Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 22 november 2017

Bollegraaf Recycling Solutions

Hollands glorie pur sang

Bollegraaf Recycling Solutions Group is internationaal uitgegroeid tot een begrip en heeft vestigingen en vertegenwoordigingen in de meeste Europese landen, Noord-Amerika, Australië en Azië. In Appingedam en Emmen ontwerpt en produceert Bollegraaf turnkey sorteer- en recyclingoplossingen voor het terugwinnen van grondstoffen uit plastics, papier, karton en huishoudelijk afval tot circa 95 procent.

Installation_SingleStream_Ecotri_Fouesnant_bollegraaf.jpgEen single-stream-installatie van Bollegraaf.

Bollegraaf Recycling Solutions heeft in 2016 in Dallas een van de meest geavanceerde recyclingfaciliteiten in de Verenigde Staten opgeleverd. Deze recyclinginstallatie maakt gebruik van een scala aan geavanceerde sorteertechnologieën om huisvuil (papier, karton, glas, plastics en metalen) te verwerken. De installatie is in staat om 35 ton afval per uur te sorteren en 95 procent hiervan om te zetten naar nieuwe grondstoffen.

De faciliteit accepteert alle soorten materialen van de Texaanse steden Dallas en University Park. Het systeem is ontwikkeld door Bollegraaf Recycling Solutions om Dallas dichterbij het doel van nul afval te brengen in 2040. In de eerste twee weken heeft de installatie met succes meer dan 1000 ton materiaal verwerkt.

Investeren in innovatie

De installaties van Bollegraaf zijn hypermodern en kunnen de moeilijkste sorteer- en recyclingopdrachten aan. “We investeren structureel zo’n 10 procent van onze omzet in innovatie en onderzoek”, verklaart Edmund Tenfelde, CEO van het bedrijf. “Doel daarbij is het maximaal hergebruiken en terugwinnen van grondstoffen uit afval. Gemiddeld halen onze installaties een recyclingpercentage van 96 tot 98 procent, dat is enorm hoog.”

Hij ziet een wereldwijde trend van singlestream-installaties naar municipal-solid-waste-installaties, de zogenoemde MSW-sorteerinstallaties. Trends tonen verder aan dat vervanging van dual-stream-systemen met single-stream-systemen het recyclingpercentage met meer dan 30 procent kan verhogen.

SIMS Installatie.jpgBollegraaf investeert jaarlijks 10 procent van de omzet in onderzoek en innovatie.

Bollegraaf Recycling Solutions heeft uitgebreide ervaring op deze terreinen, met een sterke focus op het helpen van klanten om hun Return On Investment (ROI) te maximaliseren.

Bollegraaf heeft meer dan 340 single-stream-plants en zeventien Mega-MRF’s  (Material Recycling Facilities) gebouwd met capaciteiten van meer dan 70 ton per uur. Het optimaliseren van de economische waarde voor de output tegen zo laag mogelijk kosten per ton; dat is de korte termijn doelstelling voor iedere single-stream-installatie die Bollegraaf levert.

Mega MRF’s

Tegenwoordig merkt het bedrijf dat steeds meer landen overstappen op MSW, (Municipal Solid Waste) installaties, waar al het gemengde huishoudelijk afval, restafval én organisch afval, in verwerkt kan worden. In veel landen, zoals Rusland en Amerika, is bronscheiding niet gebruikelijk. Daar is vraag naar goede nascheidingsinstallaties. Tenfelde: “Dit zijn vaak Mega MRF’s (Materials Recycling Facilities). Installaties voor 400.000 ton per jaar gemengd huishoudelijk afval.”

Meer weten over Bollegraaf Recycling Solutions?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! oktober 2017 (nummer 6)


Auteur: