Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 06 december 2018

Alles uit één hand bij HSM

Op het bedrijfsterrein van Schmitt Recycling in het Duitse plaatsje Besges staan een kanaalbalenpers, een papiervernietiger en een hardeschijfvernietiger - allemaal van HSM. Een bewuste keuze van eigenaar van het bedrijf Wolfgang Schmitt. Hij is dik tevreden over de machines en koopt dergelijke machines graag uit één hand.

HSM_Fulda-18.jpgSchmitt Recycling recyclet alles wat te waardevol is om vernietigd te worden: van schroot, oud papier, kunststof, ABS-stootdempers en oud hout, tot folie en styropor, kabels, metaal- en bioafval. Het grootste aandeel afval in het bedrijf is echter papierafval. Dat moet snel verwerkt kunnen worden, want de opslagruimte voor ongeperst materiaal is niet enorm groot. Een betrouwbare kanaalbalenpers is daarom van groot belang voor het bedrijf. Schmitt: “Als de kanaalbalenpers uitvalt heeft het hele bedrijf een probleem.” Na een bezoek aan een referentieklant kocht Schmitt daarom de HSM VK 12018 R FU. Deze is niet alleen betrouwbaarder dan de oude pers, maar heeft ook een snellere doorvoer waardoor balen met ongeveer een ton aan gewicht in twee tot drie minuten kunnen worden geperst. Ook heeft het nieuwe (grotere) balenformaat zijn voordelen. Zo zijn er minder transportbewegingen nodig. Verder is de machine een stuk energiezuiniger.

Foto bij HSM advertorial nov 2018.jpgVernietigers

Schmitt heeft op zijn terrein verder de DuoShredder 6060 van HSM staan. Deze papiervernietiger kan tot 2.500 kilo papier per uur vernietigen. Metalen bestanddelen worden magnetisch uit het papier gesorteerd. Daarnaast kocht hij van HSM de hardeschijfvernietiger HSM Powerline HDS 230. Gegevensveiligheid is een heel belangrijk thema voor de toekomst, is de stelling overtuiging van Schmitt. Het vernietigen van harde schijven is volgens hem “de enige werkende methode” om gegevens onleesbaar te maken. Bovendien is het een goede manier om waardevolle grondstoffen, die in elke harde schijf zitten, terug te winnen.

Service

Dat zijn drie machines alle drie van HSM komen noemt Schmitt een groot voordeel. “HSM is de enige aanbieder die het gehele spectrum aanbiedt voor de recyclingindustrie.” Ook is hij tevreden over de service van het bedrijf. Toen hij op een zaterdagmiddag contact opnam met HSM om een monteur naar zijn papiervernietiger te laten kijken, belde die binnen een half uur terug. Over de service rond de kanaalbalenpers kan Schmitt niets zeggen. “Sinds de ingebruikname in april 2015 heb ik de service nog helemaal niet nodig gehad.”

Nieuwe gebiedsverkoopleider Milieutechniek bij HSM

HSM_Martin_Nieuwenhuis.jpgMartin Nieuwenhuis

Sinds 1 september 2018 ondersteunt Martin Nieuwenhuis als regio-verkoopleider Milieutechniek de verkoop van de Zuid- Duitse fabrikant van balenpersen, afvalverwerking-systemen en pet-oplossingen HSM. Hij is verantwoordelijk voor de regio Noord Duitsland, Nederland en België. Nieuwenhuis is geen onbekende in de branche – hij kan terugkijken op meer dan 25 jaar internationale ervaring in de verkoop van balenpersen, recyclingapparatuur en installaties en op het gebied van service en projectmanagement. Zijn focus zal bij HSM liggen op het gebied van projectontwerpen en de verkoop van grote volautomatische kanaalbalenpersen.

Meer weten over HSM GmbH+Co. KG?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! november 2018 (nummer 7)