Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 05 juli 2021

Blijven investeren volgens noden NL industrie

Als afvalpartner van de chemische en farmaceutische industrie blijft Indaver investeren in de uitbouw van haar strategische locatie in Terneuzen. De site is een belangrijke draaischijf voor de afvalverwerking van die Nederlandse grootindustrie. Daarbij zet Indaver maximaal in op energie- en materiaalterugwinning. Voor een chemieconcern in Limburg bracht dit substantiële voordelen met zich mee.

Indaver Industrial Waste Services site in Terneuzen.

Indaver in Terneuzen ontvangt gevaarlijke stoffen, slaat ze tijdelijk op en pakt ze om waar nodig in afwachting van transport naar de eindverwerkingslocatie. Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag, investeert Indaver in een grotere en beter uitgeruste opslagloods van een kleine 2.000 m3. De moderne hal waarvan de bouw deze zomer start, zal voorzien zijn van de vereiste en geautomatiseerde omgevings- en brandveiligheidssystemen conform de PGS15 -regelgeving en een efficiënte ordening van de vakken. Zo zal Indaver de volledige waaier aan gevaarlijke afvalstoffen, van spuitbussen tot vaten en IBC’s, kunnen accepteren. Dankzij haar acceptatie- en opslagfaciliteiten biedt Indaver continuïteit, ook tijdens de bouwfase. Risico’s en effecten op mens en milieu worden tot een minimum beperkt. In het voorjaar van 2022 zal de volledige hal operationeel zijn.

Waardevol zilver teruggewonnen uit afval voor een Nederlands chemieconcern.
Foto: JK_Vector/Shutterstock

Waardevolle materiaalterugwinning

Duurzame oplossingen bieden, is waar Indaver voor staat. Tijdens een turnaround van een kraker van een Nederlands chemiebedrijf werd zilver teruggewonnen. In die kraker wordt een zilverkatalysator ingezet om bepaalde processen op gang te brengen. Zilver is een edelmetaal en het terugwinnen ervan levert zowel economisch als ecologisch voordeel op. Het opnieuw inzetten van de zilverreststof als grondstof draagt bij aan de circulaire economie. Dankzij intensief teamwork met de klant leidde het innovatieve project tot ongeziene resultaten. Door de recycling van het zilver werd het kostendossier zelfs een opbrengstendossier voor de klant.

Verlagen CO2-impact

Door steeds voor duurzame en circulaire oplossingen te kiezen, beperkt Indaver ook zoveel mogelijk de CO2-impact voor haar klanten. Dit gaat van industriële verwerkings-processen zoals waste-to-energy of materiaalrecycling,tot de mobiliteit van on-site operators en multimodale transportoplossingen. In 2020 won Indaver energie terug voor 270.000 huishoudens en werd 1,5 miljoen ton afval in beheer teruggewonnen als grondstof. Samen met haar klanten bouwt Indaver zo aan een klimaatneutrale, circulaire economie.

Meer weten over Indaver Nederland B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! mei 2021 (nummer 3)