal. Uit diverse praktijkstudies en situaties blijkt dat de energie consumptie met meer dan de helft gereduceerd kan worden. Met de Boa Ecoline wordt dit gerealiseerd. In een één-ploegsysteem praat je dan al gauw over energiekostenreducties van 35.000 tot 40.000 euro op jaarbasis.

Toegevoegde waarde

Daarnaast maakt de nieuwe besturing het mogelijk om optimaal gebruik te maken van het sturen met hoge snelheden en lage drukken en lage snelheden en hoge drukken. Hierdoor wordt de machine sneller wanneer het nodig is en geeft het optimaal kracht wanneer dat gevraagd wordt. De output wordt daardoor zo’n 20 procent hoger. Het levert voor de klant simpel gezegd meer balen per uur op, hetgeen een hogere toegevoegde waarde geeft voor de recyclingonderneming.

BOA Bindung horizontal  3.jpgDe horizontale touwafbinding.

Standaard zijn de machines nu uitgerust met servo-motoren om de naalden snel en doeltreffend te kunnen positioneren. Tevens is het mogelijk om het tegendruk gedeelte separaat van de hoofdcilinder te kunnen sturen, hetgeen optimale balen tot gevolg heeft. De Boa machines zijn daardoor uitermate geschikt voor het verwerken van verschillende materialen, snel en doeltreffend achter elkaar.

TwinTie balenpers

Boa gaat verder met de ontwikkeling van zijn productenpakket. Op de Ifat 2014 is de zogenoemde TwinTie pers gepresenteerd, die in de tweede helft van het jaar opgeleverd wordt. Het betreft hier initieel een Boa Impress D130 met verticale staaldraadafbinding en horizontale touwafbinding. Het biedt voor vele klanten een optimale combinatie voor het verwerken van de verschillende materialen. In diezelfde machine zijn alle nieuwste snufjes en optimalisaties ingebouwd.

Meer weten over Boa Recycling Systems B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! juli 2014 (nummer 5)