plaatje 9786

Verkoopregistratie 'voegt niets toe', maar kan hoger beroep?

De verplichte registratie in het Dor van de verkoop van goederen die de gemeente Rotterdam aan metaalrecyclers oplegt, voegt niets toe aan de bestrijding van diefstal. Dat vinden althans recyclers. Toch is het de vraag of het beroep dat zij instelden bij de RvS, leidt tot een inhoudelijk oordeel over de kwestie.

Nieuws

Laboratorium hoeft niet gedetailleerd te melden over ZZS

plaatje 9341

De provincie Zuid-Holland had in een nieuwe omgevingsvergunning de plicht opgenomen om aan afvalverwerkers gedetailleerd de aanwezigheid van ZZS te melden. Maar dat ging de rechtbank Den Haag te ver.

Hoge energiekosten leiden tot zorgen Duitse recyclingsector

plaatje 6851

Mede door de hoge energiekosten en de lagere prijs voor primair plastic is in Duitsland de verwachting dat dit jaar de omzet in de recyclingsector met 1,3 procent daalt.

EU kan voorbeeld nemen aan Britse plastictaks

plaatje 15279

Om plasticrecyclers uit de brand te helpen moet de Britse plastictaks omhoog, vindt Veolia UK. De Nederlandse tak hoopt dat de EU überhaupt eens met maatregelen voor een gelijk speelveld voor plastics komt.

Zero Waste Europe wil hervorming textielindustrie

plaatje 9525

Als de textielindustrie haar praktijken niet nu hervormd, dan dreigt haar bedrijfsmodel verder te verslechteren en uiteindelijk onhoudbaar te worden. Dat vreest milieuorganisatie Zero Waste Europe, dat pleit voor een grotere rol voor recycling.

Meer nieuws »

Artikelen

Schoenenrecycler gaat voor circulaire schoenenindustrie

plaatje 15322

Per seconde worden wereldwijd vijf paar schoenen weggegooid, die bijna allemaal in de verbrandingsoven of op de stortplaats belanden. Als het aan FastFeetGrinded ligt, komt hier snel een einde aan. De schoenenrecycler gaat dit jaar zijn recyclingcapaciteit uitbreiden en voert ook al gesprekken met andere landen.

Taskforce Batterijbranden is alive and kicking

plaatje 14136

Hoewel de Taskforce Batterijbranden al een aantal jaren bestaat en er nog steeds te veel batterijen in het restafval worden aangetroffen, die (kunnen) leiden tot branden in auto's en in de afvalverwerking, zit deze groep enthousiastelingen niet stil.

Recycling en de strijd tegen waterschaarste

plaatje 15183

Klimaatverandering en de steeds extremere weersomstandigheden zorgen ook in Nederland voor een dreigend watertekort. Voor de recyclingindustrie een belangrijk gegeven om rekening mee te houden, want water is een belangrijk onderdeel van het afvalrecyclingproces. Daarbij gelden er steeds strengere eisen voor het lozen van vervuild water en nemen de kosten hiervan toe.

Meer artikelen »