Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 29 september 2008

L'Ortye lost sneller in haven Stein

Vrachtschepen in de haven van Stein worden sneller gelost door een nieuwe kraan met een giek van 21 meter.

In 1987 heeft Haven-Stein B.V., een dochtermaatschappij van L'Ortye uit Hoensbroek de 7,5 hectare grote haven van de gemeente Stein gekocht. Dagelijks arriveren in de haven volgeladen vrachtschepen van 300 tot meer dan 3000 ton. De lading bestaat voornamelijk uit zand, kolen, kunstmest, vliegassen en natuursteen. Ook ladingen met magnesiet uit het verre China worden in de haven van Stein gelost. De schepen die bij L'Ortye in Stein arriveren, worden - gezien de loscapaciteit en de flexibiliteit - voornamelijk gelost met een Sennebogen 850. Op een later tijdstip wordt het materiaal door vrachtwagens met oplegger van L'Ortye opgehaald en vervolgens door de gehele Benelux en in Duitsland bij de klanten afgeleverd.
Het verschil met de oude vaste draadkraan en de nieuwe Sennebogen is groot. Zo gaat het laden en lossen een stuk sneller. Met de giek van 21 meter kan de Sennebogen de afstand van de schepen naar de opslagboxen met gemak overbruggen en ook board to board verlading is voor de Sennebogen 850 geen probleem. Met een camera op de giek en extra grote stempels is de Sennebogen goed uitgerust voor zijn dagelijkse werkzaamheden. Voor het onderhoud van de Sennebogen overslagkraan maakt L'Ortye gebruikt van een all-in serviceovereenkomst van Kuiken.
Jean L'Ortye vormt sinds 2006 samen met zijn zus Vivien de directie van L'Ortye. Zij zijn de derde generatie van de familie L'Ortye die het bedrijf runt. Opa L'Ortye heeft het bedrijf bijna 60 jaar geleden opgericht. De huidige organisatie heeft 90 medewerkers in dienst voor drie divisies, Transport en Milieu, Haven Op- en Overslag en Zand- en Grindwinning. Binnenkort wordt een aanvang gemaakt met de uitbreiding van de opslagruimte bij L'Ortye in Stein. Er is veel vraag naar overdekte opslagfaciliteiten voor bulkgoederen aan het water en dus bouwt L'Ortye grote loodsen, slaat hierin bulkgoederen op en brengt deze goederen op verzoek van de klant naar de juiste locatie voor verdere verwerking. "Dit kan op ieder moment van de dag, want flexibiliteit, service en betrouwbaarheid staan bij ons voorop", aldus Jean L'Ortye.