Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 05 oktober 2009

Nederland in wereldtop met inzameling e-waste en batterijen

Dit jaar passeerde Stibat de grens van anderhalf miljard batterijen. In 2010 zullen NVMP en ICT-Milieu de miljardste kilo elektrische en elektronische apparatuur inzamelen.

Ons land behoort hiermee tot één van de grootste inzamelaars van e-waste en batterijen ter wereld. Toch willen de producenten van elektrische en elektronische apparatuur al in 2011 nog eens jaarlijks 35.000 ton extra gaan inzamelen. Hoe ze dat bereiken, zal onderwerp van gesprek zijn op het symposium 'Moving Forward in Recycling' dat aanstaande donderdag plaatsvindt in Den Haag. Het symposium is een gezamenlijk initiatief van de drie inzamelsystemen NVMP, ICT-Milieu en Stibat en heeft als onderwerp 'Producentenverantwoordelijkheid' in Nederland en daarbuiten. Onder het motto 'van goed naar beter' kijken de producenten terug op de inzamelsuccessen en vooruit naar de mogelijkheden om de huidige aanpak verder te optimaliseren.
De drie inzamelsystemen presenteren tevens een nieuwe verzamelbox voor in huis. In deze 'Jekko' kunnen in huis rondslingerende apparaten, spaarlampen, batterijen en cartridges centraal worden opgeslagen. Het eerste exemplaar van de 'Jekko' zal feestelijk worden overhandigd aan Hans Alders, destijds als minister van Vrom verantwoordelijk voor de eerste activiteiten op e-waste recyclinggebied. Tot slot zal de politie IJsselland een presentatie verzorgen over het opsporen van illegale e-waste exportstromen.

Meer weten over Stibat?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website