Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 25 augustus 2021

Terberg zet net een stap verder

Op weg naar een schonere toekomst zetten onze klanten uiteraard ook in op de noodzakelijke vergroening van het wagenpark. Terberg Matec Nederland komt tegemoet aan die vraag met onder andere elektrische inzamel- en reinigingsvoertuigen.

De Olympus OmniMax op de Volvo FE Electric bij Van Kaathoven.

Als producent van innovatieve afvalinzamelsystemen ontwikkelt Terberg al sinds 2010 volledig elektrische containerbeladingen voor het ledigen van (mini-)containers. Zo is door de jaren heen vrijwel het gehele beladingen assortiment ‘vergroend’ en is tegenwoordig maar liefst 1 op de 3 geproduceerde beladingen een elektrische belading. De daarbij opgedane ervaring en kennis heeft inmiddels geresulteerd in een hybride persopbouw, voorzien van een zogenoemde E-PTO. Daarbij wordt de Terberg Olympus kraakpersopbouw en containerbelading onafhankelijk van het chassis volledig elektrisch aangedreven.

Nu er met het oog op een CO2-neutrale toekomst steeds meer truckfabrikanten een 100 procent elektrisch aangedreven chassis aanbieden, heeft Terberg een stap verder gezet door naar keuze de kraakpersopbouw ook met een compacte E-PTO te leveren. Daarmee heeft de klant de keuze om afhankelijk van het chassis te kiezen voor een kraakpersopbouw met eigen E-PTO of een kraakpersopbouw die kan worden aangesloten op de E-PTO van het chassis. Een voorbeeld daarvan is de Olympus OmniMax op de Volvo FE Electric bij de gewaardeerde klant Van Kaathoven.

Dit jaar is de eerste Bucher V65e afgeleverd bij Van Doorn uit Geldermalsen.

Elektrisch vegen

Op het gebied van reiniging levert Terberg, als dealer van Bucher Municipal, zowel volledig elektrische compacte veegmachines als ook een grotere truck gemonteerde veegmachine. In de compacte range is dit de Bucher V20e, een kwalitatief hoogwaardige, wendbare elektrische machine die afhankelijk van de
inzet met een 45kWh accupakket (GVW 3.500 kilo!) of met het grotere 63kWH accupakket leverbaar is. In het segment van de zwaardere truck gemonteerde veegmachines is dit jaar de eerste Bucher V65e afgeleverd bij Van Doorn uit Geldermalsen. Begin 2022 zal ook de Bucher CC 5006 als elektrische variant beschikbaar zijn. Alle elektrische machines zijn uitvoerig getest en kunnen een ruime werkdag opereren op één batterijlading.

Meer weten over Terberg Matec Nederland B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! juni 2021 (nummer 4)


Auteur: