Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 10 februari 2021

Van der Steen Reiniging & Transport breidt uit

In 2005 besloot Harm van der Steen als zelfstandige glasbakken te gaan legen met een kraanwagen. Inmiddels heeft hij een bloeiend bedrijf dat met acht voertuigen bovengrondse containers leegt, ze grondig reinigt en zowel preventief als correctief onderhoudt.

Het bedrijf uit Sint-Michielsgestel reinigt alle soorten containers.

Van der Steen Reiniging & Transport is gespecialiseerd in het machinaal ledigen van onder- en bovengrondse containers voor papier, glas, textiel, pmd, gft en restafval. Ook reinigt het bedrijf uit Sint-Michielsgestel alle soorten containers, de bijbehorende betonput, zuil en voetgangersplateau.  Daarnaast voert het bedrijf sinds enige tijd correctief onderhoud van containers uit en breidt het de activiteiten verder uit met het reinigen van straatmeubilair.

Groei

“Omdat we in Nederland steeds meer afval scheiden, verwachten we dat het aantal ondergrondse containers nog wel even toeneemt”, zegt directeur Harm van der Steen. “Vooral in Zuid-Nederland, maar ook in België, verwachten we meer werk. Mede om die reden breiden we ons wagenpark volgend jaar uit met nog een multifunctioneel voertuig dat zowel containers als putten kan reinigen, maar ook afval kan laden.”

De grootste groei verwacht Van der Steen de komende jaren in het correctief onderhoud. “Als
onderaannemer van containerleveranciers zijn we begonnen met het repareren van containers die door slijtage, verkeerd gebruik of vandalisme kapot zijn gegaan”, legt de directeur uit. “Daarnaast kunnen we containers gaan keuren. We hebben namelijk eigen keurmeesters opgeleid.” Van der Steen helpt met zijn voertuigen en chauffeurs regelmatig gemeenten en inzamelbedrijven uit de brand die met een capaciteitsprobleem zitten, bijvoorbeeld door ziekte. “Als gevolg van de coronacrisis hadden we verwacht dat de vraag naar die dienst flink zou toenemen, maar dat viel reuze mee. We worden vooral gevraagd rond feestdagen en zomervakanties en meestal door lokale partijen. We leveren dan altijd een chauffeur mét auto. Voordeel daarvan is dat hij het voertuig kent en dus direct aan de slag kan.”

Van der Steen Reiniging & Transport breidt de activiteiten uit naar het reinigen van straatmeubilair.

Nieuw bedrijfspand

Met het oog op toekomstige groei betrekt Van der SteenReiniging & Transport in 2021 een gloednieuw bedrijfspand in Sint-Michielsgestel. “Het pand is niet ver van mijn huis en de snelweg en krijgt een mooie kantine, kleedruimte, werkplaats en inpandige wasplaats voor onze eigen voertuigen”, vertelt een trotse Van der Steen. “Daarnaast bouwen we er een magazijn voor onderdelen omdat we dus willen groeien in het correctief onderhoud.”

Eén van de uitdagingen voor de komende tijd is het vinden en behouden van goed personeel, liefst met een technische achtergrond. “Zoals zoveel bedrijven zoeken we vakmannen met twee rechterhanden.” Persoonlijk hoopt Van der Steen in 2021 minder te hoeven bijspringen in de operatie, zodat hij meer tijd krijgt om zich te richten op de groei van zijn bedrijf en andere  activiteiten. “Ik wil me onder andere meer gaan richten op het adviseren van gemeenten over
de plaatsing van ondergrondse containers. Voor een onafhankelijk advies kunnen ze me altijd bellen!”

Meer weten over van der Steen Reiniging & Transport?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! december 2020 (nummer 8)


Auteur: