Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 30 augustus 2021

Utrecht met Bigbelly aan de (slimme) bak tegen zwerfafval

De gemeente Utrecht kiest in de strijd tegen zwerfafval voor Bigbelly. Een slimme, gesloten afvalbak met unieke zelfperstechniek, die vijf keer minder vaak geledigd hoeft te worden.

De Bigbelly afvalbakken leveren efficiënte inzameling én voorspellende data op.

“In onze binnenstad en stadsparken is sprake van te veel zwerfafval”, vertelt Levy de Block, projectleider Schoonprojecten van de gemeente Utrecht. “Onze keuze voor de eerste zestig Bigbelly’s maakten we vanwege de unieke zelfperstechniek. Ten opzichte van vergelijkbare afvalbakken gaat er tot maar liefst minimaal vijf keer meer afval in. Dat betekent flink minder ritten en optimale wagenbelading en dus meer efficiency, minder kosten en een lagere CO2-uitstoot. Maar de combinatie van slimme bak én slimme ICT levert ons nog veel meer op.”

Real time inzicht én voorspellend vermogen

Dankzij de door Total Waste Systems meegeleverde Clean-Cloud oplossing met een overzichtelijk online dashboard hebben De Block en zijn collega’s op afstand 24/7 real time inzicht in de status en vulgraad van elke Bigbelly. “De Bigbelly’s zijn voorzien van IoT en geven automatisch elk hun eigen volmelding door. We rijden dus niet meer op vaste roosters, maar op basis van data. We weten precies wanneer we welke bak moeten ledigen. En dus bereiken we nóg hogere efficiency en CO2-besparingen. Daarnaast levert het systeem ons waardevolle data en handige rapportages. Door inzicht in trends neemt ons voorspellend vermogen toe. Dat kunnen we gebruiken in de doorontwikkeling van ons beleid en de aanpak van zwerfafval.”

Meer weten over Total Waste Systems Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! juni 2021 (nummer 4)